indexi brzine su V
Gume - iskustva, proizvodjaci ...
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
može li mali savet od iskusnijih?
treba da kupim dve gume za klia II, sa budzetom do max 4500/gumi...
Dimenzije 175/65/R14
ne tražim izuzetne performanse (što i budžet kaže)
konkretno - korektan balans trajnosti i prijanjanja u skladu sa putničkim stilom vožnje, dobro držanje pravca, minimum problema sa balansiranjem i recimo minimum vibracija na 130 na autoputu (naravno u delu koji se tiče same gume)...
ono što mi deluje zanimljivo na bazi foruma:
- TG 635
- Hitris (znam da je i T brzinski indeks dovoljan, ali ni H ne može da škodi)
- Yokohama A drive
- BF Goodrich
cenio bih svaku preporuku i sugestiju baziranu na iskustvima, pogotovo sa sličnim automobilima...
Hvala unapred
Comment
-
-
@deki: BF Goodrich Profiler G-force (4660 din) ili Kleber.
@bakinb:
Prvo vidi ovo:
viewtopic.php?f=304&t=2416
a onda i ovo:
viewtopic.php?f=304&t=10846
a sto se guma tice za te pare ti je sirok izbor. Speed index T je sasvim dovoljan, H index samo vise kosta a ne znaci ti. Hitris nema u toj sirini.
Evo, meni je moj vulkanizer dao ponudu za Winter1 gume u mojoj dimenziji
175/65/14 za ukupnu cifru od 16.000 din za sve cetiri. Tu ulazi demontaza, montaza, balansiranje svih guma i centriranje auta.
Comment
-
-
Iz iskustva kazem da je BF Goodrich Profiler dobra guma, tj. dobro lezi, pretpostavljam da je to zato sto je malo meksa. Ali se malo vise i trosi. Posle godinu i po dana meni su prednje duplolosije od zadnjih, tj dubina sara im je vec prepolovljena.
Dezen sare je na oko odlican (posto i to igra ulogu pri odabiru)
Comment
-
-
Originally posted by miotisIz iskustva kazem da je BF Goodrich Profiler dobra guma, tj. dobro lezi, pretpostavljam da je to zato sto je malo meksa. Ali se malo vise i trosi.Zovem se Miroslav i pravim igračke.
Comment
-
-
175/60/14 zimska guma,za male pare bez premca sava eskimo3.Kod nas je 3700 dinara komad+montaža i balansiranje.Inače su pravljene 35-te sedmice ove godine,po mojim saznanjima zadnja serija Savinih zimskih za ovu godinu.Putujem na Taru svakodnevno tokom zime,od kada vozim Savu eskimo3 nikad nisam imao problema.Slažem se da ima mnogo boljih zimskih guma,ali za ove pare teško.
Comment
-
-
Originally posted by laudabb175/60/14 zimska guma,za male pare bez premca sava eskimo3.Kod nas je 3700 dinara komad+montaža i balansiranje.Inače su pravljene 35-te sedmice ove godine,po mojim saznanjima zadnja serija Savinih zimskih za ovu godinu.Putujem na Taru svakodnevno tokom zime,od kada vozim Savu eskimo3 nikad nisam imao problema.Slažem se da ima mnogo boljih zimskih guma,ali za ove pare teško.
Comment
-
-
Guma Pireli P400
Vreme je za nove gume na Fiesti DI, 175/65-14.Voznja je po gradu, nekad i veoma ostro,malo se vozi i po Savskoj obali do splava,makadam od 1km, a treba i da izadje po snegu uzbrdo na Miljakovac II i da bude tiha pre svega.Preporuka vulkanizera je za nju, a ima sirok asortiman.Do sad sam iz prakticnih razloga kupovao domace, Tigar gume,uvek ima da se kupi, ali sad nemam odredjeni izbor.Imali ko i iskustva u vozenju kao i sa garancijom.(sve cene sa montazom i balansiranjem
)
Hitris 3.703Din.
BFGoodrich 3.778
Micheli Energy 5.044
P 400 4.365
Comment
-
-
Ovo sto si nabrojao su sve gume sa letnjom sarom, koje te nece tako lako vuci uzbrdo kad je sneg.
Pirelli i Michelin su za klasu iznad ostalih, a dosta o gumama je pisano na
http://www.cbc.rs/forum/viewtopic.php?f=304&t=14058.
Comment
-
-
Procitao sam ceo forum iz ove oblasti, ali samo na jednom starom postu je bio komentar da su dobre ali tek sto su bile stavljene na auto.Svaka novomontirana guma je bolja od stare,krte i polizane, tako da takva uporedna misljenja primam sa velikom rezervom.Inace, malo je informacija sa stranih testova i samo malo ljudi je dalo iskustvo o plivanju na vodi,kocenju, i nacinju "otkacinjanja"auta", a sve ostalo su relativni komentari veoma zadovoljan.
Sneg nije primarni zadatak gume koju trazim, ali da ne bude bas nece da ide, ako me zatekne, a i imam sada na autu zimske tockove, tako kupljen, ali ih ne bi vozio sem ako ne bude bas kijameta danima.Upravo mi ih je i tako vulkanizer predstavio, al da ne bude ono, reci kupcu ono sto ocekuje, bez obzira na cinjenice.
Comment
-
-
Hitris ili...?
Gledao sam razne teme ( i forume ) i vidim da pored mene ima jos sludjenih.
Skoro da sam se bio odlucio za Hitris (185/60x14), kad mi u jednoj radnji otprilike rekose: lose su ( kao i Tigar inace ), tanki su im zidovi, izlaze im "baloni", puno reklamacija, a najgore je sto imaju "suvise plastike", pa se stvrdnjavaju vec na +7 stepeni, a o nuli i da ne govorimo.
Naravno, znam da je Hitris letnja guma, a da li je ovo sa temperaturama bas tako katastrofalno i da li bas ima toliko plastike u sebi? Znaci, trebaju mi iskustva onih koji su vozili Hitris cele godine ( valjda ih je neko vozio cele zime ). Inace, ne nameravam da idem u planine, vec da preguram prosecnu beogradsku zimu ( mislim da ce biti sigurno manje od +7 stepeni ) i da sve to bude uz sigurnu i udobnu voznju. Posebne zimske gume mi se stvarno ne kupuju.
Comment
-
Comment