tecnost za ciscenje dizni ...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vidan KV
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2007
    • 432
    • Kraljevo
    • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Re: tecnost za ciscenje dizni ...

....i dalje sam mišljenja da sa 30 litara benzina nisi mogao ništa da učiniš........ako kažeš da piči ko lud ja ti želim da tako ostane (i da bude još bolji).....ipak,sačekajmo još koji mesec.Ultrazvučnu kadicu nemoj tako brzo da otpisuješ....neozbiljno zvuči pogotovo nama koji se svakodnevno srećemo sa "zabetoniranim" brizgačima.......napomena koja važi za SVEbratite pažnju prilikom kupovine tečnosti za čišćenje brizgača na ROK TRAJANJA....danas je doneo dečko Wutrh-ov aditiv koji je istekao još 2007.god ...kupio u prodavnici auto delova.Nije to baš roba koja "ide ko alva" pa ume da stoji po rafovima jako dugo.......pozzzz!

Comment

• Goran Zemun
      CBC Član
      • 06.11.2009
      • 69
      • beograd

Sta koristite od tecnosti za pranje u kadicama??
      F.I.A.T.......Fix..It..Again..Toni...

Comment

• IlijaGM
        CBC Senator XXL
        • 02.12.2008
        • 313
        • Gornji Milanovac

PA isto wins verovatono
        Originally posted by zoranbg
        nemci i nemacki automobili postadose ko Čak Noris... sve su oni..

Comment

• Vidan KV
          CBC Senator XXL
          • 24.10.2007
          • 432
          • Kraljevo
          • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Yok .....
          Originally posted by Goran Zemun
          Sta koristite od tecnosti za pranje u kadicama??
          ...javi mi se na pp........pozzz!

Comment

• Uča
            CBC Veteran
            • 24.01.2008
            • 168
            • Kruševac

Zverko, nisi me dobro razumeo. Benzinska dizna i plin nemaju ama baš nikakve veze jedno sa drugim. Ja sam rekao da sada vozim na plin, a da svakog dana palim na benzin, tako da prilikom svakodnevnog paljenja na benzin u benzinu će se nalaziti aditiv koji neće dozvoliti ponovno začepljenje. Naravno, postavio sam sebi zadatak da neću više dozvoliti začepljenje dizne na taj način što nakon pređenog određenog broja kilometara u vožnji na plin, OBAVEZNO ću napraviti i izvesnu kilometražu na benzin i time ću ( nadam se ) održati čistoću benzinske brizgaljke. Stvarno sam prezadovoljan učinkom ovog sredstva. A kako je Vidan KV rekao da ne zaboravim ultrazvučnu kadicu - videćemo. Za sada zaista nemam potrebe za tim. A šta će vreme pokazati - videćemo. Sada auto na benzinu radi kao i pre začepljenja dizne. Uostalom, mene nije sramota da kažem da sam pogrešio u proceni, pa ako se problem ponovo javi, javiću i vama. Svako od nas ima različito iskustvo. Zato se i družimo ovde, da razmenjujemo iskustva. Nakon ovih mesec dana vožnje (30 l benza ), stvarno je sve OK!
            Prvo: Ja sam uvek u pravu. Drugo: I kad nisam u pravu poštuje se prvo pravilo

Comment

• aleksabgd
              CBC Član
              • 04.12.2009
              • 84
              • beograd

S vremena na vreme sipam Wynns injector cleaner cisto preventive radi i nedesavaju se neke spektakularne promene u radu
              motora.Nisam uveren da te tecnosti mogu nesto preterano da pomognu ako je vec doslo do zacepljena dizni.Konkretno trudim se da nivo goriva u rezervoaru nebude nikad ispod polovine ,sipam jednu bocicu Wynns-a na otprilike 3000-4000-5000 km /zavisi kako kad/ i do sada nisam imao nikakvih problema sa ubrizgavanjem.

Comment

• Uča
                CBC Veteran
                • 24.01.2008
                • 168
                • Kruševac

Originally posted by aleksabgd
                S vremena na vreme sipam Wynns injector cleaner cisto preventive radi i nedesavaju se neke spektakularne promene u radu
                motora.Nisam uveren da te tecnosti mogu nesto preterano da pomognu ako je vec doslo do zacepljena dizni.Konkretno trudim se da nivo goriva u rezervoaru nebude nikad ispod polovine ,sipam jednu bocicu Wynns-a na otprilike 3000-4000-5000 km /zavisi kako kad/ i do sada nisam imao nikakvih problema sa ubrizgavanjem.

Aleksa, odlično si primetio da do sada nisi imao nikakvih problema u radu jer koristiš Wynns. Nikakve promene ne možeš osetiti kad ti dizna prethodno nije bila zapušena, a da je bila zapušena video bi RAZLIKE DRASTIĆNE! Ja na svom autu više nemam problema .
                Prvo: Ja sam uvek u pravu. Drugo: I kad nisam u pravu poštuje se prvo pravilo

Comment

• aleksabgd
                  CBC Član
                  • 04.12.2009
                  • 84
                  • beograd

Ha ha ha u pravu si skroz,ali uz tecnost za ciscenje dizni moraju redovno da se menjaju filteri za gorivo ,da se cisti rezervoar posle odredjenog vremena jer na nasim pumpama je gorivo sumljivog kvaliteta sto zbog prekrstavanja ,sto zbog starosti rezervoara u kojima se gorivo nakupi "mehanickim necistocama"...Sve u svemu korisne su i nisu skupe ali netreba ocekivati cuda

Comment

• maliomladinac
                    CBC Senator XXL
                    • 21.11.2008
                    • 995
                    • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

Evo da se i ja pridruzim aditiv ekipi
                    Nakon sto sam napokon uspeo da upalim auto i naterao da radi duze od jednog min(engine immobiliser fault i ostala sranja, duga prica...), odlucio sam da probam vins...Malo pre sam slucajno naleteo na temu, i nakon procitane sve 3 strane, ustao sam, obukao se i otisao do OMV-a na partizancu, da u 4 ujutru ... Kupio vins, sipao, dolio jos 10l evro dizela da zaokruzim na 40l u rezervaru i cekam da vidim sta ce da bude...Danas cu da nabijem sigurno 200km, pa cemo ujutru da vidimo da li je cekicanje i dalje tu kad se upali, da li ce da se smanji dim i da li ce da se smanji potrosnja od 13l po gradu... Eto, javljam utiske sutra ujutru

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
                    061/665-94-23

Comment

• IlijaGM
                      CBC Senator XXL
                      • 02.12.2008
                      • 313
                      • Gornji Milanovac

[quote="maliomladinac"]
                      engine immobiliser

Jel ti se to pali zato shto su ti dizne zaprljane ili...
                      Originally posted by zoranbg
                      nemci i nemacki automobili postadose ko Čak Noris... sve su oni..

Comment

• maliomladinac
                        CBC Senator XXL
                        • 21.11.2008
                        • 995

Ne, pali to iz drugih razloga...A inace predpostavljam da trosi 13l po gradu zbog dizni?

061/665-94-23

Comment

• maliomladinac
                          CBC Senator XXL
                          • 21.11.2008
                          • 995

Nakon 190km sam primetio razliku,drsticnu. Za meru sam koristio uzbrdicu kad se sa partizanskog puta iz pravca mirijeva krene ka zvezdarskoj sumi pored beograd puta, ko zna zna... Pre nije bilo sanse u drugoj na 1000rpm da krene da se penje, sad se penje i jos ako zabodem gas povuce onako posteno. Tuda idem redovno, skoro svaki dan, tako da nije placebo efekat, jer znam da nije bilo sanse u drugoj da se popne. Potrosnja je i dalje abnormalna ali sad je barem sa razlogom abnormalna jer ide mnogo bolje.

061/665-94-23

Comment

• zoranbg
                            CBC Senator XXL
                            • 23.03.2005
                            • 4098
                            • Rooster's Hill , Beog
                            • Grande Punto 1.2

super .
                            ali fali jedan mala informacija
                            koji automobil vozish i sa kojim motorom .. kad troshi 13 litra dizela ?
                            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• maliomladinac
                              CBC Senator XXL
                              • 21.11.2008
                              • 995

Peugeot 807 2.0HDi, chipovan je nesto, to se predhodni vlasnik igrao... Pazi, auto ima 1.8t + chipovan + "kvalitetno" gorivo + pun gepek alata stalno + ja od 100kg = 13l po gradu.... kontam da je to u pitanju, ali necemo da idemo u off, ipak je tema o aditivima

061/665-94-23

Comment

• Dexxter
                                CBC Senator
                                • 26.11.2007
                                • 224
                                • Svilajnac

Ja sam na mom autu skinuo diznu i ocistio u ultrazvucnoj kadi i zamenio filter goriva. Pre toga sam vozio dok se nije ugasio i odradio sve to sipao 10L i opet vozio dok se nije ugasio (jbg nisam imao kintu da punim rezervoar, ovako mi je lakse). Ranije na istom takvom merenju mi je potrosnja bila 9L na otvorenom putu tempo 120km/h. Nakon ciscenja potrosnja je pala na 6L na istom takvom merenju. I nema vise gutanja knedle pri polaski i mnogo lepse i lakse prima gas. Nisam hteo da se zezam sa tecnostima jer vec imam kadu pa rekoh da se ne mucim. Inace auto je Lancia Dedra 1,6 ie 65KW 1991god single-point ubrizgavanje.
                                Work to ride - Ride to work

Comment

Working...
                                X