Motul brate moj a ja u medjuvremenu kupim castrol rs , dok sam bio nervozan(zbog potrosnje) i jos ga nisam zamenio ne znam sta da radim sa njim kad mi se ovaj motul extra pokazao
ja bi iskreno ostao na motulu pa makar mi rs stajao u garazi. rs je strasno viskozan ako je 10w-60 u pitanju i nikako nije za audi niskofrikcioni motor. a ukoliko je 0w-40 onda je vrlo slican kao taj motul i moze sasvim lepo da udje na sledecu zamenu.
ako je 10w-60 daj ga nekom drugaru koji tera neki stariji bmw ili alfu ili tako nesto sa vecim tolerancijama u motoru. matoriji golf gti bi ga isto lepo primio. bice valjda neki rodjendan uskoro i eto lepog poklona.
svojevremeno sam taj rs 10w-60 stavio u fiat bravo koji je fiatovu seleniu gold trosio kao blesav i tu je rs bio extra.
inace bih ti najtoplije preporucio da probas i motul x-lite 0w-30 ( vw503.01) . verovatno ce mnogi reci da lupetam i da je to retko kao voda, ali i nije bas tako. audi forum ovde u engleskoj ne moze da ga nahvali. a ljudi su zaista fanatici i dosta ceso idu i na takozvane ,,track day" voznje gde automobilima zaista vade dusu. u mojoj oktaviji 1.8 turbo radi kao zmaj.
taj audi 2.4 je mnogo lep motor i stvarno ga valja maziti i paziti, i naravno dobro nagaziti kada se za to ukaze prilika. probao sam skoro a4 2.4 2001. sa 95000 milja. mogu samo da kazem da je bio extra.
inace bih ti najtoplije preporucio da probas i motul x-lite 0w-30 ( vw503.01) . verovatno ce mnogi reci da lupetam i da je to retko kao voda, ali i nije bas tako. audi forum ovde u engleskoj ne moze da ga nahvali.
pa i ne lupetas - ako je niskofrikcioni motor u pitanju (a vjerovatno jeste)
pisano je vec o VAG motorima i o tome koliku potrosnju ulja fabrika dopusta.
salio sam se malo po pitanju tog lupetanja. ali istina je da su poklonici ,,stare skole" kod nas skloni da tako osuju paljbu po bilo kome ko spominje gradacije 0w-30 a narocito ako ih jos i preporucuje.
Comment