Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kuntalo
    CBC Senator XXL
    • 02.03.2007
    • 342
    • Predgradje

Re: Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

Članu "lancia" svaka čast na iskrenosti, mada će građani, ovde prisutni i ini, od toga imati malo vajde.

Nemam nikakvih iluzija o našem policajcu po kalupu Švedskog, Danskog, Nemačkog, ali da može i mora bolje, mora. S tim što je saobraćajna policija i korupcija u njoj još i manje zlo kakvih direktnih upliva u kriminal ima kod "kolega", a koje gledam ja i ostali nemoćni komšiluk malte-ne svakodnevno.

Expendable objasnio. Takođe, pogledati Serpico.
    Save the Panda!

Comment

• banebg81
      CBC Veteran
      • 26.06.2008
      • 195
      • Beograd

Zakon mora da se poštuje, svako ko to ne radi, mora da odgovara, pa bio službeno lice ili običan građanin, MORA DA ODGOVARA!

Međutim, tu uvek ima MEĐUTIM, ako čovek lepo kaže da ne bi prijavio kolegu, o čemu se onda ovde traći vreme.

On neće da prijavi kolegu, lekar neće da prijavi kolegu, sudija sudiju i tako dalje.

I to je donekle ljudski, ja to mogu da razumem. A da li će taj isti da ljudski razume, da ja vozim recimo trudnu ženu na pregled, jer nemam para za taksi a više ne može prevozom da ide, u yugu starom 20 + godina (sa sve atestiranim plinom, prslikom, dobrim gumama ... ) a recimo nemam "pravilnu prvu pomoć" !? HOĆE BOLI GA ... za mene i trudnu ženu. Isto tako, ona nema vezan pojas, jer NE MOŽE DA GA VEŽE, steže je, a ono opet, kazna.
      Da li će neko da mi objasni kako čovek da sve to pohvata, šta treba a šta ne treba, jer, bolje bi bilo da su nas sve pohvatali i poslali na polaganje vožnje, ali obavezno u državne ustanove sa cenom od 40 - 50 hiljda, siguran sam da bi tako rešili budžetski deficit,a ne ovako, iživljavanje za gluposti.
      Dajte ljudi, pa lepo piše, ukoliko nisi siguran, bolje nemoj da pomažeš povređenom, može više štete da mu naneseš, zovi hitnu, pokušaj da zaustviš krvarenje i to je to, znači gaza, hanzaplast i teraj. Ovako, neko će da zaradi ... MILINA.
      Alkohol, prolazak kroz crvenog, prekoračenje brzine, to treba sankcionisati pa i nasilničku vožnju, ali, to nekako ne pije vodu, jer će opet najviše kažnjavati nas sa starim jugićima jer smo "ne bezbedni" a svi zaboravljaju da je ISTI zaustavni put sa 100 km/h (ili skoro isti) pa sve da vozi F1 jer je to fizika (razlika je u par metara)
      Koliko procentualno u saobraćaju učestvuju vozači starijih automobila, nema nikakve veze, jer nije auto sam od sebe išao 100 km/h nego ga je vozač loše vozio.
      I tako, sve u svemu, uvodi se red, ali NAOPAKO, bolje bi bilo da su rešili neke druge stvari u ovoj zemlji, pa tek onda saobraćaj, i stari je zakon bio dobar, samo se nije poštovao, moglo je da se doda ovo za mobilni (mnogo su opasni telefonisti, definitvno, preteruje se), alkohol i crveno, sve bi bilo u redu, ovo drugo, GLUOSTI.

Pozdrav

Comment

• Jesa
        CBC Senator XXL
        • 23.03.2008
        • 344
        • Beograd
        • Honda Civic 1.4 LS

Videcemo kako ce ici cela prica oko naplate i bodovanja.

Za nekih pola godine ubacuju kamere u policiske automobile, pa definitivno nece moci da primaju `crvene` vec cemo dobijati `zasluzene` kazne ukoliko napravimo prekrsaj. Do tada, jos uvek moze da se provuce.

Ima dosta korisnih stvari koje su uveli, ali i gomila gluposti, naravno.

Ja licno celu pricu posmatram iz drugog ugla - poenta je da se vozi opusteno, pristojno , smireno! Postujmo propise, pesake, druge vozace.
        Jednostavno, podignimo kulturu za volanom na visu nivo.
        www.reverbnation.com/eclipsebgd

Comment

• lancia
          CBC Veteran
          • 03.10.2007
          • 114
          • Beograd
          • Lancia kappa 5.20 t

Originally posted by Jesa
          Ima dosta korisnih stvari koje su uveli, ali i gomila gluposti, naravno.

Ja licno celu pricu posmatram iz drugog ugla - poenta je da se vozi opusteno, pristojno , smireno! Postujmo propise, pesake, druge vozace.
          ovo bi naravno trebalo da bude ovako jer samo ako si opusten za volanom neces da napravis glupost a ako razmisljas da ce iza coska ili nekog drveta da izkoci pandur i da ke kava zbog toga sto ti je recimo prsluk izbledeo ili prljav jer si malocas menjao gumu pa se samazao
          zajebi Google pitaj Doru...

Comment

• makim
            CBC Član
            • 08.02.2009
            • 52
            • beograd

Čitam na sajtu zajednice auto škola obavestenje od 24.12.09 da su imali sastanke sa predstavnicima mup-a i ministarstva infrastrukture i da su tom prilikom trebali da dobiju od njih nacrte pravilnika ... pa ima li nekog otale ko bi postavio na forumu nacrte ostalih pravilnika jer ono sto ima po zvaničnim sajtovima državnih organa su samo ona dva o - tehnickim uslovima i saobraćajnoj signalizaciji.....
            Srdacan pozdrav makim

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

24.12.09.? Sa čime su to putovali u budućnost?

Comment

• MirkoDamnjanovic
                CBC Senator
                • 26.09.2008
                • 291
                • Srbija
                • Cetvorotockas

@zlocesti: ali sta ce mo sada kada je i zuto novo crveno ? treba da budemo vidoviti kada ce se upaliti zuto .. pa onda na kocnicu .. pa lancani .....

Ne mogu da nadjem gde sam procitao ali
                - kamera koja snima prekrsaj prolaska na crveno se pali onog trenutka kada se upali crveno svetlo i treba da snimi ulazak u raskrsnicu na crveno i prolazak. A ako te zakaci na pola raskrsnice to nije prolazak na crveno.

E nego mene interesuje jedna jako zeznuta stvar. Ako neko moze to da objasni gde moze da se procita i kako da se na sudu odbranimo od ovog problema.

U novom zakonu pise da je u naseljenom mestu ogranicenje 50km/h a van naseljenog mesta 80km/h ako to saobracajnim znakom nije drugacije odredjeno.

Sta se podrazumeva pod van naseljenog mesta?
                Kako da prepoznamo nenaseljeno mesto tj. gde smemo da vozimo 80km/h?

Koliko sam ja cuo od ljudi sa saobracajnog faksa. Pod naseljenim mestom se podrazumeva put gde se kuce nalaze sa obe strane puta i uz put su tako da to lici na ulicu. A policija stane na put gde je kuca uvucena od puta 15 metara sa prilaznim putem do glavnog puta, pa onda 2-3 livade, pa opet kuca.
                Ili recimo da sa jedne strane puta postoji red kuca uvucenih od puta ( bar 5 metara ograda pa onda dvoriste pa kuca oko 20m od puta) a sa druge strane samo livada. Policija zauzme busiju i pise kazne svima koji su isli preko 60km/h (do sada a za ubuduce preko 50km/h)

Ako dodje do pogresne procene nas vozaca pravimo prekrsaj od 30km/h sto je veliki prekrsaj.

Comment

• low rider
                  CBC Senator XXL
                  • 03.04.2006
                  • 613
                  • Beograd

Ne treba nagadjati dok se zaista ne pokaze kakvo ce biti tumacenje pojednih odredbi zakona. A neke oblasti i teme jos uvek nisu regulisane odgovarajucim pravilnicima i drugim podzakonskim aktima koji tek treba da budu usvojeni ili napisani.
                  Policija teorijski ne moze sprovoditi kaznene odredbe novog zobsa do 1. januara, a verovatno ce i posle tog datuma biti produzen "probni period".
                  Vozaci nisu nacisto sa novim zakonom, ali nisu ni saobracajci. Sigurno je da ce doci do naknadnih kalibracija zakona posebnim aktima.

Kao i do sada ostaje nam da se pouzdamo u zdrav razum i iskustvo.
                  Ko je vozio kroz Srbiju i pre novog zakona zna da treba da se cuva "naseljenih" mesta. Tesko da se tu nesto menja sem ogranicenja, a na vecini magistralnih puteva ona su propisana saobracajnim znacima.

Comment

• overspeed
                    CBC Senator XXL
                    • 24.05.2005
                    • 2779
                    • Kosovska Mitrovica

Da razbijemo ovoliku birokratiju malo:

http://www.bmw.tv

Comment

• mistermobil
                      CBC Senator XXL
                      • 09.11.2008
                      • 469
                      • pecinci

Jbt,no coment.. Inace,patrole za sada ne pecaju na nove fore.Ortaka su zaustavili,nista,rutinska kontrola.E sad dokle ce biti tako,videcemo..
                      Ko leti,vrijedi
                      Ko vrijedi,leti
                      Ko ne leti,ne vrijedi..
                      (Grunf,TNT..)

Comment

• skijash
                        CBC Senator XXL
                        • 07.09.2007
                        • 1354
                        • Beograd
                        • wrx

Ja mislim da treba da vozimo nasilnički da bi se suprotstavili ovom nakaradnom zakonu, da organizujemo cannonball trku kroz srbiju

Comment

• Dzoni_mkv
                          CBC Senator XXL
                          • 29.04.2007
                          • 875
                          • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Mene samo zanima ko ce da kaze 2012 kada se broj poginulih ne bude smanjio za 50%, da zakon ne valja, da smo dzabe vrsili presiju i da smo otimali pare jer je tako bilo lakse. Ko ce onda da odgovara za ovaj zakon i kada ce da ukapiraju da putna infrastrukura treba da se resi pa tek onda da lupas ljude po dzepu. Samo neka mi neko taj odgovor da.
                          You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• makim
                            CBC Član
                            • 08.02.2009
                            • 52
                            • beograd

ma samo greška u kucanju
                            Originally posted by Franjo
                            24.12.09.? Sa čime su to putovali u budućnost?
                            24.11 09 je bilo obavestenja za skup u V. banji koji je zbog razmirica sa organizatorom otkazan,a trebali su da se razmatraju ti nacrti pravilnika koje su skole trebale da dobiju od drzavnih organa, tj. nije ga bilo ovog vikenda..., treba ovako da se dogovare ovih dana predstavnici -mup, m. infrastrukture , škole-pa ce ga biti naknadno - gde -kad videće se , a produžava se po starom polaganje vozačkog do objave pravilnika i tri meseca posle , sadržaj testova i po starom i po novom - dati odgovori se priznaju za tacno, komisije po tri clana...
                            p.s. umor cini svasta, pa izaziva i greške u kucanju...nista nepopravljivo...
                            srdacan pozdrav makim

Comment

• makim
                              CBC Član
                              • 08.02.2009
                              • 52
                              • beograd

Nego, da li je neko gledao "OKO" magazin koji je bio ovih dana na istu temu, i moze li da raportira da li su izneli nesto vise o aktuelnoj temi ili kao i svi drugi na isti kalup...
                              srdačan pozdrav makim

Comment

• jomini
                                CBC Senator XXL
                                • 11.03.2007
                                • 490
                                • Novi Sad

Maločas dođoh iz šetnje i imam šta da vidim na parkigu ispred zgrade.
                                Pauk se namestio pored parkiranih automobila i sprema se da digne jedan Fiat Punto. Ja prišao, gledam i ništa mi ije jasno: redovan parking, asfaltiran, čovek lepo parkiran (nije zauzeo dva mesta, pored njega još nekoliko automobila). Sve ispred velike stambene zgrade. Ništa ne kapiram i prilazim policajcu da pitam šta je u pitanju jer sam i sam mnogo puta bio tu parkiran.

A prikan kaže - ŠAHT!

Neke cevi procurile u zgradi i majstori ne mogu da priđu da otvore šaht i zatvore vodu. I to je ok.
                                Ali... Parking je redovan, obeležen, asfaltiran, vozilo korektno parkirano. Napolju je noć, pada sneg, sve pohriveno snegom, vodom i blatom. Šaht se uopšte ne vidi, a nema nikakvog znaka da je uopšte tu.
                                Čak i da je dan i lepo vreme, teško da će neko primetiti da je tu nakakav šaht. Verujem da ne znaju ni svi stanari zgrade, a kamoli neko ko je došao privremeno. I sad šta se dešava? Da li će platiti kaznu, da li je on uopšte kriv, šta se dešava tu?

I sad kad čoveku ovako počne sezona novog ZOBS-a, tačno mu ostaje da se ubije ili da nekog odrobija... Hoće li se moći izvaditi?

U pitanju je parking mesto iza mog auta, tamo gde stoji ona crvena Dacia.
                                San ispunjen. Impreza Turbo.

Comment

Working...
                                X