Plivajuci zamajac

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Menk0
    CBC Početnik
    • 05.10.2010
    • 9
    • Novi Pazar

Re: Plivajuci zamajac

Ej pozz narode...imam problem od nedavno u pitanju je golf 5 2.0 tdi 140ps-a.Pri gasenju cuje se kao neko zveketanje pri gasenju auto, bio sam u autofabu ovlascenom servisu za wv oni kazu da je plivajuci zamajac.Auto je preslo 142000 km,znaci ne cuje se ni u voznji,na vucu se nista ne oseca,samo pri gasenju auta.Sta mi savetujete da li da ga menjam,da li moze nesto lose da utice na menjac ili neke druge elemente?

HVALA!

Comment

• Srdjan
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 2416
      • Bajina Basta/Beograd

Ja to ne bih nista dirao, barem dok se ne pojave i drugi simptomi. Ovako ti je samo znak da spremas pare, pa kad bude.
      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Menk0
        CBC Početnik
        • 05.10.2010
        • 9
        • Novi Pazar

Ok pare su spremne pa ko sad ko za 2 meseca isto mu dodje

Comment

• DRAGANFORD
          Banovan
          • 18.02.2009
          • 103
          • beograd

jedan od simptoma neispravnog zamajca je zveketanje pri gasenju motora.moj savet promeni sto pre. remont ,zavarivanje to su gluposti i bacanje para.

Comment

• DRAGANFORD
            Banovan
            • 18.02.2009
            • 103
            • beograd

cena tog zamajca je oko 400eur malo jeftiniji od vectre c ili forda mondea tdci. proizvodjac LUK

Comment

• ragazzoni
              CBC Senator XXL
              • 24.02.2009
              • 774
              • Obrenovac i okolina
              • Opel Omega 2.0i-16v

Moje iskustvo-Omega 20 16 v, nema zamajca nigde, u stvari ima ga u Nemačkoj 1108eura u magacinu Opela. Poenta plivajućeg zamajca jeste da preuzme sva ublažavanja koja pravi SRCE lamele ALI I DA SMANJI MASU SPOJNICE I TIME OMOGUĆI LAKŠE I BRŽE SINHRONO MENJANJE BRZINA. Zavario sam spoljni za unutrašnji deo zamajaca, prebrusio radi dovodjenja u centar, balansirao i stavio spojnicu-LAMELU od Omege A koja ima balansne opruge u srcu. Radi bez greške. Eto najkraće. Svak ima svoje rešenje.
              ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
              Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• markofpi
                CBC Senator XXL
                • 27.07.2006
                • 1552
                • Bezanijska Kosa

Originally posted by DRAGANFORD
                jedan od simptoma neispravnog zamajca je zveketanje pri gasenju motora.moj savet promeni sto pre. remont ,zavarivanje to su gluposti i bacanje para.
                Ja od kad sam kupio autu imam simptom koji si opisao ali se to ne cuje svaki put vec recimo svaki 3-4. U radu nikakvih problema, pri saltanju i ubacivanju u brzinu takodje, stabilan na leru, ne trese....

Comment

• dbabic
                  CBC Početnik
                  • 05.10.2010
                  • 2
                  • Beograd

Na žalost i ja sam došao u klub "Plivajući zamajac"

Imam Caddy-ja 1.9 tdi, 2007 godište kojem je otišao plivajući zamajac, pa sam krenuo u rešavanje problema.

Majstor je rekao da je to skup zajeb, ali šta se radi, tako ih sada prave.

Krenuo sam da zovem i raspitujem za remont i našao dvojicu (Ostružnica i prekoputa autokomerca na auto putu u BG) cena je od 180€ do 220€ navodno zavisi od kvara, garancije 6 meseci, a valjalo bi poneti sve na pregled (korpu i lamelu težina oko 20 kg) tako ako šaljete kurirskim poštama košta 650 din.

Posle dobijem informaciju za stavljenje običnog zamajca kao paše od motora 1.9 sdi ili 2.0 sdi. Pa krenem da zovem iz oglasa ljude, pa tako nađem dečka u Tomaševcu koji ima zamajac od 1.9 sdi i od 2.0 sdi. I tako odem u daleki Tomaševac oko 70 km od BGD i sa dečkom premerim i prebrojim zupce sa mog i njegovog i podudari se da 1.9 tdi i 2.0 sdi imaju isti obim i broj zubaca 132. Vidimo da se ne slaže baš ( debljuna je manja za oko 10mm od plivajućeg), ali kao to je to obim i zupci su isti. Od njega kupim fiksni zamajac, ali to nije sve morao sam da uzmem i lamelu i korpu jer moja ne bi pasovala. Cena za sve 210€, a treba uzeti i druk lager ali ga on nije imao.

Sve to pošaljem majstoru i on je na prvi pogled rekao da neće moći da se namontira fiksni zamajac ali da će da proba. Prvo je video da anlanser ne može da uđe u zupce na fiksnom (dubina je različita) ali ajde to će da se reši nekako, a kad je krenuo da pakuje nije mogao da provuče spojninu kroz korpu, i to je mogao da obusi, ali šta bi bilo sledeće. Tako da je mit o stavljanju fiksnog umesto plivajućeg odbaćen kao netačan. U teoriji je to moguće ali u praksi je drugačije, možda je kod drugih tipova to moguće u mom slučaju nije.

Onda sam krenuo da zovem prodavnice. U Autokomercu samo plivajući zamajac košta 64120 dinara, a nabasao sam preko neta na neke iz Sopota i kod njih je ceo set (plivajući zamajac, lamela, korpa i druk lager) pre par dana bio 44000 din LUK-ov, a sada je 49000 din Saksov. I verovatno ću sutra da kupim od njih ovaj Saksov.

Javiću šta sam uradio sutra-

Pozdrav

Comment

• DRAGANFORD
                    Banovan
                    • 18.02.2009
                    • 103
                    • beograd

OPEL omega 2.0 16v uopste nema plivajuci zamajac,samo omega 2.2 1.6v .svi pricaju da je posle varenja zamajac balansiran ali kod ljudi koji se bave remontim kvacila ja takvu masinu nisam video.obrada zamajca je nesto drugo i nema nikakve veze sa balansiranjem.pa kod nas nemogu da balansiraju ni aluminijumsku felnu/otpadnu tegovi/ a kamoli zamajac

Comment

• dbabic
                      CBC Početnik
                      • 05.10.2010
                      • 2
                      • Beograd

Narucio sam od ljudi iz Sopota i kažu da Saksov set stiže do petka.

Javljam se za vikend u nadi da ću da prođem u najboljem slućaju sa 450€ delovi + 100€ ruke. Suma 550€

Pozzzzz

Comment

• DRAGANFORD
                        Banovan
                        • 18.02.2009
                        • 103
                        • beograd

LUK zamajac kosta oko 250 eur 1.9tdi 77kw obrati paznju koji je proizvodjac zamajca kod tebe .sachs isporucuje zamajac u kompletu sa srafovima luk ne

Comment

• Menk0
                          CBC Početnik
                          • 05.10.2010
                          • 9
                          • Novi Pazar

A za 2.0 tdi koliko je znas li?

Comment

• DRAGANFORD
                            Banovan
                            • 18.02.2009
                            • 103
                            • beograd

2.0tdi a4,a6,golf 5 godiste i tip vozila

Comment

• Srdjan
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 2416
                              • Bajina Basta/Beograd

A zasto ne vidite tausch varijantu ili kako se vec pise sa ovlascenim servisom. Da date svoj neispravni deo za novi, stim sto je taj novi u ovom slucaju dosta povoljniji.
                              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• DRAGANFORD
                                Banovan
                                • 18.02.2009
                                • 103
                                • beograd

austausch varijanta u srbiji neznam ipak je to remontovan deo.mom bratu menjao sam na vectri c 1.9cdti nov posle 48000km predjenih u taxi-u otkazao ponovo.zamajac vracen u fabriku na reklamaciju jer je zaribao lezaj izmedju dve ploce/predhodni se raspao/ odgovor nije njihova greska

Comment

Working...
                                X