Malo brkas dimeznzije zato se i cene toliko razlikuju, evo ja cu ti dati pandam za 235/45R17 Dunlop Maxx TT je oko 13.900 din, dok se u dimenziji 225/50R17 ne radi Maxx vec samo TT
205/55R16 Maxx TT oko 9.500,00
205/55R16 Maxx oko 9.000,00 .... mozda budu i manje
Ni nama nije jasno po kojoj logici rade cene. Znamo samo da je od bitnijih faktora kolicina, znaci nesto sto je standardizovanije i sto se stanca u puno komada ide po nizoj ceni. Meni licno nisu jasne neke velike oscilacije u cenama odredjena dimenzija je sada skuplja u odnosu na proslu godinu , dok je u nekoj drugoj dimenziji jeftinija, ali drasticno cca 2000 dinara
Koristim dimenziju 195 55 15 i u početku nikako mi nije bilo jasno zašto je do 30% skuplja od npr. 195 65 15.....Video sam posle da pripada tipu niskoprofilne gume(ima onaj obod/ojačanje sa strane), ali kada sam trebao da menjam potrošene Michelin pilot primacy naježio sam se od cene(pre godinu dana bile su u verziji pilot exalto oko 13.000 din jer se pilot primacy više ne rade u mojoj dimenziji).
Krenem u Kemo impex da kupim dve Fulda carat progreso(bile su oko 7.000 din.) naletim na kolegu koji mi reče da malo sačekam, i tako mi čovek nađe Tigar hitris 2 kom. od "prijatelja" po ceni ukupno 70 eur(35eur/kom. ispale iz kamiona ). Pošto sam u startu bio dosta skeptičan i bez poverenja jer mi je u glavi bilo da su možda u nekoj žnj klasi pa uzeh samo dva kom. da probam(čovek je imao ukupno 6kom. u toj dimenziji). Nakon mesec dana nazovem čoveka da uzmem još dve ALI prodato.Od tada sam prešao sa njima nekih 20.000 km i sasvim su pristojne(ne računajući cenu za koje su dobijene). Kada sam poredio šaru od michelin pilot primacy i od tigar hitris skoro da su iste, okk kvalitet sigurno nije
Sada bih uzimao još dva komada ali ne znam šta bih. U pitanju je auto Citroen xsara 2.0 hdi.
Gledao sam neke Semperit speed life i one su oko 8.000 din.
Comment