RENAULT LAGUNA II - iskustva, odrzavanje, kvarovi i popravke

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • hope
    CBC Senator
    • 03.06.2010
    • 212
    • ca

Odg: RENAULT LAGUNA II - iskustva - EP II

Originally posted by saxphotos View Post
    Turbina definitivno nije radila kako treba jer se uopste nije cula. Milism nije se culo njeno zaletanje pri dodavanju gasa i usporavanje kada se gas pusti, A laguna je isla normalno (stim sto je auto dimio poprilicno kad se nacepi) sto znaci je radila non stop vecom i konstantnom brzinom. Dihting koji je okrenut sam i sam video i vidi se na turbini trag od njega on je u obliku trougla sa tri rupe kad se ispravno postavi otvor na njemu se poklapa sa otvorom na turbini nekij 3-3,5cm precnik ako se okrene naopako kao sto je bilo kod mene otvor turbine i otvor dihtunga se preklapaju na pola. evo slike sa neta kako izgleda otprilike deo gde je taj dihtung

Greska na isntrument tabli je bila prisutna non stop "Fault in fuel injection" na dijagnostici jedina greska koju je video renauult clip je bila da davac pritiska turbine ne radi. Probano je sa novim iz orginala sa polovnim orginalnim i sa novim iz zamene i greska je bila ista. Pregledom istalacija nasli su da je kabal jedan prikljesten i probijen kad su to sredili greska je nestala a turbina pocela da radi kako treba (da se cuje zaletanje...) Ona je skinuta i reparirana cisto iz preventivni razloga.
    Ne vidim razlog za sumnju u majstora. Odrzava mi vozila nekih 4-5 godina i zadovoljan sam sa njim. Trudi se da me provede kroz ceo proces popravke kad nesto ustanovi da nije ok zove me da dodjem da vidim sta kako i zasto se to deshava... Nije kao drugi da odradi sve smrsi sta je radio lupi cifru i to je to.
    koliko para je davac pritiska ,i gde se nalazi da pogledam i ja jesu li kontakti u redu jer mi povremeno ne pali turbinu

Comment

• sony
      CBC Član
      • 30.09.2010
      • 38
      • gm
      • laguna 1.8

Kupljeni delovi za veliki servis , motorno ulje, menjacko ulje , filteri, svecice, set kvacila , obe spone, krajnice(sta god to znacilo) zadnji amortizeri, regliran trap sve ukupno 89 000 din e sad mogu da se samo cesem ali je drugi auto i nebih ga menjao

Comment

• max3m87
        CBC Senator XXL
        • 17.05.2010
        • 531
        • Beograd
        • Renault LagunaII 1.8 16v

za te pare si mogao i da kupis drugi auto hehehe.. salim se..

Comment

• Srdjan
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 2416
          • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by sony View Post
          Kupljeni delovi za veliki servis , motorno ulje, menjacko ulje , filteri, svecice, set kvacila , obe spone, krajnice(sta god to znacilo) zadnji amortizeri, regliran trap sve ukupno 89 000 din e sad mogu da se samo cesem ali je drugi auto i nebih ga menjao
          Jel imas i pojedinacne cene za te delove? Cisto mi treba radi nekog poredjenja.
          Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• saxphotos
            CBC Član
            • 02.05.2009
            • 74
            • Uzice

Originally posted by hope View Post
            koliko para je davac pritiska ,i gde se nalazi da pogledam i ja jesu li kontakti u redu jer mi povremeno ne pali turbinu
            Davac pritiska oko 3000 orginal duplo manje zamena. Nalazi se na onom debelom crevu koje vidis kad otvoris haubu. Vidi se bez skidanja plasticnog poklopca. Jedino je on nakacen an to crevo.

Comment

• markofpi
              CBC Senator XXL
              • 27.07.2006
              • 1552
              • Bezanijska Kosa

Juce odradio rucno tretman TurtleWax Colour Rezultat je da je auto za mrvicu nekako kristalniji i pod ruku na dodir klizi.

Comment

• hope
                CBC Senator
                • 03.06.2010
                • 212
                • ca

predpostaljam da mislis na crevo od filtera za vazduh koje ide na turbinu.
                samo mi nije jasno sta je funkcija tog davaca pritiska.
                buni me sto meni ne izbacuje nikakvu gresku na displeju tj tabli.

Comment

• saxphotos
                  CBC Član
                  • 02.05.2009
                  • 74
                  • Uzice

Nije to crevo na tom crevu je protokomer odmah iza filtera vazduha
                  evo slicica pozicije MAP senzora

Comment

• hope
                    CBC Senator
                    • 03.06.2010
                    • 212
                    • ca

sada kada si napisao da je to map senzor onda mi je jasno,kod mene se on nalazi na metalnoj grani do egr ventila.
                    znao sam gde se nalazi map senzor ali nisam znao njegovu funkciju,u svakom slucaju hvala .

Comment

• sony
                      CBC Član
                      • 30.09.2010
                      • 38
                      • gm
                      • laguna 1.8

Originally posted by Srdjan View Post
                      Jel imas i pojedinacne cene za te delove? Cisto mi treba radi nekog poredjenja.

svecice 15e
                      filter ulja 7e
                      filter vazduha 10e
                      kais i spaneri 120e
                      pk kais 25e
                      vodena pumpa 45e
                      2 zadnja amortizera 135e
                      ulje motorno 50e (ostalo mi je od proslog puta ulja pa sam samo uzeo kanticu od 4l)
                      tranself menjacko 3l 50e
                      spone 50e
                      krajnice 30e
                      set kvacila 200e
                      rad 70e
                      reglaza trapa 1000din
                      Da napomenem delovi kupljeni u Svedskoj a rad "malo jeftiniji" uradio mi drugar servis. Da sam kupovao delove ovde bilo bi sigurno jeftinije ali sam se odlucio na kvalitet originala tako da cu videti da li sam bio u pravu
                      Koliko znam to je to ako nisam nesto zaboravio.

Comment

• savke
                        CBC Senator XXL
                        • 14.02.2006
                        • 575
                        • Novi Sad, Temerin
                        • Laguna 2 ph2, Golf 3

@aguna01rs:

Ne znam u kakvom ti je stanju akumulator, posto je moguce da se sve to desava usled nekog pada napona. Lagune su malo osetljive na takve stvari. Naravno ne mora da znaci, ali ne bi bilo lose ako imas od koga da zajmis neki dobar akumulator pa da probas par dana kako se ponasa...
                        Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• max3m87
                          CBC Senator XXL
                          • 17.05.2010
                          • 531
                          • Beograd
                          • Renault LagunaII 1.8 16v

sta mislite da je bolja varijanta manualna ili digitalna klima iz svakog ugla gledano

Comment

• Franjo
                            Banovan
                            • 14.08.2009
                            • 2831
                            • Inđija - Beograd
                            • Renault megan II res

Kako kojeg ugla: iz jednog jedna - iz drugog druga. I tako 360 stepeni u krug!

U osnovi, radi se o istoj klimi, samo različitom rukovanju. Digitalna, ima dodatak u delu elektronike, kojim se programiraju neke radnje, koje se inače rade ručno. Nazivi, koje upotrebljavamo, su pogrešni, ali je svakom jasno, o čemu se radi. Pravilnije bi bilo upotrebiti pojmove, kako to na primer, renault definiše:

Regulated air conditioning je digitalna, ili da kažemo automatska klima, koja od digitalnog ima samo displej.

Non-regulated air conditioning je ono što zovemo manualna - klima sa ručnim podešavanjem.

E, sad, više elektronike - više izdarija, ali nije pravilo. Kako se kome zalomi!

Comment

• SDSd
                              CBC Član
                              • 23.06.2010
                              • 49
                              • Beograd
                              • VW touran 1.9 tdi

Vozim Lagunu 2 sa PDF filterom i do sada mi se nikada nije upalila lampica za isti na kontrolnoj tabli( svakodnevna vožnja auto putem).Od pre 2 meseca živim u Beogradu i svakodnevna spora vožnja u kolonama je juče dovela do paljenja lampice za pdf filter. Sada sam u nedoumici šta raditi- da li izvesti auto na auto put da usled temperature dođe do sagorevanje te čađi ili je opasno voziti takav auto. Da li neko zna da li se taj filter sam regeneriše ili je potrebna njegova zamena?

Comment

• hope
                                CBC Senator
                                • 03.06.2010
                                • 212
                                • ca

provozaj auto 15-20 km bez ikakvog forsiranja,normalnom voznjom i lampica ce se sama ugasiti

Comment

Working...
                                X