RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • savke
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2006
    • 575
    • Novi Sad, Temerin
    • Laguna 2 ph2, Golf 3

Kakve su ti gume?
    Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• max3m87
      CBC Senator XXL
      • 17.05.2010
      • 531
      • Beograd
      • Renault LagunaII 1.8 16v

nisu naj najbolje ali odlicne su dunlop sp sport 9000 presle 25k sve sam ispravio, felne... balansirao tockove... danas su mi tamo gde sam menjao diskove i sve ostalo... sve proverili od silen blokova pa na dalje... sve je kazem ti zamenjeno i utegnuto.. ja ga lepo odrzavam.. videcemo ovo za kocenje nema sta drugo da bude nego do diskova... od 120 do nekih 80 pri laganom kocenju volan bas trese... jedino je pitanje kakvi su i ovi diskovi... nesto ja ne verujem mnogo u delove kod nas.. ne znam ako ovo ne valja koji tj. ciji diskovi su kvalitetni... poz

Comment

• savke
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 575
        • Novi Sad, Temerin
        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Ako je problem prilikom kocenja, onda je dosta verovatno da su diskovi u pitanju. Desava se i da su novi diskovi losi. Ipak ne stize bas sve najkvalitetnije u Srbiju....
        Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• max3m87
          CBC Senator XXL
          • 17.05.2010
          • 531
          • Beograd

e ljudi samo da vam javim da sam zamenio diskove i da vise nema nikakvih problema pa sad vidite koliko su se pokrivili kad je tresao i pri voznji brzoj... tuga

Comment

• markofpi
            CBC Senator XXL
            • 27.07.2006
            • 1552
            • Bezanijska Kosa

Imam slican problem sa tresenjem volana prilikom kocenja. Naime, pri brzinama vecim od 80km/h (subjektivna procena) prilikom kocenja volan pocinje da trese (levo-desno). Sve 4 gume su nove, propisno izbalansirane, prednji diskovi novi (presli oko 30 000km). E sad, zadnji diskovi su katastrofa i trebao bi ih menjati. Medutim, majstor mi je rekao da vozim dok ne istrosim zadnje plocice pa cemo onda menjati. na tehnickom zadnje kocnice odlicno hvataju. Neko vase misljenje?

Comment

• max3m87
              CBC Senator XXL
              • 17.05.2010
              • 531
              • Beograd

na komparater prednje i zadnje pa ces videti... ja ti kazem ne verujem koliko su se diskovi iskrivili... pazi kad je volan tresao pri velikim brzinama 4500 rsd sam dao da mi izbalansiraju i isprave felne 2 koje nisu ni bile toliko katastrofalne tj. ne bi prouzrokovale tako tresenje... naime na desnom disku se desilo to da kao da se od kocenja sve pojelo sem jednog dela i onda je ostalo ko izbocina.. tako da ono...

meni to katastrofa smeta osecaj je ne pouzdanosti i prilikom iskljucivanja sa auto puta je bas gadno.. pri jakom kocenju je bolje.. hehehhe...

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Originally posted by markofpi View Post
                ... prednji diskovi novi (presli oko 30 000km)... zadnji diskovi su katastrofa i trebao bi ih menjati... na tehnickom zadnje kocnice odlicno hvataju.
                Ako nije greška, diskovi nakon pređenih 30 Kkm nisu novi. Iako stanje zadnjih diskova, manje utiče na nestabilnost prednjeg trapa, već ga kod vozila sa prednjom vučom, prilikom kočenja stabilizuje, ako, kao što kažeš odlično hvataju!? Možda govoriš o maksimalnoj snazi kočenja, ali ako su diskovi katastrofa, najbolje se vidi na uređaju (valjcima), kako se ponašaju pri postepenom kočenju ručnom kočnicom, jer na momente dolazi do velikih odstupanja, koja u vožnji, pri kočenju, mogu da izazovu trešenje volana.

Osim toga, zavisi i od stanja puta kojim voziš. Kad sam prvi put, greškom skrenuo na "autoput" NS-BG, posle pređenih 500 m, morao sam da zaustavim vozilo, da vidim šta nije u redu, jer je strahovito šetalo, kao da ću izgubiti kontrolu nad njim. Opasuljio sam se, kad sam video kolotečine u desnoj traci, kojom sam se kretao! Kad sam prešao u traku za preticanje, sve je bilo normalno.

A navedenu grešku, platio sam 400 dinara (HR tablice), nakon samo par kilometara, jer sam odmah po ulasku, naišao na naplatnu rampu!

Svakako zameni zadnje diskove i pločice, a pregledaj i uređaj za upravljanje.

Comment

• saxphotos
                  CBC Član
                  • 02.05.2009
                  • 74
                  • Uzice

Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva - EP II

Subota 1.10.2011 dan otvorenih vrata u renault servisima

Comment

• Laguna 2002
                    CBC Senator
                    • 13.12.2009
                    • 297
                    • Bačka Palanka

Do sada nisam isao na proveru u ovlasceni servis, moze li neka preporuka ( iz licnog iskustva, a ne rekla - kazala ) za Novi Sad i okolinu gde da se auto otera za vreme ove akcije. Znam koji su servisi u pitanju, ali me intersuje gde se posveti najvise paznje pri kontroli ?
                    Hvala.
                    Last edited by Laguna 2002; 27.09.2011, 17:52.

Comment

• hodzic_e
                      CBC Početnik
                      • 01.06.2011
                      • 9
                      • Sarajevo, BiH
                      • Izmeniti vrednost Laguna II-b, 2.0 dCi, 2008. g.

RENAULT LAGUNA II - iskustva - EP II

Pozdrav,
                      Potreban mi je desni bocni zmigavac (nalazi se na vratima u lajsni) za Lagunu II - B. Skinuli mi na parkingu neki dan ("bas me cudi da se to desava u Sarajevu") samo desni, bio u servisu traze 80KM (cca 40EUR), trazio po otpadima, auto-dijelovima itd.. nema. Ima li neko inf. gdje se moze naci u BiH, SRB, CRO i sl. platiiti mogu preko PAYPAL-a ili poslati postom. Upitanju je bijeli bocni zmigavac sa desni prednji vrata. HVALA

POZZZ za sve

Comment

• gokkon
                        CBC Član
                        • 31.01.2010
                        • 63
                        • Subotica
                        • Renault Laguna II 1.9 dCi

Poz,

Sta mislite o ovim "devil eye" farovima za lagunu? Dali biste stavili? Ja razmisljam...

Last edited by gokkon; 02.10.2011, 11:02.

Comment

• max3m87
                          CBC Senator XXL
                          • 17.05.2010
                          • 531
                          • Beograd

ja sam lozana na tuning ali styling ne na ovaj budzak po ulicama.. ovi farovi su vrhunski gledah i kako svetle.. da imam para rado bi ih stavio kao i onaj fabricki kit za lagunu, al jbg 1200e ... heheh zop

Comment

• gokkon
                            CBC Član
                            • 31.01.2010
                            • 63
                            • Subotica
                            • Renault Laguna II 1.9 dCi

Originally posted by max3m87 View Post
                            ja sam lozana na tuning ali styling ne na ovaj budzak po ulicama.. ovi farovi su vrhunski gledah i kako svetle.. da imam para rado bi ih stavio kao i onaj fabricki kit za lagunu, al jbg 1200e ... heheh zop
                            Kako 1200, ovi su 275 kod nas, a gledao sam u madjarskoj, tamo bi me izaslo 230 eura

Comment

• markofpi
                              CBC Senator XXL
                              • 27.07.2006
                              • 1552
                              • Bezanijska Kosa

Ove farove sam davno davno video negde i nikako da ih opet nadjem. Jel navedena cena ya oba fara ili samo jedan? Ima li neki link i ko ih proizvodi? jel postoje i xenon?

Comment

• max3m87
                                CBC Senator XXL
                                • 17.05.2010
                                • 531
                                • Beograd

ma to je cena za body kit

Comment

Working...
                                X