Zamajac

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

Kod jednog atmosferskog motora je kovani klip samo garancija da nece puknuti ako motor "zakuca ekser" , kod TuRbo motora ukoliko nema inteligentne upravljacke jedinice (jonska konrola sagorevanja) nece ni taj pmoci . Mana je da kovani klipovi zvekecu te da knock senzor bude zbunjen..
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Ups...to za lupanje i knock senzor prvi put cujem...ima li tu sta oko cega bih ja trebao da vodim racuna?
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• BOOST
        • 29.09.2004
        • 8726
        • Gislaved//Sweden
        • SAAB 9000 AERO R; SA

Pa vidi, ovo je opste poznata stvar da kovani klipovi smetaju knock senzoru.
        Isto tako i ravno rezani zubi na zupcanicima u menjachu
        move your mind

Comment

• 206
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Poznato mozda tebi, sveznalice

Dobro, ajde, posto ionako idem na kompletno mapiranje kompjutera, valjda necu da imam nekih silnih problema sa detonacijama.

Comment

• -Q-
            CBC Senator
            • 03.12.2004
            • 288
            • Srbija/Beograd

ROSS RACING PISTONSCustom and off the shelf forged pistons, trusted by some of the fastest racers in the world.ROSS RACING PISTONSCustom and off the shelf forged pistons, trusted by some of the fastest racers in the world. CUSTOM & OFF THE SHELF FORGED

bilo bi lepo da su kovani klipovi serijski... mozda na 5% automobila jesu...
            206 cekiraj gornji link, preporuka ako budes uzimao kovane klipove...
            2008. Leon

"... ah V-TEC, all of the lag, none of the turbo, its like waiting for bad sex..."

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Hvala na preporuci ali klipove sam vec daaavno uzeo, kao i klipnjace

www.jepistons.com
              www.saenzperformance.com
              www.arp-bolts.com

Comment

• 206
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Kad smo vec kod zamajca, interesuje me jos jedna stvar, recimo da je srodna tema.

Posto vec radim ceo motor, trebace mi i jaca lamela. Mislio sam da stavim sinter lamelu sa federima (postoji takva za 206 RC), ali naravno za moj auto takva (odnosno nikakva osim standardne) ne postoji.

Jedina opcija (i ne tako losa) je pravljenje sinter lamele od standardne. Naime, postoji radnja (kod koje se snabdevaju SVI trkaci u nasem sampionatu koji voze malo ozbiljnije automobile) koja od standardnih lamela pravi sintere. Zadrzava se standardno srce sa federima, a frikcioni sloj se odseca i nabacuje drugi, odnosno verovatno se navaruje...Kao frikcioni materijal se koristi (kako mi rekose) metal seciva cirkulara Navodno, vrlo kvalitetan, pa se zatim takav rotor sece u 3 ili 4 pera, cime se dobija sinter lamela sa federima. Mene interesuje sta GUBIM ovakvom lamelom, odnosno da li se njenom upotrebom preterano haba zamajac ili neka druga komponenta za razliku od std lamela sa klasicnim frikcionim slojem (znam da je auto malo tezi za voznju, ali ne toliko da bibilo drasticnih problema)? Sta inace mislite o ovakvim radnjama?

Comment

• tenzo RS
                  CBC Senator XXL
                  • 01.11.2004
                  • 309
                  • Krusevac
                  • Saab 9-3 TiD

Originally posted by 206
                  Kad smo vec kod zamajca, interesuje me jos jedna stvar, recimo da je srodna tema.

Posto vec radim ceo motor, trebace mi i jaca lamela. Mislio sam da stavim sinter lamelu sa federima (postoji takva za 206 RC), ali naravno za moj auto takva (odnosno nikakva osim standardne) ne postoji.

Jedina opcija (i ne tako losa) je pravljenje sinter lamele od standardne. Naime, postoji radnja (kod koje se snabdevaju SVI trkaci u nasem sampionatu koji voze malo ozbiljnije automobile) koja od standardnih lamela pravi sintere. Zadrzava se standardno srce sa federima, a frikcioni sloj se odseca i nabacuje drugi, odnosno verovatno se navaruje...Kao frikcioni materijal se koristi (kako mi rekose) metal seciva cirkulara Navodno, vrlo kvalitetan, pa se zatim takav rotor sece u 3 ili 4 pera, cime se dobija sinter lamela sa federima. Mene interesuje sta GUBIM ovakvom lamelom, odnosno da li se njenom upotrebom preterano haba zamajac ili neka druga komponenta za razliku od std lamela sa klasicnim frikcionim slojem (znam da je auto malo tezi za voznju, ali ne toliko da bibilo drasticnih problema)? Sta inace mislite o ovakvim radnjama?
                  ...lamela sa "sinter" ferodama koju mi radimo u kragujevcu mislim da traje max 3 sezone... ...to ti dodje oko 2000 - 3000 km...a za serijski auto verovatno i krace...
                  ...a koju korpu vozis?...ako stavis jacu korpu mislim da ces resiti problem ako ga uopste bude bilo...
                  8 i 300...u firungu !!!

trazis kvalitetan turbo servis za remont turbine?

Comment

• BOOST
                    • 29.09.2004
                    • 8726
                    • Gislaved//Sweden
                    • SAAB 9000 AERO R; SA

Ja teram sa Sasch 600Nm korpom i standardnom 240mm lamelom.

Sinter, hvala ne !
                    move your mind

Comment

• BRABUS
                      CBC Senator XXL
                      • 15.10.2004
                      • 2399
                      • London

Originally posted by BOOST
                      Sinter, hvala ne !
                      BOOST....razbij jos jednu iluziju koja ovde vlada.....otkrij razlog zaso NE ?

Comment

• 206
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Ma znao sam

Dobro, gazda, ajde onda reci mi kako da resim problem klizanja kvacila pri vecem dizanju snage, koji cu sigurno imati? Napominjem da je set kvacila do sada presao oko 4-5000km, znaci skoro novo, ali da je dizanje snage sa 136KS za koliko je predvidjena lamela, na doobrih 300KS s vremena na vreme, poveliki skok. Kako resiti proklizavanje? Ja bih rado neko drugo resenje, ali drugo ne znam...

Comment

• BOOST
                          • 29.09.2004
                          • 8726
                          • Gislaved//Sweden
                          • SAAB 9000 AERO R; SA

Sinter na autu koje ce se voziti u normalnom saobracaju, to bi zabranio da mogu

Habanja izazvana sinter spojnicom su preterana u takvim uslovima voznje, kako priljubnih povrsina tako i ubrzano habanje celog sklopa tranmislije.
                          Zna se za cega je sinter, gas na 5000 rpm pa pustas kvacilo, za to postoji i zna se iz kojeg razloga.
                          Ove nove carbon sinter lamele su u neku ruku malo neznije, ali isto tako i nisu sinter u pravom smislu.

Tenzo ti je dao odgovor a i ja vec jednom, jaca priljubnica (korpa) je resenje.

Koji je dijametar lamele?
                          move your mind

Comment

• -Q-
                            CBC Senator
                            • 03.12.2004
                            • 288
                            • Srbija/Beograd

Black Diamond kvacila (ili Helix).. oko 200EUR (mozda malo preko)
                            ce te kostati set...
                            2008. Leon

"... ah V-TEC, all of the lag, none of the turbo, its like waiting for bad sex..."

Comment

• 206
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

Hmmmm, OK.

Lamela je 230mm, 21mmx18 zuba centar.

Nasao sam set Helix kvacila, ojacana korpa, lamela i lezaj, ali ide samo kao kit...Naravno, nije 200 EUR nego 600 EUR ...Ali izgleda da cu morati Usput, lamela je organska, nije sinterovana...

Comment

• tenzo RS
                                CBC Senator XXL
                                • 01.11.2004
                                • 309
                                • Krusevac
                                • Saab 9-3 TiD

Originally posted by 206
                                Usput, lamela je organska, nije sinterovana...
                                ...sto znaci?
                                8 i 300...u firungu !!!

trazis kvalitetan turbo servis za remont turbine?

Comment

Working...
                                X