Jedini Volvo moto sa kovanim klipovima originalno iz fabrike je kao sto sam vec naveo ali sam proverio:
B23ET
i to samo 1984. to godiste, to je za S. Ameriku.
i ja znam za tu pricu ali sam i procitao oficijelni Volvo dokument(e) kao onaj sto sam naveo u drugoj temi, gde pise eksplicitno da su korisceni 'forged pistons by Mahle" sta gdo to znacilo.
ovaj moj atmo motor postoji u tubro varijanti (nije prodavan u Svedskoj ni u SAD) i za njega pise da ima te forged, kao i svi modularni 5 cilindricni u 850 bilo LPT, bilo HPT.
to je sam Volvo objavio, mozda nije tacno ili potpuno tacno nemam nacina da proverim. a nesto nisam sklon da poverujem da je Volvo lazno predstavljao u svojim saopstenjima sta je ugradjivao.
sto se mene tice nebitno sve dokle motor radi efikasno i pouzdano u svim uslovima. sta i kako su konstruktori uradili da dodju do toga me zanima samo sa nivoa znatizelje
Hm.. druk lager je sastavni deo kompleta.
Sasch 600Nm kosta 380? (240mm sa lamelom)
Cudne sene nalazite
Axijalni lezaj na radilici, daj mi dimenzije posto si sad radio motor trebalo bi da znas otprilike promer i sirinu gazeceg sloja prstena!!!!!
Kontaktirao sam i Sachs, nemaju deo za moj auto, odnosno nemaju nista sto bih mogao da stavim na moj auto, nazalost. Ovo je pravljeno za P206, mozda sam i mogao da nadjem i nesto jeftinije, ali sta je tu je...
Za axijalni lezaj, dimenzije ne znam posto danas popodne rasturam donji deo, valjda cu da zavrsim do veceras pa saljem dimenzije. BTW, sta ce ti to?
The difference between men and boys is the price of their toys
mislim da je trebalo da kupis WRC ali civilnu verziju hehehehehehe
offtopic malo: BOOST - nudi mi se u kompenzaciji SAAB 9000CS
2.0 turbo, 1997. godiste, 70.000 presao, 3000eur me izadje...
kolko je dobar kao podloga za azdaju?
2008. Leon
"... ah V-TEC, all of the lag, none of the turbo, its like waiting for bad sex..."
mislim da je trebalo da kupis WRC ali civilnu verziju hehehehehehe
Kljucna rec je kompenzacija znaci treba nesto da da i plus 3000 evra ili ja gresim
206 >> Pitas me sta ce mi podatci? Pa zato da bi znao da ti kazem , koliko ce jacha potisna plocha uticati na opterecenje istih?
Da li si razmisljao o tome kolika je potisna sila kad pritisnes kvachilo, ta je sila usmerena na axijalne lezajeve!!!!
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Vidi, ti kao osoba sa veeelikim iskustvom i sirokim poljem znanja, moras da shvatis da ja ne znam ni 1% svega toga, iako oko nekih stvari znam dosta, oko nekih ne znam NISTA ili vrlo malo, zato i pitam Ne, naravno da nisam ramisljao, pojma nemam kako to radi...
Jedino sto znam je da sada auto ima oko 200NM obrtnog momenta, sa trubicama, obadom glave i max. dozom N2O, imace oko 320-350 u peak-u. Naravno, svaka procena je dosta nezahvalna, ali to je otprilike to. Ono sto me brine sada je opterecenje na radilici, odnosno da li ce to moci da izdrzi. Menjac ko menjac, ako pukne ima i polovnih za male pare ali radilica...
The difference between men and boys is the price of their toys
Comment