Gume - iskustva, proizvodjaci ...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • srdjan_p
    CBC Senator XXL
    • 01.12.2004
    • 1915
    • ZR

Re: Gume - po ko zna koji put

Zavrsili su proizvodnju zimskih za ovu sezonu...Idioti izgleda ne znaju kolika je potraznja ovde...

@dr_mire Ta dimenzija je dosta cesta tako da je ima jos uvek. Nemoj stavljati uzu ipak je to dosta jak i tezak motor za tu dimenziju guma

Comment

• Duke
      CBC Senator XXL
      • 16.01.2006
      • 753
      • Urbs Naissus

Originally posted by srdjan_p
      Zavrsili su proizvodnju zimskih za ovu sezonu...Idioti izgleda ne znaju kolika je potraznja ovde...
      Ne znam što kukate, kad je u sličnoj temi pre više od godinu dana, na vest o tome da će Tigar ugasiti sektor proizvodnje guma, naučno i sa ekonomske strane dokazano da je to odlična vest? Kupite neke druge, što mora "Tigar"...
      "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• skyline
        CBC Senator XXL
        • 31.07.2007
        • 3149
        • Cacak

Originally posted by dr_mire
        Čitajući forum, rešio sam da stavim prednje zimske gume, pozadi su mi nove HITRIS u dimenziji 185/60R14. U pitanju je Punto mk2 1.9 jtd.
        Interesuje me koju dimenziju da stavim napred, da li je bolja npr uža guma.
        I ako je stvarno nestašica zimskih pneumatika, gde onda da kupim gume?
        Možda neke polovne?

Hvala na odgovorima
        ti bas resio da driftas?
        prosle zime sam jedva nahvatao kevinu Corsu koja je iz cista mira bacila **** i omasio kontejner za metar jer je imala bas takvu kombinaciju guma, a pre 2 dana gurao po njivi neku kraljevacku feliciju karavan koja se iz istog razloga poprecila na putu, nabila u bedem, okrenula, desnim vratima pomerila betonski poklopac sahte tezak cca 200kila i sletela niz obalu pored puta u njivu
        srecom je njiva bila tvrda pa smo uspeli da je preguramo na ravno, ali je razbio desnu stranu auta, uz ludu srecu da se ne okrene na krov jer je njiva metar ipo ispod nivoa puta

@Duke - mora TIgar jer je bez carine
        Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• Uzelac
          CBC Senator XXL
          • 03.12.2006
          • 1717
          • munZe

Originally posted by nikaragva
          Pa verujem da ce oni da rade michelin, zar ne? Ipak je jeftinije da ga prave u Pirotu, nego u Fr.
          Primacy Alpin PA3 je Made in Germany.
          work in progress

Comment

• Uzelac
            CBC Senator XXL
            • 03.12.2006
            • 1717
            • munZe

Originally posted by skyline
            Originally posted by dr_mire
            @Duke - mora TIgar jer je bez carine
            Koliko znam, Carinu nema nista u Michelin grupi a nesto sam nacuo da se od nove godine carina na sve gume smanjuje za ili na 10%.
            Moze li neko od uvoznika da ovo potvrdi.
            work in progress

Comment

• teske83
              CBC Član
              • 03.11.2009
              • 10
              • Novi sad

Originally posted by markofpi
              Cujem na tv-u da vlada takoreci nestasica zimskih pneumatika! Izgleda da je nov zakon osim policiji dobro doneo i uvoznicima pneumatika!

to je istina! ja ne mogu da nadjem nigde ne samo onu koju trazim(fuldu kristall montero 3), nego ni jednu drugu u ns-u!
              Neverovatno ali istinito!

Comment

• elizabeta1
                CBC Član
                • 02.11.2009
                • 70
                • cacak
                • audi A6 V6 30V 193ks

gume fiat brava 1.6

imali ko iskustva sa gumama,kupio sam danas gume pirelli 82t p4cint,znam da su za leto ali kod mene je tesko naci dobru zimsku gumu jer nema gotovo nikada snega,da li mogu posluziti za sneg posto su nove dok sam sledece nedelje par dana na odmoru u srbiji.

p.s.srecna slava svima koji slave.

Comment

• nedicv
                  CBC Početnik
                  • 17.05.2008
                  • 2
                  • Vojvodina

Pitanje u vezi guma za Punta 1.3 Multijet

Pozdrav,

imam jednu dilemu, pa bih hteo da mi vozaci Punta ili ljudi koji se razumeju u gume odgovore.

Naime, na mom puntu su gume dimenzija 165/70 R14. Posto bih hteo da zamenim gume, dobio sam povoljnu ponudu za gume ali su dimenzija 185/65 R14.

Interesuje me da li se na postojece felne (na njima su gume 165/70 R14) mogu montirati gume 185/65 R14 i da li ta dimenzija nece praviti probleme na autu, posto je za nijansu sira?

Unapred zahvalan na odgovorima.

Pozdrav, Vladislav

Comment

• overspeed
                    CBC Senator XXL
                    • 24.05.2005
                    • 2779
                    • Kosovska Mitrovica

Naravno da mozes da montiras te gume na toj felni, nije to previse za Punta. Razliku ces mozda osetiti u voznji jer ce ova druga guma imati veci precnik za oko 1 cm, odnosno ima malo veci profil, pa ce ti voznja biti za nijansu udobnija a klirens za oko 5 mm veci nego sad.
                    http://www.bmw.tv

Comment

• nedicv
                      CBC Početnik
                      • 17.05.2008
                      • 2
                      • Vojvodina

Originally posted by overspeed
                      Naravno da mozes da montiras te gume na toj felni, nije to previse za Punta. Razliku ces mozda osetiti u voznji jer ce ova druga guma imati veci precnik za oko 1 cm, odnosno ima malo veci profil, pa ce ti voznja biti za nijansu udobnija a klirens za oko 5 mm veci nego sad.
                      To i nije neka razlika u pitanju. Meni je samo bitno da na postojece felne montiram one gume koje hocu da kupim jer ne bih da menjam felne zbog guma.

Ako to nije nikakva razlika za auto, mislim da bi 185 cak i bolje i lepse izgledale na njemu

Comment

• vladaa
                        CBC Član
                        • 07.08.2009
                        • 65
                        • nis

Kupio sam fulda kristal montero pre nekoliko dana jer u dimenziji 175/70/13 jer u ponudi osim winter1 i poneke save nije imalo nista u celom Nisu Da li je imao neko iskustva sa ovim gumama? Vidim da ljudi hvale kristal montero 3 ali o ovim mojim nema bas nista.
                        SKR je SKR za SKR

Comment

• markofpi
                          CBC Senator XXL
                          • 27.07.2006
                          • 1552
                          • Bezanijska Kosa

Koliko sam uspeo da primetim apsolutni su HIT ove zime. verujem da su bolje od Winter1, a po meni imaju daleko atraktivniju saru. Za realna iskustva ne mogu nista reci jer ih ne posedujem. U svakom slucaju nisi pogresio!

Comment

• mrki
                            CBC Senator XXL
                            • 08.11.2006
                            • 550
                            • nis, serbia

kupujem sutra nove zimske gume.
                            planirao sam winter1 u dim.195-65-15, ali vidim da ima dosta negativnih komentara za ovu gumu u vecim dimenzijama.

jel je stvarno toliko losija u odnosu na druge i da li se isplati dati 4x600,oo vishe za fuldu ?
                            mislim, nije 2400,oo neka para, ali ponovo ne bih davao vishe ako tigrice zavrsavaju posao!

Comment

• suspected
                              CBC Početnik
                              • 30.07.2009
                              • 8
                              • blizu

Wintera odlicna guma ne samo sto je jeftina nego je stvarno mnogo mnogo dobra za zimske uslove

Comment

• markofpi
                                CBC Senator XXL
                                • 27.07.2006
                                • 1552
                                • Bezanijska Kosa

Ako nadjes Fuldu i ako ti razlika u ceni nije problem kupi je. Opet ako je nema, a ima Winter1 uzmi nju jer se pokajati sigurno neces! Jos uzmi u obzir da trenutno vlada nestasica zimskih guma, a posle Nove godine mozes ocekivati samo vece cene!

Comment

Working...
                                X