RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zeljko33
    CBC Početnik
    • 27.05.2014
    • 2
    • Beograd
    • Daewoo Nexia

Pozdrav svima,

Ja sam trazio i nesto nisam nasao ovo sto hocu da pitam. Ako sam ipak ja pglu za te stvari, umoljavam admina da samounisti ovu poruku
    Naime, izlozio sam se da kupim lagunu i nasao sam jedan dobar primerak. Pre konacne kupovine bih da je odvezem u neki servis da mi pogledaju sve sto treba da se gleda, sta znam. Treba mi neki servis za renault gde su realni ljudi koji rade (ima i toga ), i neko ko ce da mi kaze: "pregled je takav i takav, provericemo ovo i ovo". I naravno, da to ne kosta sto jura

Hvala unapred na odgovorima
    jer ako kanis pobijediti
    ne smijes izgubiti

Comment

• SDSd
      CBC Član
      • 23.06.2010
      • 49
      • Beograd
      • VW touran 1.9 tdi

Pozdrav svim mojim "sapatnicima" to jest lagunašima.
      Nakon dužeg vremena bez problema sa lagunom, jutros me snašlo iznenađenje. Spakovao decu u auto i da startujem, kad ono mućak. Samo je počeo da cakće na sve strane(nije uopšte verglao), kao što je bilo pre 3 godine kada je u pitanju bio slab akumulator. Kada sam izvadio karticu iz čitača, pojavila se poruka tipa "proveri ručnu kočnicu" (imam automatsku ručnu kočnicu).Više puta sam probao da startujem i uvek se isto dešavalo.Ručna kočnica uopšte nije reagovala, nisam mogao da je ručno odkočim (probao sam i preko ručice sajle koja se nalazi u naslonu za ruke između prednjih sedišta) . Nakon sat vremena sam ponovo probao i sada je zaverglao i to oko 4-5 sekunde, pri čemu se ceo auto tresao, te tek kada sam mu dodao gas, uspeo je da upali. Pri tome je izbacio poruku greške sa ručnom kočnicom i vazdušnim jastukom, kao i greška ubrizgavanja( uz upaljene naranđžaste lampice er bega i ključa),lampice je za nekoliko sekundi sam isključio. Provozao sam ga malo po parkingu i sve je bilo ok, i automatska ručna je radila ok. Isključio sam auto i odmah probao da ga startujem 2-3 puta i upalio je bez problema. Auto normalno ide, vuče i ne prijavljuje greške u vožnji.
      Nakon toga sam ga više puta tokom dana startovao, i uvek pri prvom startovanju vergla duže i jedva upali, uz drhtanje celog motora.Tada ni ventilacija ne radi bez obzira što sve komande ventilacije prihvata i prikazuje in na displeju.Nakon toga, isključim motor i odmah probam još nekoliko puta da upalim i to učini bez problema, a tada proradi i ventilator.
      Da napomenem da je u pitanju laguna 1.9 dci 130 KS karavan iz 2006.godine, i da sam pre 2 godine skinuo DPF ili FAP filter. Takođe je možda važno da kažem da je u proteklih 10 dana 3-4 puta kratkotrajno,uglavnom pri startovanju, zasvetlela narandžasta lampica ključa uz poruku "CHECK INJECTION" koja se sama isključivala, bez ikakve promene u ponašanju auta u vožnji.
      Pada mi na pamet da može biti EGR ventil, ali možda i neki senzor(položaja radilice možda).
      Ukoliko neko ima ideju šta mi je činiti, bio bih mu jako zahvalan.
      Hvala unapred.

Comment

• mupe
        CBC Senator XXL
        • 05.10.2006
        • 822
        • bg
        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Mislim da je ipak akumulator. Idi kod majstora koji ima clip i dobićeš odgovor.

Comment

• Mrcela
          CBC Veteran
          • 23.02.2013
          • 191
          • Zemun
          • Citroen C5 HDi 98 kw

Originally posted by Mrcela
          Tebi negde vuče falš vazduh, proveri creva na kućištu kućište filtera, EGR preventivno očisti,ako voziš sampo po gradu. Pregledaj vakum creva.
          Sipaj neki aditiv u goriuvo pa vidi kako će se auto ponašati. Jel dimi kada upališ?
          Može da bude do : dizni ,regulatora pritiska,senzora pritiska,MAF senzora,senzora temperature rashladne tečnosti,senzora radilice,mada bi se onda gasio ,a i neće ni da upali kada ode senzor radilice i ...
          -Жиле-

Comment

• SDSd
            CBC Član
            • 23.06.2010
            • 49
            • Beograd
            • VW touran 1.9 tdi

Hvala na odgovorima.
            Jutros da krenem na posao, ubacim karticu, on odradi test i ostane uključena lampica servisnog ključa, pritisnem start i on poče da vergla i vergla, da se trese i dodavanjem gasa upalih ga. Pošto je servis lampica i dalje svetlela i poruka CHECK INJECTION na displeju, odvezoh se do prve stanice, parkirah ga i odoh gradskim na posao. Danas sam zakazao dijagnostiku u Hit autu na Vidikovcu (to mi je na 500-600 metara od zgrade) za četvrtak, pa ću da vidim šta kažu. Večeras sam ga ponovo upalio teže, ali ništa nije svetlelo. A, da , nakon takvog prvog startovanja kada dugo vergla, onda ventilator ne duva. Kada ga ugasim i odmah ponovo upalim, ventilator proradi. Inače akumulator je star 3 godine i lampica pokazuje da je pun.

Comment

• SerbianHero
              CBC Senator
              • 10.10.2009
              • 259
              • Beograd

Pozz drugari, trebao bi da promenim sijalice u prekidacima za podizace prozora, jel zna neko mozda na kojij je to stranici, znam da je bilo uputstvo ,korak po korak i oznake sijalice........pozaboravljao sam, bese davno...
              EDIT secam se da je neko okacio link sa svim korisnim linkovima za sitne popravke , tipa podizaci, iluminacija klime itddd, hlp

Comment

• SDSd
                CBC Član
                • 23.06.2010
                • 49
                • Beograd
                • VW touran 1.9 tdi

Evo mene ponovo sa, hvala dragom Bogu, rešenim problemom. Danas sam ga odvezao do Hit auta ,objasnio šta se dešava i pustio im video snimak jučerašnjeg startovanja motora, i tip je odmah posumnjao na neispravan akumulator. Ja mu rekoh da je marke Tudor(kupio ga po preporuci majstora iz ovlašćenog Reno servisa), kupljen oktobra 2010, i da sam ga proveravao - indikator je zelene boje, što znači da je pun. Majstor ga je prikačio na test- pokazalo je 10,41V i udarnu struju od 314A (po deklaraciji on ima 720A). Ostavio sam auto da odrade punu dijagnostiku i ponovo provere sa novim akumulatorom i upravo su me pozvali da potvrde da je akumulator u pitanju. Kod njih je nov renault akumulator 12300, ali uzimam akciju 5+ te imam popust pa me sve (aku, dijagnostika i 5+ članstvo ) košta oko 9600 dinara. Sada idem da ga preuzmem.
                Hvala na datim sugestijama u pokušaju rasvetljavanja problema. Ipak je Mupe bio u pravu, na moju sreću i sreću kućnog buđžeta.

Comment

• Mrcela
                  CBC Veteran
                  • 23.02.2013
                  • 191
                  • Zemun
                  • Citroen C5 HDi 98 kw

Ebiga i meni je sve govorilo da je akumulator, međutim ti si rekao kako je pun. Bitno da je rešeno.
                  -Жиле-

Comment

• mupe
                    CBC Senator XXL
                    • 05.10.2006
                    • 822
                    • bg
                    • Laguna 3 GT 2.0T 205

Originally posted by SDSd View Post
                    Ipak je Mupe bio u pravu, na moju sreću i sreću kućnog buđžeta.
                    Bio sam 99% siguran. Drago mi je što sam pogodio!

Comment

• Acabatistuta
                      CBC Član
                      • 05.07.2013
                      • 63
                      • Zaječar
                      • Laguna 1,9dci

Imam problem sa magljenjem stakala na Laguni 1,9dci 2003 god. sa digitalnom dvozonskom klimom. Magle mi stakla recimo ovako uveče kad putujem. Kad uključim na AUTO odmagli za nekoliko sekundi, međutim kad nije uključena klima ili ventilator magli se šoferka. Razumem ja da je u autu toplije a napolju hladnije ali je definitivno neki problem sa ventilacijom u pitanju. Video sam ranije na ovom forumu nešto o tome ali ne mogu da nađem.
                      Da li neko zna šta je u pitanju???

Comment

• mazzy
                        CBC Veteran
                        • 25.07.2010
                        • 164
                        • Sarajevo

Imam isti problem....

Meni cak nekad smrdi cudno nekako kad ukljucim obicno puhanje....

Ne znam ima li to dvoje veze ...

Comment

• mupe
                          CBC Senator XXL
                          • 05.10.2006
                          • 822
                          • bg
                          • Laguna 3 GT 2.0T 205

Pa čekaj, ako potpuno ugasiš automatsku klimu (na stop), nisam siguran da uopšte postoji cirkulacija vazduha. Ja to nikad nisam uradio, ne znam ni zašto bih. Ostavi ventilator da radi, svakako je zdravije da imaš konstantan priliv svežeg vazduha u kabinu.

Comment

• mazzy
                            CBC Veteran
                            • 25.07.2010
                            • 164
                            • Sarajevo

Pa ima brate obicno puhanje i klima - logicno. Kada iskljucis AC onda je obicno puhanje....

Comment

• Mrcela
                              CBC Veteran
                              • 23.02.2013
                              • 191
                              • Zemun
                              • Citroen C5 HDi 98 kw

Menjaj filter i dezifikuj, to je zapušteno ili začepljen odvod kondeza. To važi za obojicu.
                              -Жиле-

Comment

• mazzy
                                CBC Veteran
                                • 25.07.2010
                                • 164
                                • Sarajevo

Mrcela, da li mogu to sam ili moram majstoru?

Comment

Working...
                                X