RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SerbianHero
    CBC Senator
    • 10.10.2009
    • 259
    • Beograd

Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

@markopfi, ajd probaj ako ti nije tesko, skini UCH osigurac i samo stavi nov, to mozda moze da ti resi problem.

Comment

• max3m87
      CBC Senator XXL
      • 17.05.2010
      • 531
      • Beograd
      • Renault LagunaII 1.8 16v

imas ispod kola kad legnes 2 srafa, odsrafis i skines sediste lako heheh

Comment

• SerbianHero
        CBC Senator
        • 10.10.2009
        • 259
        • Beograd

Jer mislis na sine, mislim da sediste moze da se skine bas skidanja sina?

Comment

• vlaves2000
          CBC Član
          • 28.03.2010
          • 95
          • srbija

e ovako promenio sam sofersajbnu ili ti vetrobransko staklo, i majstor u servisu kaze trenutno nema sa senzorom, razmisljam ja i kazem mu jel moze obicno ali da naprave nekako kao da je sa senzorom i da sve vrate i senzor pa nek tako stoji sledece godine cu osigurati stakla pa kada se bedaj boze desi peh da bude osigurano kao sa senzorom. zavrsili ljudi posao i raskacili senzor medjutim u voznji mi se na bordu upalilo service, zovem ja mog majstora kazem mu sta sam menjao i on kaze da je verovatno do senzora kaze ukljuci ga pa vidi. kad ono neocekivano ukljucim ja senzor sklonilo se upozorenje service kad vidi cuda senzor radi svoju funkciju i za svetla i za brisace i sve to na soferci koja nije predvidjena za senzor. tako da sam prosao dosta jeftinije a imam sve u kompletu. inace soferka me je kostala 10500 ugradnja besplatna i 10 godina garancije da nece da propusti vodu tj na dihtovanje. tako da kada nedaj boze budete imali potrebu za zamenom nemoj te kupovati duplo skuplju soferku kad i ova obicna resava problem
          Last edited by vlaves2000; 23.07.2012, 23:08.
          https://t.me/pump_upp

Comment

• max3m87
            CBC Senator XXL
            • 17.05.2010
            • 531
            • Beograd

pa mozes ti senzor i na krov samo da je otvoren da moze da radi... ali zna se sta je predvidjeno.. to je budzenje... i nisu sve soferke iste veruj mi.. razlikuje se ona od 10 i ona od 35 000 po mnogo cemu... inace ako tebi ne smeta i cilj ti bio da sto jeftinije prodjes onda si uspeo..

Comment

• vlaves2000
              CBC Član
              • 28.03.2010
              • 95
              • srbija

Evo ovako imas dve vrste soferki kineske i EU takodje kineske samo sto na sebi imaju pecat EU inace iz iste fabrike, soferke koje su u prvoj ugradnji nema nigde da se kupe iskljucivo se prave za proizvodjaca. sto se tice moje soferke rekao sam da je akcija a firma u kojoj sam ugradio je uvoznik soferki za srbiju i prodaje ostalim serviserima koji svoje musterije lupaju po usima. isto kao i ti sto si kupio hladnjak klime za 70 evra. dali je nov ili polovan nisam razumeo a rekao si da u ovlascenom servisu kosta skoro 300 evra. taj isti nov hladnjak iz slovenije kosta oko 100 evra a prodaje ga i ugradjuje neko ko nije u ovlascenom servisu ili generalni uvoznik delova za renault. jos nesto soferka sa senzorom koja je od istog proizvodjaca u ovlascenom renault servisu mislim da kosta oko 600 evra. meni je bitno da sam dobio garanciju na kvalitet i na ugradnju 10 godina i da mi senzor radi nije budz jer sve stoji na svom mestu. sto se lomova tice pucice i ona od 600 i ona od 80 evra ako je nesto zvekne.
              https://t.me/pump_upp

Comment

• max3m87
                CBC Senator XXL
                • 17.05.2010
                • 531
                • Beograd

Puci ce svaka samo je pitanje kako

Comment

• mupe
                  CBC Senator XXL
                  • 05.10.2006
                  • 822
                  • bg
                  • Laguna 3 GT 2.0T 205

Prvo, ni jedna šoferšajbna nije sa senzorom, nego samo ima mesto za senzor. Senzor se ne menja kada se menja šoferšajbna, a eventualno bi trebalo promeniti silikonski "dihtung" koji stoji između senzora i stakla, ako je toliko propao da senzor ne može da prepozna vodu na staklu.
                  Drugo, najskuplja šoferšajbna za lagunu, pilkington, sa mestom za senzor i sa UV filterom (to je ona sa ljubičastim odsjajem) košta oko 24.000 dinara. Menjao sam je pre nekoliko meseci pa znam. Naravno, bila je osigurana. Koliko se sećam, cena šoferšajbne bez UV filtera je više nego duplo manja, a ne varira puno u zavisnosti od toga da li ima ili nema mesto za senzor.
                  I treće - u ovlašćenom servisu može da se kupi šoferšajbna baš kakva se ugrađuje u montaži, a to je pilkington, ili saint-gobain sa renault znakom na sebi. Ne znam koliko košta.

@vlaves2000 - Ako ti nije problem, fotografiši spolja šoferšajbnu na mestu gde je senzor i okači ovde sliku da vidimo kako je ispalo.

Comment

• djura 82
                    CBC Član
                    • 23.10.2010
                    • 27
                    • vojka

Odg: Re: Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Originally posted by Imobilajzer View Post

Potrebna pomoc, evo ovo se danas upalilo(nevidi se najbolje) u toku voznje, naime resio da malko produvam motor posle duge voznje na kratkim relacijama i navucem na oko 180 km/h a nakon toga spustim na 120 i odmah nakon toga upali se ova zuta lampa i motor prestade da vuce kako treba. Stanem, ugasim, ponovo upalim i na leru lepo radi, ali nece da vuce kako treba i jedva naguram na oko 120 i ni makac dalje. Kod kuce skinem klemnu sa aku i ostavim pola sata, posle vratim upalim, nema one zute lampe, izadjem na put, prva druga, upali se ponovo i opet motor nece da vuce kako trba. Ako neko zna sta je to i za cega sluzi neka napise sta je i sta dalje. Laguna 1,9 dci 120 ks.

Pošto se i meni u toku vožnje upalila ova lampica na nekih par sekundi,ali bez nekih problema u samoj vožnji,interesuje me da li si ti rešio tvoj problem i šta je bilo u pitanju?

Comment

• max3m87
                      CBC Senator XXL
                      • 17.05.2010
                      • 531
                      • Beograd

Odg: Re: Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

meni kad se upalila ta lampica bio je problem u leptiru gasa ali nije uopste hteo da ide tacnije napucan na 2000 obrtaja i tako vozis do servisa safe mod njihov... cim su mi prelemili konektor od tada nikad se nije upalila.. a kad auto nije hteo da vuce slicno ko tebi to do 120 ne moz dalje ili ti napucam pedalu u drugoj do daske i nista tek kad je preko 2000 obrtaja nesto i kao malo vuce tad je bio problem u lamda sondi i od tada ide ko sumanuta heheh

Comment

• markofpi
                        CBC Senator XXL
                        • 27.07.2006
                        • 1552
                        • Bezanijska Kosa

@SerbianHero
                        Hvala za info za majstora, a sto se tice osiguraca za UCH nisam obracao paznju...jel on u motornom prostoru ili u kabini!?
                        Inace resio sam problem sa imobilajzerom...samo sam resetovao alarm i sve proradilo kako treba.

Comment

• SerbianHero
                          CBC Senator
                          • 10.10.2009
                          • 259
                          • Beograd

UCH je osigurac koji se nalazi na boku instrument table na vozackoj strani, kad otvoris vozacka vrata imas mala vratanca, koja kad otvoris vidis gomilu osiguraca, na samim vratancima imas mapu, UCH je osigurac za citac kartica i imobilajzer tako da, ako ti se npr desi neki "BUG" sa karticom, citacem, imobilajzerom, izvadi uch i vrati(umesto da skidas kleme) ili ga zameni, jer ako nije potpuno ispravan, manifestovace se na sve uredjaje povezane sa njim.

P.S. U jednom od mojih starijih postova opisao sam kompletan problem sa UCH-om.

Evo jos jedan problem sa lagunom koji sam uspeo sam da resim, poslednjih 6 meseci, kad gurnem karticu u citac iama lag od 10-15 sec pre nego sto mi otljuca volan i upali kontakt, takodje kad gasim auto, odmah nakon sto stisnem dugme za gasenje auto se istog sekunda ugasi i upali....? U servisu, jednom poznatom mi rekose "moze da buse svasta moramo da proverimo...ceo dan provera....4500din" reko hvala, javicu se.
                          Lepo uzo ja ,skinuo citac, rastavio ga u kolima ,nakacio na kabl ponovo i stavio karticu na samu stampanu plocu i mikro prekidace, kad ti vidi cuda, nema laga, stavim plasticni ram, opet girnem karticu, kad eto ga ponovo, ispostavilo se da je mikro prekidac, onaj glavni, ne onaj lomljivi za kotakt , oslabio i da mu treba veci pritisak kartice da bi radio, lepo, na plasticni zubac koji ga pritiska(na plasticnom ramu) nalepio sa 4 sloja izolir trake, porobao, sve vratio na mesto i sve sljaka kao nov. Cena popravke 0 din.
                          Naravo ucenije je ta tuzna cinjenica gde zivimo i sta se desava oko nas, osecaj koji imam posle svega tj da su u servisu znali od prilike sta moze da bude s tim sto protokol otimanja mora da se ispuni...... ili sto "braca" konobari kazu (kad ih pitas sto otimaju) :"hoces ti da mi kupis patike?" Nadam se da ce ovo novo iskustvo nekome pomoci da eskivira lesinare.

Comment

• cale
                            CBC Senator
                            • 22.03.2009
                            • 297
                            • Backa Topola

SerbianHero
                            Sto se tice lesinar u pravu si . Na primer meni su u zvanicnom servisu uzeli 4500 dinara , ni za sta, tj nisu resili kvar.Radi se o sledecem. U toku voznje odjednom se upali lampica ABS i stvarno ABS ne radi, obicno kocenje radi normalno, i opet sam od sebe se ugasi i ABS radi.!!! Otisao sam u servis ljudi pogledali "resili"uzeli pare, ja seo u kola odveyao ih 2 km parkirao sve radi. Krenem posle pola sata sa parkinga ono oper svetli ABS. Odnesem da reklamira,, naravno nisu mogli odmah nego ,dodji sledece nedelje. Ja odem oni opet "poppravljali", radilo to 2 nedelje i oper ista prica, ABS se sam upali u vozni a isto tako se i ugasi sam. Naravno ne idem vise kod njih trazim nekog elektricara da vidi sta je jer je u pitanju samo neki kontakt kad se sam pali i gasi. A lesinari su odradili svoje i cekaju da im ovca tj. ja oper dodjem.
                            Za prtethodni post hvala, ja sam uvek skidao klemne,ali covek se uci dok je ziv, ili postane ovca!!!!
                            NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• Laguna 2002
                              CBC Senator
                              • 13.12.2009
                              • 297
                              • Bačka Palanka

Slican problem sa ABS sam imao pre par meseci ali je brzo resen. Majstor je prilikom zamene zadnjih diskova ostetio prsten ABS-a na jednom mestu i onda se povremeno palio. Sutradan oterao kod majstora, reklamirao, on zamenio prsten, posle toga sve OK.

Comment

• SerbianHero
                                CBC Senator
                                • 10.10.2009
                                • 259
                                • Beograd

vas pajtos sa foruma je preboleo i problem sa ABS om, ista prica kao tvoja, upali se lampica tj iskljuci abs, pa se posle iskljuci, tj opet proradi abs sistem, i tako u nedogled, resim ja da to popravim, odem kod nese u zemun i kazem za problem, postavi nekog svog pulena, koji kaze "pogledao sam 100% je kablic koji ide u lezaj tocka koji se kaci direktno na senzor abs-a, ja eko dobro, menjaj, koliko kosta 8000 din tad 80e, ja malo prosvrljam radnjama i nadjem ga za 5000 din, nakacimo sve to lepo, kad za 10 dana eto ti ga opet lampica, ja opet kod nese i onda je on popizdeo i uzeo on da radi gde je rastavio sve zivo i na kraju konstatovao da je buksna na koju se kaci taj kablic patinirala i da treba samo da se ocisti......? Ja u zbunu pitam a sto onda promenih taj kabl(koji je ocigledno bio ispravan) on rece da je kabl bio 100% neispravan i da je patina novijeg datuma, na sta ja nisam imao odgovor(jer nisam uzeo neispravan kabl misleci da znaju sta rade). Elem, namesti on to, ja produzim kad posle 2 meseca opet lampica.....ooo brate izgoreo sam, odem kod SAVE, pogledam majstore odaberem nekog koji mi se cini da je najvise znao i izlozim mu problem, covek pogleda i pokaza mi. Leziste na koje se kaci kablic abs senzora, se nalazi na jednom prstenu, koji je sastavni deo lezaja tocka, e sad od nasih puteva(pogotovo desni tocak od silnih rupa i sahtova strada) vremenom taj prsten pocne da se odvaja od lezenaja i ABS senzor koji je u samom lezaju tocka izgubi kontakt. Zamena lezaja tocka je bilo jedino i konacno resenje. Sve u svemu tuga u Srbiji. Coveku jedini preostaje da lepo kupi alat i sam popravlja.

Comment

Working...
                                X