danas oprao dizne u UZ kadici i preporod. mirniji rad na leru, brzi odziv na gas... dakle, ne bacajte pare uzalud sa tim bocicama od 500din. dresite kesu, skinite dizne i ultra zvuk. moje su bile katastrofa samo nakon 30000km posle pedhodnog pranja.
Koliko to koshta?
Originally posted by zoranbg
nemci i nemacki automobili postadose ko Čak Noris... sve su oni..
Pa sve zavisi.....UZ ciscenje ima svoju fixnu cenu ali ono sto dalje odredjuje cenu je montaza/demontaza brizgaca jer je neki put potrebno rasturiti pola u**** da bi ih skinuo ........pozdrav!
U nekim temama na forumu pise da je bolje ultrazvucno ciscenje dizni ali da posle odredjenog broja ciscenja dizne propadaju pa ih vise nije moguce cistiti.S druge strane kazu da winn's metodom se cisti i rail a ne samo dizne ali pa kazu da je taj sistem ciscenja ne bas dobar za sam motor(karike itd).Pitanje je sta je od ovoga istina?
Postoje slučajevi kada ne možeš diznu da opereš, postoje i slučajevi kada je igla ili dosedna površina u dizni oštećena,postoje i dizne koje su potpuno zapekle i nebi ih ni brenerom otvorio.Neke su sa godinama izgubile usmerivače...
Pranje aditivom ili u.z. metodom donosi rezultate ali ne čini čuda posebno ako znamo da se napolju benzinske dizne retko peru a i po preporuci proizvođača se menjaju novim posle određenog radnog staža.
Sve ostalo je "Balkan"...
P.S. Ipak su to sve stari auti i nije moguće iz njih izvući perfekciju nego je i minimum kriterijuma zadovoljavajući.
A to da winn´s oštećuje karike uporedi sa kvalitetom našeg goriva a bogami ponekad i ulja...
nema sta wins da cisti u railu posto je cist. dizne se prljaju od garezi i uljnih para kad je motor u cut off rezimu tj kad god je motor u brzini a papucica gasa nije pritisnuta (dizne ne rade) ! drugo, nemiran rad moze da bude i zbog toga sto ventili ne zaptivaju kako valja tj ako ima naslaga na usisnim ventilima (njacesce zbog losih gumica ventila) itd, itd...
Da li je pametno Wynns-om uraditi tretman na 2.0TDI motoru sa pumpa-dizna sistemom.Auto ne dimi i odlicno vuce ali mu se ponekad desi da malko zatrokira pa bih da probam.Presao je 180hkm i koliko je meni poznato nisu mu nikad ciscene dizne,do duse vozen je u Nemackoj sa njihovim gorivom.Ne mislim da mu sipam aditiv vec da se auto nakaci na aparat.
wynns u rezervoar to je ok,ultra zvucna kada-wynns ok ali wynns tretman u CR MOTOR mislim da to nije pametno.wynns mirise kao razredjivac i diesel motor da radi samo na wynns cleaner nism cuo ali na svom automobilu nebih ni probao
Hvala zverko.Vladaomega hvala i tebi na upozorenju ali postoji wynns za dizele i odlicno se pokazao bas na CR motorima koja su bila na tretmanu u firmi gde radim.Medjutim kod mene nije CR vec PD motor pa momci koji tu rade ne znaju kako bi se ponasao i zato ovde pitam,mozda neko ima iskustvo sa PD motorima i wynns.Hvala
Secam se da sam ranije pisao o aditivima kako za osvezivanje motora tako i za ciscenje dizni kako onih na dizelu tako i one na benzinskim motorima, javili su se mnogo onih koji to ne smatraju merodavno jer je bacanje para ali sam se uverio da danas ti isti menjaju misljenje. ja koristim te proizvode ovde vec vise od 5 godina jer smatram da ukoliko su elaborirani i preporucuju se od strane onih koji proizvode vozila mogu se koristiti i da stvarno vrse funkciju zastite i obnavljaju istrosene povrsine u sistemu podmazivanja tako da u mikro riseve popunjavaju sa nekom vrstom amalgama metala koje su elaborrane u industriji koja se bavi zastitom motora od prekomernog trosenja frikcionih materijala. Reno megane 1996 godiste presao 215 hiljada km na 115 hiljada sipan metal 5 i na 204 hiljade sipan bardahl renovator. Skoro na svako peto punjenje rezervoara sipam tu bocicu wins klenera skoro pet godina. Kod bosiste u Srbiji sam bio i kako mi je rekao jedan stari koji vrsi popravke boch pumpi da boch pumpa se obicno revizira na 150 do 200 hiljada km sto kod mene je slucaj da dok koristim ovaj klener verovatno ce da radi koliko bude i motor radio . Na benzinskom motoru Daewoo nubire koji je presao skoro 115 hiljada jedino sam cistio ler motor, dizne stekcu ali mi se potrosnja nije promenila i sa paljenjem nikad nemam problema. Koristim redovno klener na svako cetvrto punjenje rezervoara, dok sam u Srbiji sipam jednom izmedju tri punjenja jer izgleda mi da gorivo nije istog kvaliteta kao ovde. U motor je sipano zajedno sa uljem aditiv (sistem 9000 )neko sredstvo koje nije na bazi metal 5 a i nije na bazi teflona uglavnom ti navode da ti je motor zasticen 45hiljada km. Ja jos nisam presao ni trideset jer kola koristim samo vikendom i kad idem na g.o. u Srbiju. Moje licno misljenje je dok postoje ta sredstva ne moram da se mucim da ih skidam i namestam a da ne pricam o vremenu koje bih proveo da to radim i jos na parkingu pa jos da molim boga da bude lepo vreme iako sam na azurnoj obali ali i ovde se vremena menjaju ali i nije ni jeftino.
Koristite ta sredstva onako kako je propisano i nece glava da vas boli ali i nece da vas kosta skuplje vec samo jeftinije.
Nije mi jasno da automobili koji se voze na zapadu ne mogu preci bar 300000 km bez kojekavih vradzbina.Kakvi aditivi ,bre?To bogatasi izmislili da zamazu oci sirotinji.
Nekada se auto nov morao da ,kako bi nasi rekli, razradjivao jer je nov pa se ne sme preci 80 km/h, jedan broj kilometara, pa onda menjanje ulja na recimo 5000km i tako dalje. Danas kupis nov auto i na servisnoj knjizici prvi servis na 15000km drugi na 30000km i tako dalje jos zaboravih da napisem da kad si kupis nov auto niko te ne ogranicava da ga vozis i 180km/h ako moze da razvije tu brzinu sto znaci da je vec razradjen iako na kilometar satu pise recimo 4km. I uz garanciju niko ti ne kaze a i ne pise da ga vozis za pocetak nekom ogranicenom brzinom, sto znaci tehnologija je tako napredovala da sada pored ovih novih automobila napumpanih elektronikom je prednost koristiti sve te aditive da produzis vek rada tvom ljubimcu, i naravno bolje da ulazes u aditive koji su jeftiniji nego da ti majstor pravi cenu koju po neki put neces biti u stanju da je ispostujes. Ujedno su aditivi jedna vrsta ulaganja u motor koji je srce automobila koja se uvek isplati. To sto mislis da nisu u stanju da predju 300 hiljada nisi u pravu motori mogu da predju i vise od te kilometraze ako se vozi umerenom brzinom i postuju sva upustva oko odrzavanja, recimo menjanja ulja u motoru zatim tecnosti za hladjenje za servo uredjaj za kocnice i ostalih filtera kako za gorivo tako i za vazduh. Ekstremne voznje su ubistvene za motore to ti je nesto od prilike kad uzmes cipele i sa njima igras kosarku ili fudbal.
Comment