Gume - iskustva, proizvodjaci ...

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikolapanic
    CBC Senator XXL
    • 16.10.2005
    • 657
    • Petrovac

Jedno pitanjeo sada sam na autu imao 195/60-15.Sta bi bilo kada bih stavio 195/65-15 tj. da li je to dobro ili ne da uradim?

I jos nesto:

Da li je bolje uzeti Yokohama A.drive ili Toyo 330?

P.S.
    Na sajmu su predstavljene dve tigar gume-Sigura sa T indeksom i Suneris sa W indeksom(do270km/h)
    Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• Srdjan
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 2416
      • Bajina Basta/Beograd

A koji je auto? Safrane? Inace izmedju ostalog auto bi ti bio visi za 1,8cm...
      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• nikolapanic
        CBC Senator XXL
        • 16.10.2005
        • 657
        • Petrovac

Ne,renault 25 GTX.A sta jos osim sto bi bio visi za oko 2cm?
        Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• prolupator
          CBC Senator XXL
          • 02.09.2005
          • 3968
          • Zemun

Poremetilo bi ti se merenje brzine i broja kilometara za koji procenat, bio bi malo manje startan, opet za mizeran procenat, malo bi poremetio vesanje za koji procenat, ne bi bilo fabricki... ako je to bitno..

Sto se tice Yokohama/Toyo.. ista svrha ... performanse bez preteranog trajanja oko 30K km, tako kazu, a ti, ako hoces, veruj
          Tvoj auto nije trkac, nego putnik, smatram da to nije guma za tebe.
          Moje LAICKO misljenje
          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Relja
            CBC Član
            • 07.02.2005
            • 30
            • Niš
            • Opel Monza

Juce sam bio do Agrohima da pogledam cene guma, posto sam i ja planirao kupovinu novih (185x65x14), i njihova preporuka je bila Michelin Energy (asimetricna) po ceni od 5100 din. Da li neko ima iskustva sa njom? Ono sto mi je cudno, to je da u Tigrovim prodavnicama, Hitris u toj dimenziji je skuplji od Michelina?

Comment

• prolupator
              CBC Senator XXL
              • 02.09.2005
              • 3968
              • Zemun

185/65/14 Hitris treba da kosta oko 4200 din. Pa ti vidi sta je skuplje...
              Toliko su meni rekli kad sam sam se raspitivao. Vidi neki post ranije.
              Nesto te farbaju u toj radnji... Da nije sa namestanjem i balansiranjem? Opet je preskupo.
              Kupis gume u radnji, pa s njima u gepek, pa do servisa s kojim radnja radi, pa tamo cekaj red da majstor zavrsi sve sto je uslo u radnju jer ti neces pobeci (nemas izbora) ... Idi do vulkanizera i kupi gume!
              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• mirdza
                CBC Senator XXL
                • 14.03.2005
                • 2437
                • Katowice (PL) / Banja Luka
                • AGP / W126

da ne dizem novu temu - toyo proxes CF1 - je li neko koristio i kakva su iskustva? (konkretno 185/60 R14 ali nije ni bitno)
                Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• g60
                  CBC Senator XXL
                  • 20.10.2006
                  • 1011
                  • Vrachar je majka ;)

Ne kapiram ljude koji za ove nase puteve kupuju nove gume... Ja kod baba Bozhe na NBGD- u dobijam kao nove (imaju linije) za 30 eura po komadu 205/45/16...

Comment

• 206
                    Admin od ispočetka :)
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Isto kao sto ti ne kapiras zasto ljudi kupuju nove gume, ja ne kapiram kako neko moze da bude spokojan znajuci da na autu koristi polovnu gumu od 30 EUR, koju je neko negde sa dobrim razlogom bacio na otpad - mislite da truli zapad radi viska novca baca stvari koje valjaju necemu?
                    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• g60
                      CBC Senator XXL
                      • 20.10.2006
                      • 1011
                      • Vrachar je majka ;)

Ne ali mislim da u svici posle dve godine mogu da se oproste od bilo kakvih guma po zakonu
                      Pozz

Comment

• Durango
                        CBC Senator XXL
                        • 01.02.2006
                        • 590
                        • Zemun, Srbija

Da je polovna guma dobra, ne bi je prethodni vlasnik skidao sa auta!
                        Jesi li nekada video kod jacih vulkanizera kada urezuju sare. Nema sanse da provalis koliko profi to odrade!
                        MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• g60
                          CBC Senator XXL
                          • 20.10.2006
                          • 1011
                          • Vrachar je majka ;)

Gledao sam to pre vise od 10 godina u ono vreme bedaje... Covek je sedeo ispred radnje i cepao gume sa mashinom koja je kao ubodna testera za drvo samo izlazi froncla od narezane gume...
                          Ove su proverene, dobijam garanciju... Lik je strava! Genijalac! Drajva brze automobile...

Znaci, gume su za naklon
                          Elem, kada su videli vulkanizeri kada sam doneo da montiraju... Samo su gundjali

Jednostavno je takav zakon u Svajcarskoj. Kada prodje 2 godine od PROIZVODNJE gume, mozes da je bacis. E tu nastupamo mi, kloshari

Tako...

Comment

• bruyoni
                            CBC Član
                            • 28.09.2006
                            • 53
                            • NS

A sto smo mi sad pa losiji od Svajcaraca?! Neki njihov ucen covek je u skladu sa trendovima, prohtevima i tehnologijom odlucio da guma posle dve godine gubi svoje karakteristike pa se oni povinuju tome jer oce da budu sigurni. Ali ne, za nas to ne vazi jer jebiga mi smo pametniji, cim guma ima saru onda je dobra a glupi Svajcarac ju je bacio... ma pricam ti price.

U glavnom, mozda svratim danas na sajam pa ispitam situaciju sa Hitrisom kod Tigra na standu

Comment

• dranix
                              CBC Senator XXL
                              • 04.10.2004
                              • 3079
                              • Antwerpen/Belgium
                              • Saab 9-3

Vi verovatno ne znate ko su ustvari Svajcarci kad pisete olako o njima.
                              Svi mi znamo sta je novo a Sviceri su odjednom poceli da cene novo a oduvek je bilo na ceni samo STARO. Postoji razlog. Samo koji?
                              To ostavljam vama pametnjakovicima da zakljucite sami.
                              Aj da vidimo ko ce prvi da pogodi.

Comment

• g60
                                CBC Senator XXL
                                • 20.10.2006
                                • 1011
                                • Vrachar je majka ;)

Potrosacko drustvo? Globalizacija? Ostecen ozonski omotach? Kriza identiteta?

Comment

Working...
                                X