Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Re: Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

K band
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• kuntalo
      CBC Senator XXL
      • 02.03.2007
      • 342
      • Predgradje

Originally posted by Superbird
      U emisiji kod Olje Beckovic je rekao onaj nacelnik ili sta je vec "da se propustanjem pesaka smatra svako kretanje vozila takvo da ne remeti ritam kretanja pesaka, odnosno da nije obavezno uvek stati prilikom propustanja pesaka." Nadji na Jutubetu, ima snimak negde.
      Da to slučajno nije bilo kod Kovačevićke? U svakom slučaju, hvala puno za informaciju, pretražiću virtuelni prostor uzduž i popreko!

Originally posted by StreetRacerCA
      ako nije bila na pesackom, nema prekrsaja. druga stvar, ako je bila skroz na drugoj strani ulice, pa i na pesackom, nije tvoj problem. trece, ako si ti bio dovoljno blizu pesackog prelaza, nije smela da stupi na isti, ili na kolovoz uopste. ovo cemo sve cesce dozivljavati, posto je njihov zapisnk neoboriv, tako da... zadnjica ti je, kao i nama, uvek pozadi, kako god da se okrenes...... izvini
      Ma šta se izvinjavaš, svi smo mi (vozači), ili ćemo tek biti, j.bena stranka. Inače, sumnjam da će ovakvo objašnjenje bilo kako uticati na sudijinu odluku. Šta da radim, ako sam ja pojeo ono što se ne jede, čuvajte se, nemojte i vi.
      Save the Panda!

Comment

• Superbird
        CBC Senator XXL
        • 06.02.2006
        • 384
        • Sabac ---> Novi Sad
        • Audi 100 Typ 43

Evo ga snimak:

Comment

• kuntalo
          CBC Senator XXL
          • 02.03.2007
          • 342
          • Predgradje

Samo, moraću da skinem celu emisiju i "kropujem" izjavu pomenutog 00 kući. Na poslu, sa ovom konekcijom je to jalov posao.
          Save the Panda!

Comment

• StreetRacerCA
            CBC Senator
            • 11.06.2006
            • 238
            • Čačak
            • Škoda Fabia II 1.6 TNG

jesam postovao link u drugom postu, ali valja i ovde. jos jednom, credits to skyline

http://www.dodaj.rs/f/a/P6/3ehXnm96/pra ... -postu.doc

Pravilnik o nacinu postupanja policijskih sluzbenika - saobracaj
            Koliko dodje 30% od 40.000? Zavisi da li mi duguju ili dugujem...

Comment

• MirkoDamnjanovic
              CBC Senator
              • 26.09.2008
              • 291
              • Srbija
              • Cetvorotockas

Upozorenje za sve one koji nemaju POTPISANU VOZACKU DOZVOLU !!!!

Policija pravi akciju provere vozackih dozvola i ko nema potpisanu vozacku mora da se olaksa za 5000din.

Comment

• deki-ascona
                Bio nam je drug! RIP
                • 10.04.2007
                • 2118
                • NI , Trosharina

U vezi pravilnika - da li ce da nas spasi ako se patrola nije pridrzavala pravilnika u smislu cuvanja naseg dostojanstva, lika i dela ? Ili ako nisu naredjali crvenobele cunjeve oko svog auta, kamuflirani su i zaustavljaju na prepad, iz grma ? Pred prekrsajnim organom sigurno - nece ! NIsam mnogo star , ali nisam ni u cvetu mladosti pa da se ne secam kako se nekad ponasala policija, a kao stvari stoje sad : strogo na Vi, kulturno, bez pod******nja, cak sam prisutvovao vise puta da vozaci psuju, kunu i sta sve ne kazu, a policajac nista, i dalje radi svoje, ne obazire se... licno nikad nisam imao neku neprijatnu situaciju. Na saobracajce mislim, sa ovima drugima ovde nije mesto za pricu.

Po tom pitanju smo u mnogo boljem polozaju nego pre 10-15 god. A moje misljenje je da i ako se bas strogo ne pridrzavaju pravilnika, to nece da me izvadi ako sam prekoracio brzinu ili prosao kroz crveno.
                Originally posted by Valent Vudriga
                ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Originally posted by MirkoDamnjanovic
                  Upozorenje za sve one koji nemaju POTPISANU VOZACKU DOZVOLU !!!!
                  Policija pravi akciju provere vozackih dozvola i ko nema potpisanu vozacku mora da se olaksa za 5000din.
                  Kakav prekršaj je počinio? Nemojmo širiti dezinformacije! Neka se javi onaj ko poseduje takvu prijavu, sa svim podacima iz nje, osim privatnih ako ne želi da se objavi.

Ako se to zaista događa, zamolite gospodina da vam vrati dozvolu da se uverite da nije potpisana, potpišite je, i vratite neka piše zapisnik. Ako nemate hemijsku olovku, lepo ga zamolite, da vam pozajmi njegovu, jer on to mora da ima. Nakon toga, ponovo mu se zahvalite, uz izvinjenje što vam službeno lice, koje vam je dozvolu uručilo, na to nije skrenulo pažnju.

Comment

• little
                    CBC Senator XXL
                    • 04.10.2004
                    • 912
                    • BGD
                    • Lancia Ypsilon 1.2 8V

Nije to nikakvo širenje dezinformacija. Juče mi se javilo nekoliko ljudi da se požali da su platili kaznu od 5.000 dinara, zbog nepotpisane dozvole.

Volela bih da vidim tog koji će da uspe da ljubazno zamoli policajca da mu vrati dozvolu kako bi je potpisao.
                    "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• dacha
                      CBC Senator XXL
                      • 23.06.2007
                      • 356
                      • Beograd, NBG
                      • Xsara II 2.0i

Od 14.1.2010 akcija kaznjavanja za dozvole

Proveren je info, zove me zena juce cim je stigla na posao naplatili koleginici i kolegi u razmaku od 15 minuta dok su dolazili na posao, doduse samo novcana kazna tj. 5.000 dinara, poene mi nije pominjala, pa smo potpisivali vozacke svi preventivno... Stvarno su slepci bre, pa zasto niko nije rekao u Ljermontovoj kad smo uzimali dozvole da se potpisemo tu, ili bar opomena kad vidi nego odmah naplacuju stvarno smo bre... nemam reci. Inace ovim ljudima je to naplaceno na Novom Beogradu, ista patrola je u pitanju tako da ne znam koliko je to masovno ili je ova patrola izolovan slucaj, ali kao sto rece autor topica potpisite dozvole da ne kosta nista hehe, ja svoju jesam.
                      The best car safety device is a rear-view mirror with a cop in it.

Comment

• MirkoDamnjanovic
                        CBC Senator
                        • 26.09.2008
                        • 291
                        • Srbija
                        • Cetvorotockas

Ovo nije dezinformacija. @Franjo mozes da procitas pricicu o Sokratu pa da vidis da li ces da nastavis sa takvom zivotnom filozofijom. Ne znam sta bi tebi trebalo da se dostavi, cak i da sam nalepio sliku prijave ti bi opet mogao da kazes da je montaza. Uvek mozes da proveris tako sto ces da stanes pored policajca i da mu kazes da nemas potpisanu vozacku pa da vidis sta ce se desi.

Burazer radi u internacionalnoj firmi i od uprave su dobili obavestenje da nasa policija sprema akciju provere potpisa u vozackim dozvolama. Tako da ne znam nikoga ko ima napisanu prijavu zbog toga. Cinjenica je da postoji polje za potpis, ne znam kome nije logicno ako stoji da treba da bude potpisano.

Istina u ZOBS ne pise nista o tome, svejedno srecno kod sudije, jer ko zna na kom podzakonskom aktu to moze da pise.

A to da ti policajac da hemisku pa ti potpises, i da ti je izgovor da ti lice koje ti je urucilo vozacku nije reklo da treba da potpises ne vidim kako to moze da bude opravdanje.

Comment

• tomamega
                          CBC Senator XXL
                          • 19.03.2009
                          • 715
                          • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                          • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Ljudi,

Ceo Beograd bruji o tom famoznom potpisu. Ja sa već potpisao vozačku, trebalo mi je par sekundi to nije nikakav problem. Ali Franjo jeste u pravu sa jedne strane, a to je da naši ljudi postaju malo paranoični u vezi sa novim ZOBS. Prvo, ja sam već platio kaznu (nažalost) po novom zakonu, i pandur se kao u Nemačkoj, prvo opravdavao zašto me zaustavio. Naučena i istrenirana rečenica. Manji prekršaj bio, mandatna kazna, bio sam kriv i ok.

Znam baš puno ljudi, i pričao sa puno ljudi koji znaju druge ljude, i stvarno nisam čuo da su nekoga uopšte zaustavljali, ako nisu napravili prekršaj. Da bi pandur proverio potpis, mora prvo da te zaustavi i proveri vozačku. MOguće je da oni koji već napravili neki prekršaj (recimo vožnja žutom trakom), pa kada ih zaustave nakaleme i kaznu na nepotpisanu dozvolu. Ali hajde da ne pričamo kako savesne vozače redom zaustavljaju i proveravaju potpis. Ako žele, mogu da provere prvu pomoć, polovina vozila nema sve elemente.

Kažem, ja sam već potpisao ali nemojmo paničiti oko banalnosti. Počeli da mi stižu panični mailovi na tu temu.

Comment

• Chubbs
                            Everybody lies
                            • 29.01.2006
                            • 5807
                            • Novi Sad
                            • Audi A6 1.8T

i ne samo beograd, od jutros sam dobio 5 sms poruka gde mi savetuju da potpisem dozvolu jer su poceli da pisu mandante kazne.

little, ti koji su ti se javili, znas ljude, proverena je informacija? ili od sestrine tetke pastorak pa njegov komsija iz druge ulice?
                            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• little
                              CBC Senator XXL
                              • 04.10.2004
                              • 912
                              • BGD
                              • Lancia Ypsilon 1.2 8V

Chubss, znam ljude, a znam i one koji su mi se javili da su platili. Tačnije, zvali su me da proverim da li u zakonu postoji član koji govori o nepotpisanim dokumentima.

U ZOBS-u ne postoji ništa o tome, ali to ne znači da nekim drugim zakonskim aktom nije oderđena kazna za nevažeći dokument.
                              Ni zdravstvena knjižica ne važi ako nema potpis, isto je i sa dozvolom.
                              "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• skyline
                                CBC Senator XXL
                                • 31.07.2007
                                • 3149
                                • Cacak

upravo cuh da su jednom momku tu u Bg pisali kaznu od 5000 i 4 boda za to sto nema potpis pored slike na vozackoj dozvoli

jel to nebuloza ili ne??
                                Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

Working...
                                X