RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markofpi
    CBC Senator XXL
    • 27.07.2006
    • 1552
    • Bezanijska Kosa

Kupljen set Valeo Brisaca za Lagunu, brisu u tisini, koliko ce trajati videcemo ali djavolski su skupi.
    Inace i meni brljave sijalice u vratima, indikacija otvorenih vrata kao i automatsko otkljucavanje iznutra kad hocu da izadjem iz auta....nekad radi, nekad ne, nekad hoce na jednim vratima, a nece na drugim i obrnuto....nema pravila...

Comment

• savidsi
      CBC Član
      • 12.01.2010
      • 90
      • km

krypton,
      Tako sam i mislio.
      I jos jednom bih zamolio Franja da ne zbunjuje clanove, narocito nove. Izvini Franjo i molim te nemoj da se ljutis, ali ti prosto izneses gomilu netacnih informacija. Nikada ne krenes od najprostije situacije vec ga zakomplikujes da te ne bi razumeli ni konstruktori Lagune. I jos nesto ti vozis Megana tako da neke stvari nisu iste recimo mi nemamo dugme "child lock", kod na se zakljucavaju samo zadnji prozori dok vrata moramo mehanicki na bravi. Jos jednom te molim da se ne ljutis jer ne bih zeleo da ovako dobru temu pretvorimo u nesto drugo.
      markofpi,
      i ja sam imao Valeo set brisaca original naravno, papreno placeni, ali posle mesec dana su bili gori od brisaca sa buvljaka. Nadam se da kod tebe nece biti isti slucaj. Sada sam kupio neke Bear Multi Soft i konacno progledao. Ovi prvi su poceli da skripe, preskacu i ostavljaju tragove na soferci sto je smetalo narocito nocu kada ti dolaze kola u susret.

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Ne ljutim se, ali je činjenica, da postoje četiri sheme vezivanja bravica i dve zaključavanja zadnjih vrata: child lock, samo prozora, a drugi stakla i bravica vrata.

Comment

• cale
          CBC Senator
          • 22.03.2009
          • 297
          • Backa Topola

Originally posted by savidsi View Post
          I jos jednom bih zamolio Franja da ne zbunjuje clanove, narocito nove. Izvini Franjo i molim te nemoj da se ljutis, ali ti prosto izneses gomilu netacnih informacija.
          .
          Slazem se sa tobom u vezi Franje, ali nisi u pravu sto se tice child loock, kod mene se zatvaraju i zadnja vrata i prozori. A sto se tice posta u vezi svetala u vratima svaka ti cast ,imao sam i ja taj problem odradio sam kontakte kako si rekao i jos dodao kontakt sprej i sve radi , bar za sada. Hvala uvek se nauci nesto novo na ovom forumu.
          NE KITI SE TUDJIM PERJEM

Comment

• savidsi
            CBC Član
            • 12.01.2010
            • 90
            • km

cale,
            kao sto si i sam rekao "uvek se nauci nesto novo na ovom forumu". Nisam znao da ima Laguna kod koje dugme child loock zakljucava i vrata, verovatno su retke.
            Sve jedno i one cetiri seme koje je Franjo pomenuo moraju proci kroz konektor vrata-sasija. Ja sam konkretno imao problem sa meracam spoljnje temperature, napolju pakao, a on pokazuje -5. Nije mi padalo napamet da razmisljam da li je racunar ili sta vec, nego sam odmah prionuo konektoru na suvozacevim vratima. Logika razmisljanja mora biti jednostavna, za vece kvarove tu su provereni majstori. Evo jos jednog primera: u pitanju je senzor pritiska u gumama, kada je napolju kisa funkcionise kada je suvo ne. Odmah sam znao da je neki vod u prekidu i da mu vlaga pomaze da radi. Zalegnem ispod auta otkacim konektor sa prijemnika i ima sta da vidim, jedan vod ima samo izolaciju, a unutra samo prah. Lemilicu u ruke i evo vec vise od godinu dana sve radi kako treba, isti slucaj i kod brata na Laguni. Al sam ga oduzio...... mozda nekome i ovo pomogne.
            Ranije u komentarima sam pominjao aplikaciju LagunaVISU evo jedne seme vozacevih vrata.

Comment

• djukapv
              CBC Član
              • 24.09.2012
              • 11
              • Crna Gora

Pozdrav.Vozim Renault Lagunu 1.9 dci 120ks i mjenjao sam akumulator,ali prilikom zamjene akumulatora promjenilo se dosta stvari oko elektronike,npr,kazaljka goriva ne pokazuje tacno,desni podizac radi samo po podeocima,nece odma da otvori,ako neko zna sta da radim neka mi napise.Hvala unaprijed

Comment

• max3m87
                CBC Senator XXL
                • 17.05.2010
                • 531
                • Beograd
                • Renault LagunaII 1.8 16v

za prozor samo drzi dugme do kraja par sekundi i proradice

Comment

• CDanijel76
                  CBC Veteran
                  • 11.01.2010
                  • 144
                  • Novi Sad

@max3 , da te ispravim ako se dobro secam , prozor treba spustiti u donji polozaj i drzati dugme "par sekundi" i takodje i podici u gornji polozaj i drzati par sekundi.Nakon toga trebalo bi da radi kako treba.
                  --->>> nikad ne reci nikad !!! <<<---

Comment

• djukapv
                    CBC Član
                    • 24.09.2012
                    • 11
                    • Crna Gora

Namjestio sam prozor,jos samo da vidim za kazaljku od goriva,dok odem na pumpu da naspem pa cu vidjeti oce li se stabilizovati.

Comment

• max3m87
                      CBC Senator XXL
                      • 17.05.2010
                      • 531
                      • Beograd
                      • Renault LagunaII 1.8 16v

Originally posted by CDanijel76 View Post
                      @max3 , da te ispravim ako se dobro secam , prozor treba spustiti u donji polozaj i drzati dugme "par sekundi" i takodje i podici u gornji polozaj i drzati par sekundi.Nakon toga trebalo bi da radi kako treba.
                      ma meni proradi cim zadrzim dugme... zato sam to rekao inace hvala u svakom slucaju

Comment

• sony
                        CBC Član
                        • 30.09.2010
                        • 38
                        • gm
                        • laguna 1.8

Isto proradi kao kod max-a samo zadrzim nije bitno da li je otvoren ili zatvoren prozor. Mene je pocela da muci letva volana jer je procurela i dobila luft pa me zanimaju vasi predlozi sta da radim posto imaju nove francuske - papreno , nove turske- kazu vece sr... i polovne a neko kaze reparaciju.

Comment

• krypton
                          CBC Član
                          • 04.08.2012
                          • 25
                          • Beograd
                          • Astra G 1.8 16V 1999

reparacija, košta kao polovna, a imaš makar nekakvu garanciju na rad i delove od barem godinu dana, a trajaće znatno duže.

Comment

• markofpi
                            CBC Senator XXL
                            • 27.07.2006
                            • 1552
                            • Bezanijska Kosa

@sony
                            Ako je pocela da da pusta ulje za servo definitivno je za reparaciju ili zamenu. Koje je najbolje resenje i sam znas, a sve ostale alternative su macka u dzaku. Licno bih isao na reparaciju jer kao sto kolega pre mene rece eto imas kakvu takvu garanciju, mada ni ona kao takva nista ne znaci. Ne znam samo da li ti repariraju licno tvoju ili tvoju uzmu, a daju repariranu, kao ni to sta je bolje od te dve varijante!?
                            Kako u voznji osecas luft!?

Jel neko menjao zadnje amortizere, kako se krecu cene, koje staviti!??

Comment

• Laganica
                              CBC Početnik
                              • 29.04.2010
                              • 9
                              • Banja Luka

Prijavljena poruka od Laganica

Pozdrav drugari,

imam sledeće probleme sa mojom Lagunom 1.9dci 88kw iz 2004 godine:
                              - kada upalim auto, dešava mi se da se samo ugasi i u poslednje vrijeme je postala dosta lijena u odnosu na ranije i
                              - kada otključam auto nepale mi se svijetla u kabini i nakon vožnje kada izađem otključaju se samo vozačeva vrata dok ostala ostaju zaključana.

Kod drugog problema provjeravao sam osigurače i sijalice sve je ispravno...

Zahvaljujem se unaprijed na svim savjetima i sugestijama i želim VAm ugodnu vožnju...

Comment

• sony
                                CBC Član
                                • 30.09.2010
                                • 38
                                • gm
                                • laguna 1.8

Originally posted by markofpi View Post
                                @sony
                                Ako je pocela da da pusta ulje za servo definitivno je za reparaciju ili zamenu. Koje je najbolje resenje i sam znas, a sve ostale alternative su macka u dzaku. Licno bih isao na reparaciju jer kao sto kolega pre mene rece eto imas kakvu takvu garanciju, mada ni ona kao takva nista ne znaci. Ne znam samo da li ti repariraju licno tvoju ili tvoju uzmu, a daju repariranu, kao ni to sta je bolje od te dve varijante!?
                                Kako u voznji osecas luft!?

Jel neko menjao zadnje amortizere, kako se krecu cene, koje staviti!??
                                Preko ostrih ispupcenja i cestih rupa osecam udarce na volanu a kad spustim prozor cuje se zvuk kao kad metal udara o metal kada udarim u rupu ili ispupcenje,ne znam kako da objasnim. Majstor kaze samo dolivaj ulje i teraj mada mi je to cudno. Prosle godine Menjao zadnje amortizere Uzeo Saksove par 166e i to u inostranstvu e posle toga poceli su da dolaze cudni zvuci skripanje gume i tupi udarci sad kazu silen blokovi a stare amortizere bacio.
                                Last edited by sony; 28.09.2012, 12:39.

Comment

Working...
                                X