Dobro, ako i ima razlike u visini cevi u elktrici (elektronici) nema razlike! Sve odgovara i tako je označeno: D2R/D2S. Ako ne možeš, da iščupaš sijalicu, skini far.
RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke
Collapse
X
-
-
Gledam sad 2 modela akumulatora za Lagunu 1,9dci 88kw 2003 Privilege:
1.http://www.akumulator-shop.rs/starte...-720a-detaljno
2.http://www.velkopromet.com/internet-...category_id=36
-Exide premium je dimenzija: dužina 278 mm, širina 175 mm, visina 175 mm.
-Varta dymanic blue je dimenzija: dužina 278 mm, širina 175 mm, visina 190 mm.
Dakle Varta dynamic blue je viši za 150 mm ili 1,5 cm.
Pitanje je da li može i Varta da stane u Lagunu i da ne smeta haubi da se lepo zatvori za tih 1,5 cm što je viši od Exide ???
Evo šta mi se danas desilo?! Upalim Lagunu i upalim je bez problema. Međutim auto je radio u mestu nekih 5 min i samo se ugasio. Startujem ga opet ali on malo štuca pri paljenju ali upali pa je radio nekoliko sekundi i opet se ugasio. Sačekam malo pa ga startujem opet ali joše teže upali. Opet je radio 2-3 min i ugasio se. Potom sam pokušao još jednom da ga upalim međutim nisam uspeo iz 2-3 puta i tu mi se i akumulator ispraznio skroz pa sam morao da odustanem. Da kažem da mi nije upalio nijednu sijalicu na instrument tabli za neki kvar i sl.
Juče sam auto vozio, lepo se zagrejao i eto preko noći se izgleda smrzo. Da napomenem da je ovde u Zaječaru konstantna temperatura u minusu ovih nekoliko dana, znači od -5 do -15 je išla temperatura, noćas-jutros je bila oko -10. Ja pretpostavljam sledeće: gorivo kod nas je strašno lošeg kvaliteta i da je sigurno bilo i malo vode u evro dizelu i da je smrzo negde. Pogledao sam sledeće: Otkačio sam dovodno crevo na filteru goriva koje dolazi iz rezervoara, i dao kontakt, da vidim da li uopšte pumpa gura gorivo iz rezervoara. Međutim uopšte ne ide gorivo iz rezervoara na tom crevu kad dam kontakt tako da mislim da je tu problem. Začepio se dovod verovatno na ulazu u rezervoar. Moguće da ima malo prljavštine u samom rezervoaru, čađi a verovatno i malo vode pa se sve to smrzo i začepilo dovod.
Šta vi mislite o tome i da li je neko imao sličan problem ???
Comment
-
-
Ovo gašenje mi ne liči na problem s akumulatorom.
Inače, može i varta u lagunu, samo neće moći lepo da se zatvori onaj poklopac koji ide preko akumulatora. Meni je varta (i to crna, mislim da je ona najjeftinija) izdržala skoro 5 godina, ali sam posle nje uzeo taj exide. Za sada je odličan.
Comment
-
-
Originally posted by mupe View PostOvo gašenje mi ne liči na problem s akumulatorom.
Inače, može i varta u lagunu, samo neće moći lepo da se zatvori onaj poklopac koji ide preko akumulatora. Meni je varta (i to crna, mislim da je ona najjeftinija) izdržala skoro 5 godina, ali sam posle nje uzeo taj exide. Za sada je odličan.
Definitivno je nešto sa gorivom u pitanju. Samo ću morati da otkrijem šta konkretno. Pomislih da je možda neko imao ovakav problem pa eto da razmenimo mišljenja.
Gde vi sipate evro dizel i šta mislite o tome gde je da kažemo najbolje gorivo ?
Comment
-
-
Originally posted by Acabatistuta View PostGledam sad 2 modela akumulatora za Lagunu 1,9dci 88kw 2003 Privilege:
1.http://www.akumulator-shop.rs/starte...-720a-detaljno
2.http://www.velkopromet.com/internet-...category_id=36
-Exide premium je dimenzija: dužina 278 mm, širina 175 mm, visina 175 mm.
-Varta dymanic blue je dimenzija: dužina 278 mm, širina 175 mm, visina 190 mm.
Dakle Varta dynamic blue je viši za 150 mm ili 1,5 cm.
Pitanje je da li može i Varta da stane u Lagunu i da ne smeta haubi da se lepo zatvori za tih 1,5 cm što je viši od Exide ???
Evo šta mi se danas desilo?! Upalim Lagunu i upalim je bez problema. Međutim auto je radio u mestu nekih 5 min i samo se ugasio. Startujem ga opet ali on malo štuca pri paljenju ali upali pa je radio nekoliko sekundi i opet se ugasio. Sačekam malo pa ga startujem opet ali joše teže upali. Opet je radio 2-3 min i ugasio se. Potom sam pokušao još jednom da ga upalim međutim nisam uspeo iz 2-3 puta i tu mi se i akumulator ispraznio skroz pa sam morao da odustanem. Da kažem da mi nije upalio nijednu sijalicu na instrument tabli za neki kvar i sl.
Juče sam auto vozio, lepo se zagrejao i eto preko noći se izgleda smrzo. Da napomenem da je ovde u Zaječaru konstantna temperatura u minusu ovih nekoliko dana, znači od -5 do -15 je išla temperatura, noćas-jutros je bila oko -10. Ja pretpostavljam sledeće: gorivo kod nas je strašno lošeg kvaliteta i da je sigurno bilo i malo vode u evro dizelu i da je smrzo negde. Pogledao sam sledeće: Otkačio sam dovodno crevo na filteru goriva koje dolazi iz rezervoara, i dao kontakt, da vidim da li uopšte pumpa gura gorivo iz rezervoara. Međutim uopšte ne ide gorivo iz rezervoara na tom crevu kad dam kontakt tako da mislim da je tu problem. Začepio se dovod verovatno na ulazu u rezervoar. Moguće da ima malo prljavštine u samom rezervoaru, čađi a verovatno i malo vode pa se sve to smrzo i začepilo dovod.
Šta vi mislite o tome i da li je neko imao sličan problem ???-Жиле-
Comment
-
-
Acabatistuta,
ako je sve u redu sa naftom onda ti problem 99% pravi pumpa niskog pritiska. Ona se nalazi ispod haube na strani suvozača (prati creva od filtera prema rezervoaru), valjkastog oblika.Zapamti nemaju je sve lagune. Lagune koje nemaju pomenutu pumpu imaju ručnu pumpicu kako bi lakše dovukli naftu posle zamene filtera goriva.
Comment
-
-
Upalio sam danas Lagunu prespajanjem kablova jer mi je aku loš. Sreća, pumpa u rezervoaru je ispravna, dolazi gorivo iz istog. Čim sam upalio auto posmatrao sam naftu na crevu koje dolazi iz rezervoara. Video sam neke bele grudvice baš dosta. Tačno je to led, bilo je vode u nafti pa se zaledila jer je kvalitet goriva kod nas ubi bože-katastrofa. Zagrejao sam auto i vozio ga i sve je ok.
Moraću u najskorije vreme da promenim akumulator jer mi je loš definitivno.
I da, kod mene je ručna pumpica
Comment
-
-
Odvrni, ona dva šrafa, što drže pločicu. Iako bi trebalo, da se odvrtkom pomeri ta kopča, dok se ne oslobode oba kraja, na slici levo. Zatim, raširiti, da oslobodiš podnožje sijalice i okrenuti (žicu) za 90 stepeni. Izvaditi sijalicu!
Comment
-
Comment