A ovo nadjoh u članu 26 o tahografu i eventualnoj ne ispravnosti
Tahografi
Collapse
X
-
На основу члана 245. став 5. Закона о безбедности саобраћаја на путевима („Службени
гласник РС”, бр. 41/09 и 53/10), Министар за инфраструктуру и енергетику доноси
П РА В И Л Н И К
о начину коришћења тахографа
Ovde stoji u članu 21 o eventualnom kvaru tahografaRed Bull daje krila al zato rakija daje quatrro
Comment
-
-
EGK 100 je tahograf koji je osmislio i proizvodio Motometer. Nakon kraha, preuzeo ga je Bosch i zatvorio fabriku. Pod novom firmom je izasla jos jedna mala serija i to je to. Ugradjivani su iskljucivo u Volvo vozila. Obzirom da imaju sve karakteristike euro tahografa, koristice se do god bude delova za njihovo odrzavanje, dakle mogu da se pregledaju i da se za njih izdaju sertifikati. Na zalost osim jedne firme iz Poljske, rezervne delove vise niko ne pravi, a i oni posustaju. Trenutno se zamenjuju, uspesno sa tahografom VDO 1324. U Volvo servisima se menja cela instrument tabla i kosta kao prva ljubav. Postoji mogucnost da se osiromasi sam tahograf i od njega napravi samo km. sat, i sa njim uveze 1324, koji se postavlja na prigodno mesto iznad vetrobranskog stakla.
Nadam se da sam dovoljno jasno odgovorio na pitanje.
Nisam siguran da ne davimo sve ostale koji citaju ovaj deo foruma, i ako treba mogu objasniti sve ostale detalje preko pp.
Comment
-
-
Konkretno što se tiče prethodnog posta potreban je sertifikat za pomenuti tahograf koji je u ispravnom stanju, jel može da se uradi i izda i drugo pitanje zameniti celu instrument tablu je preterano skupo raditi kakvo je tu rešenjeRed Bull daje krila al zato rakija daje quatrro
Comment
-
-
Moze naravno, ukoliko je ispravan. A sto se tice druge opcije umesto zamene instrument table, prethodno sam opisao opciju kad se osiromasi sam EGK100 i poveze sa VDO 1324 tahografom.
Tahografi EGK 100 imaju manu, sto vremenom, plasticni delovi se nekako rasuse i postanu krti, i tada sva popravka gubi smisao i finansijski rezon. No, dok traje traje, generalno je dobro osmisljen i treba ga koristiti dokle god se moze.
Comment
-
-
Ostaje, dakle, EGK osiromasen za sve delove koji vrse zapis, sluzi samo kao KM sat i obrtomer, a kompletnu ulogu tahografa preuzima VDO 1324.
Neke radionice ubacuju Stonridge 2400, ali ne bih ga preporucio, jer nakon godinu - dve,moze da se desi da blokira sat zbog zapisa drugog vozaca i tu nema pomoci osim drugog tahografa.
Comment
-
Comment