Uostalom, ne znam zashto prihvatamo diskusiju sa nekim ko nas posle 5 postova na forumu okarakterishe kao iracionalne pacijente
(nekada je servo volan proglasavao "stetnim" jer ne daje onaj feeling u voznji, pa je potom sve sto se ne vuce podom po asfaltu bilo okarakterisano kao neupotrebljivo, itd..kako je to vremenom promenjeno gajim slabasnu nadu da ce tokom sticanja iskustva sa raznim vrstama tehnickih koncepata mozda jedna koncepcija dobiti i konkurenciju.
sada smo se zaglavili na automaticima kao univerzalnom resenju globlano za celu planetu i za sve vozace svih vrsta vozila....proci ce i ta faza.
kako je veoma sposoban u globalu, u stanju da bez muke cita i dokumente tehnicke prirode gajim nadu da postoji sansa da se navede makar na razmisljanje.
ne bih ovde, kada pricamo o ljenosti za upravljacem nekog vozila (ne auta) nije on bas tako naivan.
ako hoce moze sam da demantuje sve ovde, koliko je km i km proveo uoptrebom manuelnog menjaca na 2 tocka. (ne postoji niti jedan model automatika na svetu koliko znam, da je ikada serisjki proizveden).
dakle, ja veoma cenim njegove opste sposobnosti bez obzira sto nedostatk iskustva nadoknadjuje ostro pero. i to je neki dar, napisati ubedljivo nesto sto se zasniva na utiscima.
ja sebe smatram dovoljno iskusnim na temu razgovora oko automatika, ako nista drugo ja sam 2 komada vratio u zivot u praksi. nije mnogo ali je svakako vise nego nula, vise od iskustva sa papirnih reklama.
a i vozio sam ih raznih vrsta, na raznim autima da bih mogao da poredim neke osobine nekih vrsta automatika.
nisu svi automatici losi i nisu svi bas kvarljivi, ali je nezgoda sto su takvi retki.
ne znam detalje, sasvim je moguce da bluealek uopste nema americki automatik vec japanski tojotin, Jeep se ionako proizvodio van Amerike ( Austrija) za ove krajeve i bitno se razlikuje setup od americke varijante.
a Toyota i Jeep (ili bilo koji amer) po pitanju kvaliteta izrade su medalje razlicite boje.
isto kao sto i prica o 4x4 prenosu snage nije jednoznacna, neki Cirokiji nemaju blokadu diferencijala i nemaju 4x4 pogon vec samo 4x2 a neki imaju.
shodno tome nisu isti ni rezultati na off road terenu... a na oba pise Jeep i Ciroki pozadi.
detalji, ali prakticna razlika ne bas mala.

Comment