A ovo nadjoh u članu 26 o tahografu i eventualnoj ne ispravnosti
Tahografi
Collapse
X
-
На основу члана 245. став 5. Закона о безбедности саобраћаја на путевима („Службени
гласник РС”, бр. 41/09 и 53/10), Министар за инфраструктуру и енергетику доноси
П РА В И Л Н И К
о начину коришћења тахографа
Ovde stoji u članu 21 o eventualnom kvaru tahografaRed Bull daje krila al zato rakija daje quatrro
Comment
-
-
EGK 100 je tahograf koji je osmislio i proizvodio Motometer. Nakon kraha, preuzeo ga je Bosch i zatvorio fabriku. Pod novom firmom je izasla jos jedna mala serija i to je to. Ugradjivani su iskljucivo u Volvo vozila. Obzirom da imaju sve karakteristike euro tahografa, koristice se do god bude delova za njihovo odrzavanje, dakle mogu da se pregledaju i da se za njih izdaju sertifikati. Na zalost osim jedne firme iz Poljske, rezervne delove vise niko ne pravi, a i oni posustaju. Trenutno se zamenjuju, uspesno sa tahografom VDO 1324. U Volvo servisima se menja cela instrument tabla i kosta kao prva ljubav. Postoji mogucnost da se osiromasi sam tahograf i od njega napravi samo km. sat, i sa njim uveze 1324, koji se postavlja na prigodno mesto iznad vetrobranskog stakla.
Nadam se da sam dovoljno jasno odgovorio na pitanje
.
Nisam siguran da ne davimo sve ostale koji citaju ovaj deo foruma, i ako treba mogu objasniti sve ostale detalje preko pp.
Comment
-
-
Konkretno što se tiče prethodnog posta potreban je sertifikat za pomenuti tahograf koji je u ispravnom stanju, jel može da se uradi i izda i drugo pitanje zameniti celu instrument tablu je preterano skupo raditi kakvo je tu rešenjeRed Bull daje krila al zato rakija daje quatrro
Comment
-
-
Moze naravno, ukoliko je ispravan. A sto se tice druge opcije umesto zamene instrument table, prethodno sam opisao opciju kad se osiromasi sam EGK100 i poveze sa VDO 1324 tahografom.
Tahografi EGK 100 imaju manu, sto vremenom, plasticni delovi se nekako rasuse i postanu krti, i tada sva popravka gubi smisao i finansijski rezon. No, dok traje traje, generalno je dobro osmisljen i treba ga koristiti dokle god se moze.
Comment
-
-
Ostaje, dakle, EGK osiromasen za sve delove koji vrse zapis, sluzi samo kao KM sat i obrtomer, a kompletnu ulogu tahografa preuzima VDO 1324.
Neke radionice ubacuju Stonridge 2400, ali ne bih ga preporucio, jer nakon godinu - dve,moze da se desi da blokira sat zbog zapisa drugog vozaca i tu nema pomoci osim drugog tahografa.
Comment
-
Comment