Misliš li na UCH?
RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke
Collapse
X
-
Samo novi kompjuter, koji nije kodiran. Jer, jednom kodiran, ne može da se izbriše i re-kodira! Treba uzeti isti tip, jer postoje dva tipa, zavisno od opreme. Ako ima top-rang, a uzme niži rang, neke stvari mu neće funkcionisati. Na primer: progresivno (varijabilno) upravljanje, hands-free...
Comment
-
-
Renault laguna II - UCH (BSI), ecu i Key Card
U slučaju kvara cedntralne jedinice UCH (BSI), ako je uništen procesor, ne preostaje ništa drugo, nego zamena sa novim. Ovo iz razloga, što se memorisani kod ne može brisati, ako nabavite polovni i reprogramirati (upariti) sa vašim motornim kompjuterom (ecu) i kod ključem (karticom). Novi, neprogramirani UCH, putem dijagnostike, kodira se i upari sa motornim kompjuterom i kod karticom. Zato je potrebno imati fabrički 12-cifreni (heksadecimalni) kod, koji odgovara samo jednom motoru.
Zato, postoji mogućnost, da se kompletna elektronika zameni uparenim (polovnim) setom. Ali je rizično, jer nikad ne znate, da li je sa ukradenog vozila, što se može ustanoviti u servisu. Iako je to jeftinije, moja preporuka je novi UCH, nešto skuplji.
Renault Laguna II ECU, Card reader & card,bsi 2 X Key Cards Steering Lock 1.8 | eBay
Prema tome, jeftini polovni UCH bez ecu i kartice - nikako!
Comment
-
-
Pozdrav drustvo!
Mene interesuje nesto sto se tice navigacije a to je :
DA LI IMA POMAKA KA AKTIVIRANJU NASE FABRICKE NAVIGACIJE DA NAM RADI OVE GODINE ???
Laguna mi je 2004 g sa fabrickom navigacijom GARMIN.
I problem koji sam imao :
Prilikom kocenja trese mi volan ( na 100- 120 km/h ) a na manjim brzinama kako kad , nekad vise nekad manje.
provereno : sa vulkanizerom - i na letnjim i na zimskim gumama sve ok , balansirane , gume zdrave.
krajevi spona , balans stangle - ok .
amortizeri - nisam proveravao ali su ok. (sad ce Franjo- mora se ici na amortizer test da bi video ,... itd) znam ali sam problem resio bez toga.
Naime , sa spoljne strane diskovi napred su bili ok , bar vizuelno je plocica nalegala kompletna,
medjutim sa unutrasnje strane - katastrofa !!! slike cu naknadno okaciti.
sem toga potrosnja plocica sa unutrasnje strane nije bila ravnomerna - cini mi se kao da nije dobro stavljena od pocetka.
kad sam kupio auto ... pre cetiri godine menjao sam plocice kod jednog bivseg sad vec majstora. presao sa njima oko 24 000 km (da , malo je presao za 4 godine).diskovi nisu dirani , samo su montirane nove plocice.
Sada sam morao menjati kompletne diskove, i naravno i nove plocice staviti.
za informaciju izaslo me 13.500 din. sa sve radom majstora. Nisam pitao ni koje diskove , ni koje plocice. ali mogu da se raspitam ako nekoga interesuje. mene ne, bitno mi bilo da se sad prilikom kocenja osecam bezbednije jer mi baslepo koci.
Eto toliko od mene za sad.--->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---
Comment
-
-
Originally posted by CDanijel76 View PostPozdrav drustvo!
Mene interesuje nesto sto se tice navigacije a to je :
DA LI IMA POMAKA KA AKTIVIRANJU NASE FABRICKE NAVIGACIJE DA NAM RADI OVE GODINE ???
Laguna mi je 2004 g sa fabrickom navigacijom GARMIN.
I problem koji sam imao :
Prilikom kocenja trese mi volan ( na 100- 120 km/h ) a na manjim brzinama kako kad , nekad vise nekad manje.
provereno : sa vulkanizerom - i na letnjim i na zimskim gumama sve ok , balansirane , gume zdrave.
krajevi spona , balans stangle - ok .
amortizeri - nisam proveravao ali su ok. (sad ce Franjo- mora se ici na amortizer test da bi video ,... itd) znam ali sam problem resio bez toga.
Naime , sa spoljne strane diskovi napred su bili ok , bar vizuelno je plocica nalegala kompletna,
medjutim sa unutrasnje strane - katastrofa !!! slike cu naknadno okaciti.
sem toga potrosnja plocica sa unutrasnje strane nije bila ravnomerna - cini mi se kao da nije dobro stavljena od pocetka.
kad sam kupio auto ... pre cetiri godine menjao sam plocice kod jednog bivseg sad vec majstora. presao sa njima oko 24 000 km (da , malo je presao za 4 godine).diskovi nisu dirani , samo su montirane nove plocice.
Sada sam morao menjati kompletne diskove, i naravno i nove plocice staviti.
za informaciju izaslo me 13.500 din. sa sve radom majstora. Nisam pitao ni koje diskove , ni koje plocice. ali mogu da se raspitam ako nekoga interesuje. mene ne, bitno mi bilo da se sad prilikom kocenja osecam bezbednije jer mi baslepo koci.
Eto toliko od mene za sad.Last edited by Mrcela; 23.01.2014, 13:06.-Жиле-
Comment
-
-
Originally posted by CDanijel76 View PostSada sam morao menjati kompletne diskove i nove pločice.
Za informaciju, izašlo me 13.500 din, sa sve radom majstora. Nisam pitao ni koje diskove , ni koje pločice. ali mogu da se raspitam, ako nekoga interesuje.
DA LI IMA POMAKA KA AKTIVIRANJU NAŠE FABRIČKE NAVIGACIJE, DA NAM RADI OVE GODINE ???
Laguna mi je 2004 g sa fabričkom navigacijom GARMIN.
Šta misliš pod NAŠE i NAMA? I kome to ne radi?
Comment
-
-
Originally posted by CDanijel76 View PostSamoventilirajuci su diskovi.
a sto se tice navigacije nisam se dobro izrazio.
Laguna ima fabricku navigaciju sa velikim displejem i interesuje me da li ce ove godine napraviti neko nesto od CD za nase puteve te da isti mogu koristiti.
Ako imaš CD-rom koji je onda problem sa navigacijom ? Skini kartu s interneta ili kupi ,petsto dinara ljudi ti skinu .-Жиле-
Comment
-
-
Originally posted by Franjo View PostDa li ti je poznat onaj vic: "Kome je to uspelo?"
Originally posted by CDanijel76 View PostDA LI IMA POMAKA KA AKTIVIRANJU NASE FABRICKE NAVIGACIJE DA NAM RADI OVE GODINE ???
Comment
-
-
Originally posted by mupe View Post... znam nekoliko primera u kojima je zamena uch polovnim bez problema urađena...
Pošto sam, pre više od 40 godina izrađivao EPROM programatore, znam, da je nemoguće "kopirati" memoriju sa bezbednosnim kodom (tajnu fabričku šifru).
Btw. EPROM se koristio u uređajima za elektronsko palenje vozila (i motocikala!), a programirani u "mašincu". Sheme i programi, objavljeni su u časopisu "Radioamater".
Comment
-
Comment