Odes na net kupis sajle i sam postavis.
RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke
Collapse
X
-
Originally posted by savke View PostOvo sam ja usput pokupio ali bilo bi jos dosta toga sigurno...:
Tumacenje oznaka na desnom stubu:
Popravka polomljenog zuba citaca kartice:
Interfejs za Video IN na carminat veliki displej:
Pozicija davaca za rikverc na menjacu:
Naknadna ugradnja tempomata:
Fifth Gear laguna crash test
Servis za remont podizaca u NS.
Krema - Sta pregledati prilikom kupovine Lagune:
Boban sajle:
Sajle za podizace Zoran NS:
Duzina meraca ulja za lagunu:
Zamena lampice u prekidacu podizaca na suvozacevoj strani:
Izgled Valeo seta kvacila:
Slika novog ventila sa senzorom za pritisak:
Operacija slijalica za pepeljaru:
Resinhronizacija kartica:
Fiskalni za sijalice podizaca:
Zamena sijalica podizaca i start dugmeta:
Skidanje start dugmeta sa opisom:
Kodovi za radio:
http://www.cbc.rs/forum/viewtopic.ph...788477#p788477
Comment
-
-
da si procitao jos koji post iza, video bi koje jesu....You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
Speed's just a question of money. How fast you wanna go?
Comment
-
-
Originally posted by max3m87 View Postljudi primetih danas na glatkom kad namotam pun volan i idem polako u krug desava se da na odredjenom mestu auto cimne malo "levo desno" (ne znam kako da objasnim) tipa ko da spadne malo sa kamencica ili predje preko drvca... ne znam da li je u obe strane na levo je sigurno heheh..zna li neko sto ... zop... hvala
Comment
-
-
Ako su za lagunu, zašto bi bilo problema? Vidi u knjižici vozila, treba da je podatak o pneumaticima i felnama, pa uporedi sa oznakama na alu-felnama.
To, što je pisalo, bilo je upravo u temi o gumama, pa je bio veoma koristan alat, za izbor felni prema tipu vozila, čak i prema boji karoserije.
Prilikom kupovine alu-felni treba obratiti da pored dobrog izgleda one moraju da zadovolje jos neke bitne stvari. Dakle, pored izbora precnika alu-felni (izrazen u colima) treba obratiti paznju: - na broj i rastojanje rupa za pricvrscenje na glavcinu, - na velicinu centralnog otvora, - na prostor koji je potreban kocionimLast edited by Franjo; 22.07.2011, 15:04.
Comment
-
-
Ne mogu sve 15" felne da stanu na svaku lagunu pogotovo napred. Postoje razlicite dimenzije diskova i celjusti tako da je najsigurnije probati pa da budes siguran.Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!
Comment
-
-
Problem je sledeći:
Auto jako dugo vergla pre nego što upali. Kačen je na tri dijagnostike ( kod tri različita majstora ) i ni na jednoj ne prijavljuje grešku, svi parametri u granicama normale. Preventino je očišćeno sito u rezervoaru ( pravio se vakum na gumenoj pumpici ispod haube, sito je bilo jako zaprljano nekom zelenom emulzijom nalik na alge ), zamenjen filter nafte. Sumnjalo se na regulator pritiska, zamenjen novim ali i dalje isto ( vraćen opet stari ). Planiram ovih dana da odem u servis da proverim dizne, može li neka preporuka za Novi Sad i okolinu. Imali neko još neku ideju šta bi moglo biti osim dizni jer dijagnostike ništa ne prijavljuju.
Auto kada upali radi dosta lepo, mirno na leru i negasi se, ali je problem da upali. Motor je 1.9 dci 120 ks. Problem se počeo javljati pre desetak dana i čini mi se da se pogoršava, odnosno da sve duže vergla dok ne upali.Last edited by Laguna 2002; 24.07.2011, 22:50.
Comment
-
-
Pre neki dan skunem desni far pošto mi neradi balast da vidim u čemu je stvar a i kada je padala kiša maglio mi taj far.Skinem far i imam šta da vidim.Na zadnkjem donjem delu do krila nema jedno parče stakla/rupa/ nađem parče, silikoniram ga ,on se i nevidi od branika,skinem balast marke Valeo on sav od kamenca od vode koju je propuštao.To je rešeno ali nije mi dalo mira jer u zadnjih mesec dana motor mi radio ko traktor i teško sam kretao,tresao se mnogo.Skinem šus pleh i zamalo mi nije ispao šraf od donjeg nosača/koji drži menjač ili motor ispraviteme ako grešim/,skinem šraf on ima jednu platnu i jadan nakrivljenu metalnu platnu većeg obima,zavrnem ponovo šraf do kraja ,auto se nečuje ko nov.Pitanje je da li je taj nosač otišao/kako se odvrnuo šraf/,koliko košta.Takodje posle toga mi nisu krckali prednju točkovi u mestu kada ih vrtim levo-desno ali mi se nezaključava volan kada to radim i osetim neko preskakanje tu u samom volanu.Da li neko ima odgovore na ovo i neki savet iz vaših iskustva.jer ja vozim Lagunu tek od februara ove godineLast edited by maxag; 27.07.2011, 16:37.
Comment
-
Comment