RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • savke
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2006
    • 575
    • Novi Sad, Temerin
    • Laguna 2 ph2, Golf 3

Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva - EP II

Sustina je da usled spore voznje nije imao priliku da upali sagorevanje u filteru. Otvoreni put kao sto rece 15-20Km normalnom brzinom sa obrtajima do 3000 i odradice svoje.
    Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• SDSd
      CBC Član
      • 23.06.2010
      • 49
      • Beograd
      • VW touran 1.9 tdi

Hvala na odgovorima. Danas sam se sa porodicom vozio po gradu celo po podne uz česte pauze i sve vreme je lampica svetlela. Vratio sam se kući, parkirao auto i nakon 10 minuta startovao motor da preparkiram auto i prijatno se iznenadio - lampica za pdf filter nije zasvetlela. Inače, svratio sam danas do Hit auta zbog tog problema i tamo su mi rekli da je potrebno da vozim auto oko 3-4 sata u kontinuitetu većom brzinom, jer čađ sagoreva na 650 stepeni celzijusa.

Comment

• max3m87
        CBC Senator XXL
        • 17.05.2010
        • 531
        • Beograd
        • Renault LagunaII 1.8 16v

http://www.ebay.com/itm/CTSRN003-Renault-Laguna-II-Modus-Kangoo-Stalk-Adaptor-/160619353341?pt=UK_In_Car_Technology&hash=item2565 a8d4fd#ht_2893wt_1396

a
        sta kazete na ovo heheh

Comment

• minge
          CBC Član
          • 17.09.2009
          • 59
          • RS

Pozdrav,
          dugo nisam pisao.
          Problem: Na displeju mi se pojavi "Check Injection". Ali samo se malo pojavi, blicne i nestane. Nekidan sam primetio. Dakle, samo na kratko blicne, pojavi se i nestane, tesko ga je i primetiti.
          Ima li kakvih predloga, iskustava....

Comment

• markofpi
            CBC Senator XXL
            • 27.07.2006
            • 1552
            • Bezanijska Kosa

Servis i dijagnostika

Comment

• minge
              CBC Član
              • 17.09.2009
              • 59
              • RS

Bio na diagnostici.
              Kažu da je pokvaren neki senzor za kontrolu kompresije ili tako nešto, nalazi se na vrhu motora, odmah ispod velikog plastičnog poklopca.
              Nisu mi baš izgledali sigurni sa tom dijagnostikom, pa sam odlučio da ga ne menjam odmah.
              Cena senzora je 150 Evra

Ne znam da li pokušati sa nekim polovnim, ako se tako nešto može uopšte naći polovno...

Comment

• savke
                CBC Senator XXL
                • 14.02.2006
                • 575
                • Novi Sad, Temerin
                • Laguna 2 ph2, Golf 3

Verujem da moze da se nadje polovan, a najbolje bi bilo ako bi mogao da ga pozajmis negde za probu pa da onda odlucis.

Comment

• minge
                  CBC Član
                  • 17.09.2009
                  • 59
                  • RS

Da li je taj senzor isti za sve dizel motore, za 81kw, 88kw, 96kw?
                  Može li mi se desiti da nađem negde polovan, a on ne odgovara za moj motor, koji je 81kw?

Hvala momci, ovaj forum je stvarno dobar, bio i ostao! Sve pohvale.

Comment

• savke
                    CBC Senator XXL
                    • 14.02.2006
                    • 575
                    • Novi Sad, Temerin
                    • Laguna 2 ph2, Golf 3

Nisam siguran da li je isti. Poznavajuci proizvodjaca moze se desiti da nije isti ni na svim motorima iste snage...nazalost.

Comment

• Franjo
                      Banovan
                      • 14.08.2009
                      • 2831
                      • Inđija - Beograd
                      • Renault megan II res

Originally posted by minge View Post
                      Bio na diagnostici.
                      Kažu da je pokvaren neki senzor za kontrolu kompresije ili tako nešto, nalazi se na vrhu motora, odmah ispod velikog plastičnog poklopca.
                      Ako ne primećuješ neki problem u radu motora, posebno u toku vožnje, ne diraj ništa! Taj senzor samo šalje informacije kompjuteru, koji skuplja podatke i ostalih senzora, obrađuje ih i upravlja celim sistemom. U slučaju neispravnosti, javlja o greški na displeju.

Nije mi jasno, da li se to i dalje javlja, redovno, prilikom startovanja motora, ili u toku vožnje?

Da li su u servisu proverili pritisak koji daju pumpe i da li su podešavali regulatorom?

Comment

• minge
                        CBC Član
                        • 17.09.2009
                        • 59
                        • RS

Greska se ne javlja cesto, samo ponekad, blicne, pojavi se i nestane, gotovo da se ne primeti. Nema nekog pravila kada se pojavljuje.
                        U servisu su stavljali njihov rezervni senzor i tada nije javljao gresku, valjad, ili u se u tom trenutku jednostavno nije pojavljila. Uglavnom, rekli su mi da je cena zamene 150evra. U ovom momentu to mi je veliki trosak...
                        Kazu da u trenutku kad se pojavi ta greska automatski iskljuci turbinu, tako da mislim da cu to morati menjati
                        Samo ne znam kakve su sanse da nadjem polovan senzor i vredi li ga uzimati polovnog?

Comment

• savke
                          CBC Senator XXL
                          • 14.02.2006
                          • 575
                          • Novi Sad, Temerin
                          • Laguna 2 ph2, Golf 3

Meni vise lici da je tu neki kontakt u pitanju. Ako se ne desava cesto kako su znali da sa novim nece prijaviti gresku..... malo mi to sumnjivo zvuci.

Comment

• Franjo
                            Banovan
                            • 14.08.2009
                            • 2831
                            • Inđija - Beograd
                            • Renault megan II res

I meni je to, prvo palo na pamet, ali ni sada, nije mi jasno, kada se ta poruka javlja? U servisnom uputstvu, nisam našao takvu vrstu poruke, pa je pitanje, koji softver koristi i tko ga je i kada instalirao? Na kojem jeziku? Ubeđen sam, da se ne radi o greški, već o proceduri, kao >check engine<.

Originally posted by minge View Post
                            Greska se ne javlja cesto, samo ponekad, blicne, pojavi se i nestane, gotovo da se ne primeti. Nema nekog pravila kada se pojavljuje.
                            Kazu da u trenutku kad se pojavi ta greska automatski iskljuci turbinu, tako da mislim da cu to morati menjati.
                            Da je to tako, osetio bi cimanje, čija jačina je zavisna od režima rada motora: veći obrtaji - veće cimanje!

Kao što sam već rekao, ako nema problema u radu motora, nema razloga za brigu!

Comment

• gafni
                              CBC Početnik
                              • 05.12.2009
                              • 9
                              • NIS

Ljudi od kako su krenuli minusi i mrazevi imam problema sa otvaranjem vozacevih vrata lagune..
                              Naime kada otkljucam, sva vrata se otvaraju ok, jedino vozaceva nece, pa sam prinudjen da ih otvaram sa unutrasnje strane.
                              Tipa ujutru kada krenem na fax oko 8 nece da se otvore, a kada se vracam u npr. 3-4 vrata su ok.
                              Jel zna neko sta bi moglo da bude?
                              Meni nista zivo ne pada na pamet.

Comment

• Franjo
                                Banovan
                                • 14.08.2009
                                • 2831
                                • Inđija - Beograd
                                • Renault megan II res

Uzrok je sigurno zaleđena bravica - ako ne otključava, ili keder - ako je otključana.

Bravica je ispravna, jer kasnije otključava.

Provetravati vozilo, očistiti i podmazati bravicu sa nekim sredstvom kao WD-40, a keder ovlaš namazati glicerinom, ili sličnim protiv smrzavanja.

P.S. Pokušaj više puta zaključavati - otključavati!

Comment

Working...
                                X