pravim sasiju, molim za pomoc

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Optimista
    CBC Veteran
    • 22.09.2007
    • 171
    • Stapar

pravim sasiju, molim za pomoc

ovih dana nameravam da pocnem raditi jedan bagi. Za to sam sam smislio i iscrtao neku cevastu sasiju. Pratio sam temu o Dutch-ovom S7 ali ipak nisam uspeo da ukapiram: da li je veliki problem ako se sasija vari eletricnim aparatom. Nemam CO2 uredjaj.
    Molim starije clanove koji su mnogo iskusniji i bolje poznaju tematiku za odgovor
    All men dream: but not equally. Those who dream by night in the dusty recesses of their minds, wake in the day to find that it is vanity; but the dreamers of the day are dangerous men, for they act their dream with open eyes, to make it possible.
  • TAZZ
    Banovan
    • 30.05.2005
    • 1409
    • NBGD,SERBIA

Optimista...

Ajd nemoj se ljutiti, ali popuni lokaciju u Profilu... chisto da znamo odakle si i da te moze neko uputiti negde a da je u tvojoj blizini

Comment

• Uros Piperski
      CBC Senator XXL
      • 31.01.2005
      • 2978
      • Beograd

Naravno da se moze zavarivati obicnim elektro aparatom. Samo treba znati... Isto kao i za co2, uostalom.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Optimista
        CBC Veteran
        • 22.09.2007
        • 171
        • Stapar

TAZZ: Hocu drage volje upisacu, samo mi reci kako jer dosta se tesko snalazim na ovom forumu! Uz put iz Stapara sam, selo pored Sombora

Uros Piperski: Znaci necu imati problema na atestu zbog elektro aparata ili izgubiti na cvrstini sasije?
        A sto se tice umeca varenja, po meni je varenje citava filozofija, poznajem nekoliko vrhunskih varioca i ucim od njih po malo! [/b]
        All men dream: but not equally. Those who dream by night in the dusty recesses of their minds, wake in the day to find that it is vanity; but the dreamers of the day are dangerous men, for they act their dream with open eyes, to make it possible.

Comment

• Optimista
          CBC Veteran
          • 22.09.2007
          • 171
          • Stapar

Evo snasao sam se, nisam odmah skontao meni sa desne strane, hvala na upozorenju!

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

Moram da pitam... Ti crtas (ili si nacrtao) sasiju (?!) ili imas gotov plan po kom zelis da je sastavis?
            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Uros Piperski
              CBC Senator XXL
              • 31.01.2005
              • 2978
              • Beograd

Originally posted by Optimista
              Uros Piperski: Znaci necu imati problema na atestu zbog elektro aparata ili izgubiti na cvrstini sasije?
              A sto se tice umeca varenja, po meni je varenje citava filozofija, poznajem nekoliko vrhunskih varioca i ucim od njih po malo! [/b]
              Zavarivanje jeste citava nauka i potrebno je puno znanja i iskustva da se napravi dobar zavar. Preporucujem ti da zavarivanje sasije ostavis nekom bas strucnom. Najbolje bibilo da nadjes licenciranog zavarivaca ili da odneses u Zavod za zavarivanje, amda je ova druga opcija malo komplikovana. Iskusan zavarivac ce to odraditi kako treba. Ako planiras sam da zavarujes, dooobro se uvezbaj.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Optimista
                CBC Veteran
                • 22.09.2007
                • 171
                • Stapar

Uros Piperski: Varenje ce obaviti osoba koja je stvarno dobra u tome. Ja naravno uz put treniram, vario sam vec mnogo stvari nije da nemam pojma mada cu ipak makar prvu sasiju prepustiti iskusnoj ruci (covek vari cetrdeset godina, ravio kao vrhunski varioc u brodogradilistu...)

prolupator: Ja crtam sasiju. Pratim ovu problematiku vec godinama. Video sam fotke i planove mnogih drugih sasija (uvek na Netu, nikada uzivo). Svestan sam da ovo prilicno drsko zvuci ali hocu da pokusam nesto svoje. Cevasta sasija, motor od fice. Osnova od kutija 50x50 mm.
                Naravno posle ovog projekta zeleo bih i da uradim jedan S7 i AC Cobru (ako negde pronadjem planove za sasiju).
                Sve ovo bi na kraju trebalo da se zavrsi projektom poput ceskog K1 Attack (verujem da znate o cemu govorim ako ne lako cete pronaci slike na Netu).
                Ako ovo zvuci suvise ludo od jednog pocetnika slobobno recite, svaka kritika je vise nego dobro dosla!!!

Comment

• Uros Piperski
                  CBC Senator XXL
                  • 31.01.2005
                  • 2978
                  • Beograd

Samo napred.
                  Zasto ne uzmes motor od Juga umesto od fice?

Comment

• Optimista
                    CBC Veteran
                    • 22.09.2007
                    • 171
                    • Stapar

Hvala na podrsci!

Pa jednog starog ficu imam u dvoristu. I najvaznije mi je da vec jednom nesto pocnem i napravim, a kasnije nije frka promeniti motor, nabudziti ga ili sta vec.
                    Planiram ovo vec deset godina, ali nikada nisam imao hrabrosti da pocnem, uvek se vadim na lovu nedostatak garaze, alata... Ali sada definitivno krecem.

Da li neko ovde ima planove sasije za Cobru?

Comment

• SLOBODAN
                      CBC Član
                      • 22.08.2007
                      • 63
                      • Novi Sad

Ako vec imas ficu i nameravas od njega praviti Buggy, najpametnija ti je varijanta da nadjes vec gotovu sasiju koju je u svoje vreme pravio DMB. To je dobro osmisljena sasija, pravilno isprojektovana, i sa njom neces imati ni konstrukcionih promasaja ni problema sa atestom...

Praviti sasiju iz pocetka, od nule, pa jos za sistem vesanja kakav ima fica, to bi mogao da bude dosta veliki problem.

Bilo je napravljeno stotinak tih buggy-a, da se sresti jos koji po ulici.

Isitni za volju, karoserija je bila dosta ruzna, ali niko ti ne brani da pravis drugu po svom nahodjenju.

Comment

• SLOBODAN
                        CBC Član
                        • 22.08.2007
                        • 63
                        • Novi Sad

Evo slike, nadji jednog ovakog, i za stotinak eura si resio problem i IZRADE SASIJE a i ATESTA.

Sretno!

Comment

• Optimista
                          CBC Veteran
                          • 22.09.2007
                          • 171
                          • Stapar

Pozdrav Slobodane. Hvala za savet, nisam imao pojma da je DB pravio te sasije! Jeste li sigurni da je sa 100e moguce kupiti tu sasiju?
                          Nisam imao nameru da montiram oslanjanje od fikusa nego da sam pravim villjuske, nesto poput omih koje su pravili za S7, videli ste na forumu sigurno.

Ovo je Vas S7? iz NS, to je onaj koji je nedavno dio u oglasima za prodaju?
                          Divna masina. Voleo bih da ga vidim uzivo!

Comment

• SLOBODAN
                            CBC Član
                            • 22.08.2007
                            • 63
                            • Novi Sad

FICA BUGGY

Pa, nisam bas mislio 100Eura, ali par stotina da. Ima jedan u Karlovcima, navraticu da pitam gazdu da li je za prodaju.

Pravljenje vesanja je lep i zabavan sport, ali ti pravi problem na atestu. Atest se dosta lako prolazi ako su elementi upravljackog mehanizma, vesanja i kocenja od standardnog homologiranog vozila. U protivnom, atest je nocna mora. Moj savet: stavi sve standardno do atesta, posle menjaj sta oces...

Rado cu ti pokazati lotusa, javi mi se na PP...

Comment

• Optimista
                              CBC Veteran
                              • 22.09.2007
                              • 171
                              • Stapar

Zivinjavam se sto se nisam javio juce malo sam u frci sa poslom!
                              Hajde kada budete mogli proverite da li covek hoce da proda i koliko bi to moglo da kosta!

Sto se tice Lotusa, javicu Vam se da vidim vec jednom legendu uzivo.
                              Malo sam kratak ovih dana sa vremenom. Jesen je na selu godisnje doba puno aktivnosti.

A svaki savet od Vas je vise nego dobro dosao, malo pratim temu o Lotusu (nisam jos sve procitao jer sam se tek sada uclanio), pa sam primetio da vise nego dobro poznajete materiju!

Hvala unapred i cujemo se!

Comment

Working...
                              X