RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• U međugradskoj najmanja potrošnja je u 5. brzini na oko 80 km/h. Kako voziti na autoputu gde je ograničenje 120? Da li prebaciti u 6. brzinu i gde držato kazaljku brzinomera?

Comment

• vlaves2000
      CBC Član
      • 28.03.2010
      • 95
      • srbija

auto ne vuce i dimi

Originally posted by vlaves2000 View Post
      pozdrav drustvo svakako teram auto kod majstora u ponedeljek ali da podelim i sa vama ovo ne bas lepo iskustvo ali sta da se radi kad vec drugacije ne moze, prvo da kazem auto je laguna 1.9 dci 88kw 2004 156000 km i da vec zadnjih mesec dana primecujem da auto kada stisnem papucicu gasa i krenem da ubrzavam pocinje da dimi u pitanju je crni dim , turbina se ponekad cuje da zvizdi ali toliko retko i tiho da se ni neprimeti e sada, krenem danas da se vozim osetim na uzbrdici da auto malo trza i da nece da vuce a pozadi oblak crnog dima i to u kontinuitetu e sada da napomenem da u tih zadnjih mesec dana od kada sam primetio da auto dimi primecujem jos nesto da kada dajem gas i kada auto ubrzava od motora se cuje kao neko sustanje kada sklonim nogu sa papucice to prestaje, danas mi je totalno na uzbrdici poceo da gubi snagu ide 70 i u jednom trenutku mi je na bordu izbacio otprilike incorekt fuell inekcion otprilike izvinjavam se ako nije napisano kako treba. dali nekom pada na pamet sta bi moglo da bude neko mi kaze da je turbina, pa egr ventil, pa da je mozda puklo sad dal crevo od interkulera ili od turbine u svakom slucaju hvala na komentarima

resen problem puklo je plasticno crevo koje na sebi ima senzor, ide od usisne grane do interkulera, cena 9800 dinara najpovoljnije sto sam uspeo da nadjem ceka se 3 do 5 dana jer se narucuje iz slovenije, iz originala je, narucio sam preko ovlastenog servisa inace po prodavnicama kosta do 110 evra. tako da iz ovoga zakljucujem da nisu svi ovlasceni servisi skupi, nadam se da ce ovo moje iskustvo nekom zlu netrebalo u buducnosti pomoci. ovaj forum tome i sluzi tako da cu vas zamoliti da podelite i vasa iskustva sa kvarovima koji su imali prilike da vas zadese, pozovite sve prijatelje koji voze lagunu da posete ovaj forum i da svoja iskustva podele sa nama. javicu se nakon montaze dela da vam kazem kako se sada auto ponasa jer bi trebao da se cisti i egr ventil. i jos nesto maxag je bio najblizi mom problemu samo sto nije otisao senzor nego je puklo plasticno crevo polovan senzor na otpadu je od 30 -40 evra ali za takve stvari moja je preporuka kuiti novo iz originala.
      Last edited by vlaves2000; 31.08.2011, 21:25.
      https://t.me/pump_upp

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Iako sam, u principu, za ugradnju novih originalnih delova, pa koliko košta-da-košta, u ovom slučaju bih se opredelio za upotrebljavano crevo, od proverenih dobavljača! Najčešće se radi o delovima sa havarisanih vozila, za koja prodavac daje i garanciju! Tako sam došao do dryera klime i još nekih sitnica upola cene novog! Delovi su homologizovani i odgovaraju po svemu mom vozilu. Služe već oko dve godine, a podaci o zameni uneti u servisnu knjižicu, upravo zbog garantovanog roka.

Naravno, da se radi o turbini, ili sličnom delu, to ne bih uradio ni pod kojim uslovima!

Oglasa o prodaji polovnih delova ima u većini novina, ali ja se oslanjam isključivo na preporuku i nabavku preko servisera, koji posluju sa proverenim prodavcima.

Comment

• vlaves2000
          CBC Član
          • 28.03.2010
          • 95
          • srbija

Originally posted by Franjo View Post
          Iako sam, u principu, za ugradnju novih originalnih delova, pa koliko košta-da-košta, u ovom slučaju bih se opredelio za upotrebljavano crevo, od proverenih dobavljača! Najčešće se radi o delovima sa havarisanih vozila, za koja prodavac daje i garanciju! Tako sam došao do dryera klime i još nekih sitnica upola cene novog! Delovi su homologizovani i odgovaraju po svemu mom vozilu. Služe već oko dve godine, a podaci o zameni uneti u servisnu knjižicu, upravo zbog garantovanog roka.

Naravno, da se radi o turbini, ili sličnom delu, to ne bih uradio ni pod kojim uslovima!

Oglasa o prodaji polovnih delova ima u većini novina, ali ja se oslanjam isključivo na preporuku i nabavku preko servisera, koji posluju sa proverenim prodavcima.

donekle ste upravu ali ovog polovnog creva nisam uspeo nigde naci sem na jednom mestu i to mi je trazeno 60 evra, razlog je sledeci jos jedna boljka kod lagune. a za razliku od 30 i nesto evra u odnosu na novo bolje je ipak novo pogotovo sto je iz originalnog programa a ne neke male privrede. ali u svakom slucaju neke delove treba traziti i polovne naravno ako se za njih dobija garancija, na zalost u srbiji garancija za takav deo je dok ga ne uzmete u ruku posle toga samo sreca
          https://t.me/pump_upp

Comment

• savke
            CBC Senator XXL
            • 14.02.2006
            • 575
            • Novi Sad, Temerin
            • Laguna 2 ph2, Golf 3

Originally posted by markofpi View Post
            @mupe
            Imam navigaciju u znam da se napon na acu moze preko iste proveriti. Kada motor radi napon je veci od 14V, a kada motor ne radi napon je veci od 12V. verujem da nije u pitanju alternator vec nesto deseto. Jel pk kais povezan na alternator mozda?
            Svaki kompjuter u automobilu ima svoje podatke za proveru. Svaki od njih meri izmedju ostalog i napon napajanja. Mozda se desava da je usled nekog loseg kontakta samo neki od racunara prijavio pad napona. Trebalo bi na dijagnostici videti tacno koji je racunar prijavio pad napona. Dovoljno je na delic sekunde da izgubi neki kontakt da bi prijavio gresku, ali kada ti meris napon da sve izgleda OK.

Sto se tice alternatora, moguce je da je otisla njegova remenica u smislu da je otislo kvacilo na njemu. On treba da moze da se okrece slobodno u jednu stranu a da okrece rotor kada se okrece u drugu. Znaci kada motor ubrzava pokrece alternator, ali kada se odzima gas trebalo bi da se alternator jos koji trenutak nastavi okretati pod inercijom istom brzinom a ne da odmah uspori zajedno sa motorom. Desava se da remenica zablokira i da je stalno fiksirana za rotor. Ne znam da li ovo moze da prouzrokuje tako nesto ali nije nemoguce.
            Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• gokkon
              CBC Član
              • 31.01.2010
              • 63
              • Subotica
              • Renault Laguna II 1.9 dCi

Pozdrav,

Pukla mi je plasticna vodica za zadnji desni prozor, otisao sam u ovlasceni servis da kupim, kazu da nema posebno, nego samo u kompletu ceo podizac sa sajlom, motorom itd, cena prava sitnica, 25.500 din. Na srecu, tamo mi radi komsija pa je on rekao da mogu pronaci i to. Pozvali su me posle nekih sat vremena da su nasli, cena nekik stotinjak dinara. Danas ce da stigne pa cu da montiram, nego moje pitanje glasi, kako da sinhronizujem prozor posle, a da mi se ne slomi nesto? Jer kako sad primetim, kad podignem dugme, sajla krene gore, al otprilike neki 3 cm i stane. I tako stalno. A kad ga spustam, isto tako, otprilike svakih 3 cm stane. Negde sam citao da treba da ga natipkam do gore, i onda treba da podignem prekidac i da drzim neko vreme? Ispravite me ako gresim! I posto se radi o zadnjem desnom, onda sta treba da podizem, tj koji prekidac, na tim vratima, ili na vozacevim vratima? Uostalom, ako se tako radi? Ako je neko to radio, neka mi objasni, hvala unapred!

Comment

• mupe
                CBC Senator XXL
                • 05.10.2006
                • 822
                • bg
                • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by markofpi View Post
                @mupe
                Imam navigaciju u znam da se napon na acu moze preko iste proveriti. Kada motor radi napon je veci od 14V, a kada motor ne radi napon je veci od 12V. verujem da nije u pitanju alternator vec nesto deseto. Jel pk kais povezan na alternator mozda?
                Nisi me dobro pratio. Ne sumnjam ja da ti alternator puni, jer bi inače upozorenje svetlelo uvek. Rekao sam ti da proveriš da li se akumulator puni, u trenutku kada ti svetli upozorenje na displeju.

Inače, da, alternator se pogoni PK kaišem.

Comment

• sjstephy91
                  CBC Veteran
                  • 28.11.2010
                  • 143
                  • Beograd- Srbija

Lagunasi, da li neko zna da li sve lagune imaju paljenje 4 migavaca pri naglom kocenju ili zavisi od opreme???
                  RENAULT, SAAB, VOLVO >>>>>>>>>>>>>VW, BMW, FIAT

Comment

• Night Rider
                    CBC Veteran
                    • 10.12.2007
                    • 127
                    • Banja Vrujci

Da li se nekome desavalo da mu Laguna konstantno vuce na levo!
                    Na prednjem trapu sam promenio kugle i krajeve spona dva puta radio reglazu kod proverenog majstora (druga reglaza je pokazala da je sve ok) Menjao sam i raspored gumama zadnje napred i opet sve isto,vuce i to prilicno!
                    http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ksU5guIKnQ

Comment

• CDanijel76
                      CBC Veteran
                      • 11.01.2010
                      • 144
                      • Novi Sad

Night Rider - jel si siguran da ti laguna nije bila "zesce" havarisana? zadnji tockovi su ti ravni sa prednjim ?... amortizeri isti s obe strane i na predn jim i na zadnjim tockovima ?.. sve to moze da utice na vozilo da "zanosi - vuce"...
                      sjstephy91 - kod mene je oprema lux-privilege i moze da se na dijagnostici aktivira ta opcija. za ostale opreme ne znam.
                      --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• gokkon
                        CBC Član
                        • 31.01.2010
                        • 63
                        • Subotica
                        • Renault Laguna II 1.9 dCi

Originally posted by sjstephy91 View Post
                        Lagunasi, da li neko zna da li sve lagune imaju paljenje 4 migavaca pri naglom kocenju ili zavisi od opreme???
                        Kad sam imao saobracajku, tj kad me je udario od nazad, meni su se automatski ukljucili migavci.

Comment

• max3m87
                          CBC Senator XXL
                          • 17.05.2010
                          • 531
                          • Beograd
                          • Renault LagunaII 1.8 16v

imam slican problem ko ti i pisao sam jos od kad sam kupio auto, auto nije havarisan milion posto cak ni branici nisu menjani, proveravao sam kod milion majstora od ovlascenih servisera pa do farbara i ne ovlascenih servisa gde sad popravljam, bukvalno ni jedan limcic nije mrdnut, e sad menjao sam sve i proveru radio kompletnog trapa od letve volana koja je nova pa na dalje sve sam izmenjao ceo trap bukvalno i 2 puta reglazu trapa centrirao i sve i isto, e sad ne vuce on ni u jednu stranu kad izadjem na auto put ovaj novi sto su uradili ide pravo, ali gde god van njega jedno 85% ide u levo to jest ne ide nego mi okrece volan... e sad jel vozis na plicacima ili obicnim gumama,ne znam ni ja u cemu je trip u pocetku me je bas bas nerviralo... a kad kocis tipa lagano na semaforu u gradu jel ti stane volan ravno ili se nagne u levo ili desno...

Comment

• maxag
                            CBC Član
                            • 30.04.2011
                            • 57
                            • Omoljica

Originally posted by gokkon View Post
                            Pozdrav,

Pukla mi je plasticna vodica za zadnji desni prozor, otisao sam u ovlasceni servis da kupim, kazu da nema posebno, nego samo u kompletu ceo podizac sa sajlom, motorom itd, cena prava sitnica, 25.500 din. Na srecu, tamo mi radi komsija pa je on rekao da mogu pronaci i to. Pozvali su me posle nekih sat vremena da su nasli, cena nekik stotinjak dinara. Danas ce da stigne pa cu da montiram, nego moje pitanje glasi, kako da sinhronizujem prozor posle, a da mi se ne slomi nesto? Jer kako sad primetim, kad podignem dugme, sajla krene gore, al otprilike neki 3 cm i stane. I tako stalno. A kad ga spustam, isto tako, otprilike svakih 3 cm stane. Negde sam citao da treba da ga natipkam do gore, i onda treba da podignem prekidac i da drzim neko vreme? Ispravite me ako gresim! I posto se radi o zadnjem desnom, onda sta treba da podizem, tj koji prekidac, na tim vratima, ili na vozacevim vratima? Uostalom, ako se tako radi? Ako je neko to radio, neka mi objasni, hvala unapred!
                            Imaš u ranijim postovima kako se to radi ali pokušaću najkraće da ti objasnim.U pravu si kada kažeš da jedno kraće vreme(2-3 sekunde) držiš prekidač na gore i to je to.Taj postupak se radi na svim vratima,tj.uradi i na tvojim vratima i na zadnjim, i radiće ti,jer sam i ja tako radio.
                            Last edited by maxag; 01.09.2011, 16:44.

Comment

• maxag
                              CBC Član
                              • 30.04.2011
                              • 57
                              • Omoljica

Originally posted by vlaves2000 View Post
                              resen problem puklo je plasticno crevo koje na sebi ima senzor, ide od usisne grane do interkulera, cena 9800 dinara najpovoljnije sto sam uspeo da nadjem ceka se 3 do 5 dana jer se narucuje iz slovenije, iz originala je, narucio sam preko ovlastenog servisa inace po prodavnicama kosta do 110 evra. tako da iz ovoga zakljucujem da nisu svi ovlasceni servisi skupi, nadam se da ce ovo moje iskustvo nekom zlu netrebalo u buducnosti pomoci. ovaj forum tome i sluzi tako da cu vas zamoliti da podelite i vasa iskustva sa kvarovima koji su imali prilike da vas zadese, pozovite sve prijatelje koji voze lagunu da posete ovaj forum i da svoja iskustva podele sa nama. javicu se nakon montaze dela da vam kazem kako se sada auto ponasa jer bi trebao da se cisti i egr ventil. i jos nesto maxag je bio najblizi mom problemu samo sto nije otisao senzor nego je puklo plasticno crevo polovan senzor na otpadu je od 30 -40 evra ali za takve stvari moja je preporuka kuiti novo iz originala.
                              Hvala vlaves2000.Reci mi da li si video gde je puklo to crevo i koliko se vidi golim okom ta pukotina.

Comment

• cale
                                CBC Senator
                                • 22.03.2009
                                • 297
                                • Backa Topola

Originally posted by gokkon View Post
                                nego moje pitanje glasi, kako da sinhronizujem prozor posle,
                                Pa ako sinhronizujes zadnje prozore onda dugme za njih. i u pravu si do gore i drzis 3-4 sekunde i gotov posao.
                                NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

Working...
                                X