auto je bio udaren u prednji levi deo, posle popravke isao je na optiku gde mi je receno da je sve u redu, ali on prilicno vuce u levu stranu! postoji li mogucnost da optika nije profesionalno odradjena ili je nesto drugo u pitanju?
auto vuce u levo - pomoc
Collapse
X
-
auto bio udaren, pa na popravku...koji auto?
koji vid popravke, zamenjeni sa novim komplet delovi sasije ili samo kuckano?
po pravilu auti (vecina) posle udara gde je ostecen trap idu jedino na otpad i ne mogu se za razumne pare popraviti.
doduse moze da se nesto skrpari a onda su i posledice da auto ostane neispravan i posle navodne popravke.
pod popravkom mislim na zamenu rama/nosece podkonstrukcije trapova i same samonosece karoserije koja mora da bude u delic mm tacno geometrisjki popravljena na "panteru" ili slicno a da zadrzi potrebnu torzionu cvrstinu.
vecina modernih auta se pravi tako da se ne popravlja i da se baca posle sudara, odnosno koristi kao izvor delova koji nisu ostecni a nikako vise za voznju. razlog je prost, vecina auta je predvidjena da se 'slomi' pri sudaru da bi time bilo apsorbovano sto vise energije i bolje zasticeni putnici s obzriom da malo automobila ima dovoljno lima po duzini ispred trapova da bi oni ostali neosteceni pri sudaru, odnosno mesta pricrscenja.
to pricam generalno, neki auti se mogu popravljati a neki ne mogu, nisu svi iste konstrukcije podvozja i polozaja guzvajucih zona pri udaru.
na modernim autima se uglavnom optika ne moze primeniti za bilo sta vise osim kontrole jer se vecina auta pravi bez podesavanja uglova trapova- oni su fiksni i zavareni/ konstruisani prilikom proizvodnje u fabrici na fiksnu vrednost. jedino je jos raspon ostao da se podesava dok ostala 4 parametra obicno ne mogu. a i oni su veoma bitni za ponasanje u voznji.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Probaj to sto ti je receno sa zamenom mesta tockova.
Ako se ne varam nema gumice nego kugle na balans s. pa pogledaj i njih.To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
uzmi metar,stavi auto na ravan put,pravo tockovi i meri razmak izmedju predjeg i zadneg tocka,leva i desna moraju biti jednake. jel isao na sablon auto ili je radjena optika samo prednjeg trapa?proveri kocnice i gumice na balans stangliwww.nbgcrew.netfirms.com
NE UZIMA BOG NI DOBROG NI ZLOG VEC ONOG KO KASNO UKOCI !
Comment
-
-
gume nisam mogao da zamenim jer imaju smer okretanja. optika je lose odrađena, citav problem bio je u neprofesionalnosti servisera! posto sam ja iz backe topole ovde samo jedan servis radi optiku u celom gradu, i znas kako je, svi moraju kod njih jer nemaju gde, a oni su toliko losi (sad sam tek shvatio) da je to strasno. na kraju sam otisao u suboticu i zavrsio posao. hvala svima na savetima!
Comment
-
-
Da li je moguce da auto koji ima prednju vucu (jugo) vuce u odredjenu stranu ako su mu zadnje gume nejednako istrosene?
Jedna je 2004. godiste, a druga 2002.Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Comment
-
-
Podrazumevam da je jedna guma rabljena 2 godine duze...
Elem, bio sam jutros na podesavanju optike (samo prednjeg trapa, posto je zadnji zapekao, a nije los) i posle toga je i dalje vukao u desno, al' nesto manje.
Onda smo zamenili prednje tockove i sad je sve OK...Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Comment
-
Comment