Koji auto je u pitanju i koje godiste?
Plivajuci zamajac
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Re: Plivajuci zamajac
ja iscitah sve ovo....i mislim makar mi i kazu tako da mi se zamajac na alfi cuje...da li mi neko mzoe reci da li je na 2.4JTD motoru 1999g...plivajuci ili obican zamajac???FERRARI THE ULTIMATE DREAM MACHINE
there is nothing like ferrari.georgeus design and precision performance are the hallmarks of Enzo Ferrari`s automobiles....
Comment
-
-
Pozdrav svima.Imam forda fokusa 1.8 tdci 85kw 2005. godiste i imam nekoliko problema s njim,izmedju ostalog i sa plivajucim zamajcem.Kao su vec neki pisali,imam te poznate simptome da se cuje uzasno kad pustam kvacilo na leru.Pored toga,od prije par dana odbijao je da se upali.Okrenem kljuc,ne reaguje.Posle 5-6 takvih pokusaja upali kao da nista nije bilo,znaci akumulator mu je ispravan ali gubi negdje neku vezu s necim o cemu ja malo znam.Odveo sam ga kod lopova u Krisma Motors(ovlasceni fordov servis za Crnu Goru), njihov "ultramoderni kompjuter" pokazao je neku greskicu u vezi sa anlaserom i nista vise(al uzeli su 25e svakako),a po zvuku i njihovom majstorskom culu rekli su da mora da se promijeni zamajac(550e),druk lezaj(130e) i mozda set kvacila(250e) ali bolje da i set kupim za svaki slucaj jer ne znaju dok ne poskidaju sve ostalo i jos 150 eura za ruke.Onda sam nasao nekog majstora koji ima sve to i kod njega je plivajuci zamajac 340e,a ostalo manje-vise isto.Presao sam s njim 35.000km,a ukupno je presao 105.000.Za godinu i po dana koliko sam ga ja vozio nije imao nikakvih problema i onda je krenulo da se kvari jedno po jedno.Mehanicar iz moje firme mi kaze da bi trebalo samo zamijeniti zamajac a ostalo ne moram prije 200.000km.Moze li jos neko da mi potvrdi da li zaista treba da se mijenja sve sto su mi oni rekli ili samo zamajac i za koliko mogu da se nadju ovi djelovi u Srbiji?Hvala unaprijed!
P.S. danas nije htio uopste da upali,osim na guranje.
Comment
-
-
Verovatno nisu bili u stanju da ti objasne a eko nisu uspeli na licu mesta,necu ni ja pa samim tim preskacem taj deo.
Potpuno isti slucaj sa jednim ST220 sam imao nedavno (cisto kao suport , zove me drugar iz jednog servisa i pita), elem, da, zamajac je dobio toliko lufta da je truger bezao u odnosu na fakticku taku pozicije radilice da nije hteo ni da pali.
Nemamo sup0er kompjutere, imamo super logic, negde duboko usadjen....
menjaj sve...
PS: Puno srece sa Volvom.. pardon, Fordom...Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
doslo vrijeme za zamjenu zamajca
500Eura je novi
medjuti trazeci informacije po netu
nadjem firmu iz BG
koja radi remont korpi kvačila, remont lamela, obradu zamajaca i remont plivajućih zamajaca ???
Daju cak i garanciju.
cijena 250Eura
Da li je neko radio remont plivajuceg zamajca ?
Da li se to isplati raditi?VW Passat 2.5 V6 TDI 4motion
Comment
-
-
Plivajuci zamajac po konstrukciji dinamicki vrlo nestabilna konstrukcija kad su u pitanju vibracije.
Sve i da se nanovo ulije u gumu, neznam ko je to toliko svestan i savestan u Srbiji da vodi racuna o balansu pozicioniranja centralnog dela. Zatim da treba da ide statisko balansiranje istog ali ko ce da uradi dinamicko to vec neznam.
Sve mi smrdi da bi zadnji lezeci lezak mogao biti sledeci u seriji popravki (najmanja steta u nizu mogucih)...Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
i ja sam skeptican po tom pitanju
nigdje nisam vidjeo da radi neko remont
a zbog cijene je primamljivo
zvao sam danas tu firmu i razgovarao sa covjekom
reparacija je od 200 do 250 eura zavisno od stanja u kojem se nalazi zamajac
na moje pitanje da li se moze raditi/koliko je izdrzljivo
covjek kaze:" da ne moze da se uradi ne bi to radili vec 3godine"
....
evo nasao sam 3 firme u BG koje to rade
sad sam u dilemi da li da dajem 500e za nov Luk-ov
670e za originalni iz servisa
ili da radim remont ovoga postojecegVW Passat 2.5 V6 TDI 4motion
Comment
-
-
Ako je za auto iz tvog potpisa, bice da je VW omanuo jer tvoj motor ima slabije tranzijente, jedino sto je protivnik je pogon na sva 4.
Odlucio bi se za LUK-ov iz razloga da je uobicajeno da aftermarket radi u zadnje vreme kvalitetnije komponente koje su se kao OEM pokazale kao slabe, VW sigurno sedi skrstenih ruku i ceka tvojih 670€.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Uzmes LUKov, razlika od repariranog do novog je 250€ i nemoj da ih stedis na ovakvoj komponenti.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
danas u razgovoru sa autodijelovima mi rekose
da postoje i zamjenski koji nisu plivajuci vec fiksni zamajci
i da nema nikakve velike razlike u odnosu na dual mass
da se dosta prodaju
vecinom taxisti uzimaju posto puno prelaze km
VW Passat 2.5 V6 TDI 4motion
Comment