RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Plavke
    CBC Član
    • 11.05.2010
    • 47
    • Nova Pazova
    • Renault Laguna II 1.6

Reklama -
    Last edited by Plavke; 07.08.2011, 01:57.

Comment

• mobbdeepqb
      CBC Senator XXL
      • 19.07.2009
      • 383
      • beograd

Originally posted by maxag View Post
      Ako neko bude imao promlem kao ja sa nosačem kvačila.Nov 2.800 dindži, promenio.Motor više netrese,radi ko doksa.Simptomi su bili da je motor tresao,pogotovo kad krenem u prvu i na uzbrdicu,radio kao stari dizelaš i kada sam ga gasio ili naglo oduzimao gas, cimao je.
      Nosac kvacila?Mislis na nosac menjaca?Jesu morali da skidaju nesto kako bi dosli do njega?Poluosovinu....?

Comment

• maxag
        CBC Član
        • 30.04.2011
        • 57
        • Omoljica

Neznam dali je nosač motora ili menjača,ali sam sa ga zamenuo,kada skineš šusplek vidi se,jedan šraf je na šasiji drugi na motoru.Poštose malo iskrivio nosač onaj šraf do šasije morao sam polako na polugu da ga odvijem(gedora 22,račva za istu i pola metra cevi i polako) a ovaj drugi gde je i propala guma odvrnuo se ko od šale(mislim da je gedora 18).Netreba ništa da poturaš pod motor i nemaš šta da skidaš,sve ukupno pola sata posla.Treba ti samo garaža sa kanalom,nemoraš da plaćaš majstora.Pokušaću slike da postavim tog nosača.

Comment

• gokkon
          CBC Član
          • 31.01.2010
          • 63
          • Subotica
          • Renault Laguna II 1.9 dCi

Imam neki problem, mislim da je elektronika u pitanju. Naime primetim u zadnje vreme da mi ne radi automatsko zakljucavanje vrata kad vozim tj kad predjem onu barijeru od 10 km/h trebalo bi da se zakljuca a ne radi. Proba sam da sinhronizujem, ono kad drzim dugme za zakljucavanje, klikne, ali nista. E sad neznam dali ima veze, ali uvek kad sam ugasio kola i izvukao karticu, cuo se neki zvuk i zakljucao mi se volan, i lampica za imobilajzer je poceo da trepce. Barem ako se dobro secam. E sad tog zvuka nema, ne zakljuca mi se volan uopste, i lampica imobilajzera mi konstantno svetli posle vadjenja kartice jedno 3-4 sekunde. Posle pocne da trepce. I kod vadjenja i kod stavljanja takvi su simptomi. Dali neko zna sta je problem ?

Comment

• vlaves2000
            CBC Član
            • 28.03.2010
            • 95
            • srbija

poz

Originally posted by maxag View Post
            Neznam dali je nosač motora ili menjača,ali sam sa ga zamenuo,kada skineš šusplek vidi se,jedan šraf je na šasiji drugi na motoru.Poštose malo iskrivio nosač onaj šraf do šasije morao sam polako na polugu da ga odvijem(gedora 22,račva za istu i pola metra cevi i polako) a ovaj drugi gde je i propala guma odvrnuo se ko od šale(mislim da je gedora 18).Netreba ništa da poturaš pod motor i nemaš šta da skidaš,sve ukupno pola sata posla.Treba ti samo garaža sa kanalom,nemoraš da plaćaš majstora.Pokušaću slike da postavim tog nosača.
            samo ti stavi slike da vidimo tacno o cemu se radi to ce biti najbolje
            https://t.me/pump_upp

Comment

• djops
              CBC Član
              • 02.03.2010
              • 14
              • krusevac

Pozdrav svima!

Da li je neko imao problem sa uredjajem koji šalje podatke pritiska u gumama, tipa da mu izgubi podatke za sva četiri točka u istom trenutku.?

Comment

• IgorNg
                CBC Član
                • 15.06.2010
                • 26
                • Nish

Zdravo Drugari!
                Evo i mene sa problemom... Klima mi ne radi kada idem preko 120km/h, kada idem sporo, radi normalno... filter je menjan prosle godine... laguna je 2002god, benzinac 1.8...
                drugi problem je da na papucici gasa osecam kao neko struganje... ne znam kako bih to opisao... vibracije neke, lagane, nisu konstantne... znaci osetim vibracije, pa ih nema pa opet.... to je pojacano kada radi kompresor klime...

Comment

• maxag
                  CBC Član
                  • 30.04.2011
                  • 57
                  • Omoljica

Originally posted by vlaves2000 View Post
                  samo ti stavi slike da vidimo tacno o cemu se radi to ce biti najbolje

Uploaded with ImageShack.us
                  Evo kako izgleda taj nosač.

Comment

• cale
                    CBC Senator
                    • 22.03.2009
                    • 297
                    • Backa Topola

@gokkon @djops idite na dijagnostiku
                    NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• max3m87
                      CBC Senator XXL
                      • 17.05.2010
                      • 531
                      • Beograd
                      • Renault LagunaII 1.8 16v

kad upalim auto prvo paljenje ranije sam imao problem sa tim sto mi padaju obrtaji pa ko da hoce da se ugasi e sada... obrtaji stoje malo nize ne variraju onako ali auto se cuje ko da lupka i jako trese.. cim pipnem gas to prestaje ili ako krenem malo toga vise nema.. samo prvo paljenje ostala su sva uredu i sve kako i treba... to mi je poceo mozda od pre pet dana... ????

Comment

• Laguna 2002
                        CBC Senator
                        • 13.12.2009
                        • 297
                        • Bačka Palanka

Dugo verglanje pri paljenju, rešeno. Problem je bio, jedan od najgorih ( najskupljih ) mogućih, dizne. Remontovane sve 4 u Novom Miloševu ( 80 eura po komadu ), ukupno 390 eura ( još neke sitne intervencije su ušle u cenu ). Sad pali ko mina, a tera mi suze u oči kada se setim koliko me izašlo.

Comment

• SDSd
                          CBC Član
                          • 23.06.2010
                          • 49
                          • Beograd
                          • VW touran 1.9 tdi

Може ли неко да ми помогне око замене филтера климе за лагуну 2 фаза 2. Немем појма како се долази до филтера. Са другаром сам пре 2 године мењао филтер на његовој лагуни из 2002 год и он се налази у касети испред сувозача која се лако скида, али на мојој је ту смештен неки део радија и нисам успео да провалим како да скинем облогу те касете и видим шта се налази иза ње.

Comment

• hope
                            CBC Senator
                            • 03.06.2010
                            • 212
                            • ca

Originally posted by SDSd View Post
                            Може ли неко да ми помогне око замене филтера климе за лагуну 2 фаза 2. Немем појма како се долази до филтера. Са другаром сам пре 2 године мењао филтер на његовој лагуни из 2002 год и он се налази у касети испред сувозача која се лако скида, али на мојој је ту смештен неки део радија и нисам успео да провалим како да скинем облогу те касете и видим шта се налази иза ње.

imas jedan torex 20 , pa skines kompletnu plastiku(kasetu kod suvozacevih nogu)

Comment

• sony
                              CBC Član
                              • 30.09.2010
                              • 38
                              • gm
                              • laguna 1.8

Juce sam bio u servisu i kazu los aku a i pokupio neke lose parametre od plina tako da je sada ok. Inace zanima me koji sada aku da uzmem posto je meni bezinac ? Citao sam vase postove ali samo za dizele tako da neznam koju snagu da uzmem i da nije mnogo 72ah 720a za njega i koja marka?Posto mi je ovaj Tudor 62ah 540a nekako povisok a i slab"tako kazu" u servisu.

Comment

• Night Rider
                                CBC Veteran
                                • 10.12.2007
                                • 127
                                • Banja Vrujci

Originally posted by Chubbs View Post
                                da si procitao jos koji post iza, video bi koje jesu....
                                Ako mislis na one precice iz tvog sledeceg posta onda ona za ugradnju tempomata opet ne radi.
                                http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ksU5guIKnQ

Comment

Working...
                                X