WINTERA

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Pa eto ja nisam imao zamerke Winterama na proslom setu guma, pretproslom i jos jednom pre toga, a sa ovim imam... Tako da sam bio lose srece pri odabiru za razliku od prethodnih sezona... Ne mora nista da znaci da ce tako i ostalima da bude ali cisto da se zna da se desilo i tako nesto... I radi se o Winteri a ne Winter1... Pozdrav!
    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Vocko
      CBC Senator XXL
      • 25.04.2005
      • 4556
      • nBGd

Hitris je djubre koje na temp od 0 i nizim ne valja nista, stvrdne se ko kamen i mozes opusteno da vozis drift.
      Moj otac ih ima na njegovoj Mazdi i nije mi bas bilo prijatno prosle zime, ove sam imao samo jednom situaciju da sam osetio na volanu kako mi zadnji kraj proklizava.

Comment

• Srdjan
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 2416
        • Bajina Basta/Beograd

Nisam ni ocekivao da bude dobra na temperaturi oko nule i ispod jer ona nije projektovana za tako nesto... Montirao sam gume odmah posto nema ni Z od zime, a kamoli temperatura ispod nule... Inace uzeo sam 4 Hitrisa za 90eur, 2 sam montirao na mazdu a 2 je burazer uzeo da montira na mecku 124, tako da svi zadovoljni...
        Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• NemaN
          CBC Senator XXL
          • 29.11.2004
          • 1560
          • munze

polovne? posto mi malo nelogicno ...skoro je izasla guma
          I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• Vocko
            CBC Senator XXL
            • 25.04.2005
            • 4556
            • nBGd

Pa ima je na trzistu sigurno 2god, ako ne i 3.
            To je Tigar za izvoz za Nemacku, ako se dobro secam

Comment

• Srdjan
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 2416
              • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by neman
              polovne? posto mi malo nelogicno ...skoro je izasla guma
              Da polovne, stare nekoliko meseci. Kupio covek za Golfa 5 sva 4 Hitrisa i vozio 5-6.000km i zamenio za bolje... Uzeo neke Goodyear, a ove Hitris mu valjda tvrde ili tako nesto... A meni dobro doslo posto mi je to taxi vozilo pa ne moraju ultra mega giga gume da se koriste, Tigar je sasvim dovoljan za taxiranje....
              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• BOOST
                Founder - Admin od Začetka
                • 29.09.2004
                • 8726
                • Gislaved//Sweden
                • SAAB 9000 AERO R; SA

Originally posted by BOOST
                Testirana dole do -15 stepeni u raznim sneznim uslovima, i meki sneg i zaledjen (izmesan sa soli) i ocena koja je data ranije se potvrdjuje.

Dodje mi da okrenem gumu protiv direkcije rotiranja da vidim moze li uopste da ubrzava

Sve dok nije chist led u pitanju guma maximalno dobro trazi podlogu za kocenje ali za ubrzanje je definitivno najlosija koju sam dosad vozio
                Aqua planing i popustanje prilikom ubrzavanja su imali veze sa losijim prednjim levim amortizarom. Problematika je nestala i kursni stabilitet je bez problema po izmeni amortizera.

Na Aeru je amortizer progresivan te klasican test amortizera nije mogao da otkrije gresku.
                Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                move your mind

Comment

• prolupator
                  CBC Senator XXL
                  • 02.09.2005
                  • 3968
                  • Zemun

Cim zahladi (ako se to uopste desi) odoh po 4 komada...
                  OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• miotis
                    CBC Član
                    • 02.10.2007
                    • 10
                    • bg

E to moze da bude i dogodine .
                    Ne stvarno, ako ne padne snag i temperature ne ode znatno ispod nule, realne potrebe za zimskim gumama su male.
                    Ok ako se ide u planine na zimovanje i to.

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

Nemojmo da se ovo sad pretvori u temu "Trebaju li nam uopste zimske gume".
                      Dovoljno je dam jednom zatrebaju a mi ih nemamo ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

Dakle, kupio, montirao i presao na njima vec ~5K km. Zadovoljan...
                        Sve 4 sa centriranjem trapa = 16K din.

prolupator.mojblog.rs

Comment

• dima
                          CBC Senator
                          • 14.02.2007
                          • 200
                          • Niš

U subotu je akcijski dan u Metrou - Wintera 175/70 R13 je 1995 dinara!!!
                          OPEL ASTRA G 1.4 16V

Comment

• 206
                            Admin od ispočetka :)
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Originally posted by miotis
                            E to moze da bude i dogodine .
                            Ne stvarno, ako ne padne snag i temperature ne ode znatno ispod nule, realne potrebe za zimskim gumama su male.
                            Ok ako se ide u planine na zimovanje i to.
                            Po stoti put - NETACNO!

Ima li ko da je naucio sta na ovom Forumu, pa da ispravi ovakve brljotine?

Realne potrebe za zimskom gumom nastaju cim temperature podloge pridju na oko 4 stepena, sto znaci ambijentalnu temperaturu par stepeni iznad toga. Profil i sara NIJE jedina stvar koja pravi razliku izmedju zimske i letnje gume, glavna razlika je SASTAV gume. Mesavina gume letnjeg pneumatika na oko 4 stepena gubi veliki deo elasticnosti, samim tim i mogucnosti prijanjanja, odnosno sposobnosti prenosa snage na podlogu i kocenja. Zimska guma ostaje elasticna na mnogo nizim temperaturama nego letnja.

Svi znate da ne valja voziti zimske gume leti, jer se pregrevaju, i onda ne hvataju podlogu, preterano se trose, itd. Ono sto mi nikako ne ide u glavu je sto se niko ne seti da obrne tu analogiju i cistom logikom dodje do zakljucka da se zimi letnje gume moraju zalediti, i izgubiti svoje karakteristike - i upravo to joj se i desava.

Sledeci koji ovako lupi dobija ban, a i svi koji temu procitaju i ne isprave ga...pobogu
                            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• prolupator
                              CBC Senator XXL
                              • 02.09.2005
                              • 3968
                              • Zemun

Da li postoji razlika u pritisku u gumama letnje/zimske ?!

Negde sam procitao da je pozeljno da zimska guma bude na 0.2 bara jacem pritisku od letnjih?! To i ima logike ... ono ... leto, vrucina, sirenje gasova i sl...
                              Da li to znaci da treba letnje punmpati za 0.1 bar nize od fabricke preporuke, a zimske 0.1 bar vise ili cela ova prica nema nekog smisla?!
                              Ali, opet zasto bas 0.2 bara?! Primerenije bi bilo da je razlika u nekom postotku... kom ?

Nigde, ni na jednom sajtu proizvodjaca, nisam nasao neku informaciju tog tipa .. pa zato i pitam za smisao?

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Wiz
                                CBC Senator XXL
                                • 30.09.2004
                                • 3104
                                • Nish

ja sam je napumpao manje za 0.1 mada nije ni ista dimenzija gume

Comment

Working...
                                X