Dakle, zakljucujem iz ove silne rasprave - SVI GUSENICE ko' u TAXI 3 i "NEMA ZIME ZA ESKIME!"
WINTERA
Collapse
X
-
kako kome, meni je to velika uzbrdica i znatan fizicki napor ako bih recimo trebao da savladam biciklom.mislim 4 stepena maltene nije ni uzbrdica
evo jos jedan primer-
uzbrdica na Kopaonik sa istocne strane (iz pravca Brzeca) iznosi 7,4 stepena. zvanican podatak.
to je ona strana gde je pola zime neprohodno.
ja sam prakticar
u ex SFRJ ne mogu da se setim da postoji put sa nagibom vecim od 10 stepeni, a dosta sam proputovao uzduz i popreko.
najveci nagib koji sam uspesno uz nesto muke sa kvacilom savladao je nekih 12 stepeni. po suvom. u Grckoj.
stoga kroz prakticno iskustvo znam da nagib od 30 stepeni je bas jaaako strmo i gotovo neostvariv zadatak za bilo koje standardno putnicko vozilo iz fabrike.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Ogi posto si los matematicar i ne verujes bricku ja mogu da ti potvrdim da je ova prica o nagibima koju prica brick potpuno tacna. Kao gradjevinski inzenjer koji se jedno vreme bavio putevima veoma dobro znam sta je nagib i kako se izracunava, brick je potpuno u pravu.
A sad back on topic: Wintera

Comment
-
-
podatak koji sam naveo je bas za taj model, a izvor je autobild. (www.autobild.de)
nekada su Watt-i bili slobodno "tumaceni" kako se kome pomislilo, izgleda i stepen kruga postaje marketinski atraktivan
volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Track&Field verzija Tiguana ima zasticen i uzdignut prednji deo sto mu omogucava prilaz nagibu od 28 stepeni bez da "zakaci" branikom o podlogu, obicna verzija ima prilazni ugao 18 stepeni, i taj prilazni ugao nema nikakve veze sa nagibom koji auto moze da savlada
Comment
-
-
da, u SAT je nacrtano kako kazes 95 posto, odnosno tih 43,5 stepeni.
ali, u tekstu je prilicno nejasno pominjan taj prilazni ugao od 20 stepeni, zatim klirens vozila, pa tih 95%, pa "jaka" prva brzina...onako sve smuckano a u samim podacima o vozilu jasno pise da nema niti redukciju niti pogon 4x4 (stalno ukljucen, ne moze da se aktivira od strane vozaca).
e sad trebalo bi naci podatak koji je objavio sam VW, negde sto bi trebalo da je bez sumnje dato kao tacno.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Citirano sa volkswagen.com za verziju Track & Field:
Svugde se spominje ugao od 28 stepeni, ne znam gde su ovi iz SATa nasli podatak od 43,5......making it ideally suited for overhang angles of up to 28°...
Comment
-
-
da ali to je ugao (da tako kazem) branika odnosno karoserije samog vozila pod kojim ne zapinje za podlogu.Svugde se spominje ugao od 28 stepeni
bila je prica o nagibu/ strmini podloge sto je nesto drugo.
ali tih 43,5 stepena nagiba podloge ne uspevam igde da nadjem.
95% je zaista strahovit uspon.
a mozda mi ne razumemo sta je pisac u SATu hteo da pokaze.
volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
?????
Posto sam juce proveo ceo dan na Staroj planini (B.Zub), mogu da kazem da obican TOP BUDGET rastvor za pranje stakala (pise da je za -20) , kupljen u TEMPU za 100-tinak din. zavrsava posao super, momentalno odledjuje sajbnu, preporucujem ga svakom.
A i Winter1 stara godinu dana (sa 3mm plicom sarom od nove) bez problema cepa po snegu
Originally posted by Valent VudrigaKako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
Comment
-
Comment