Svaki policajac u ovoj državi sme da se slika/snima ili radi bilo šta drugo, sve dok ne ometaš tog istog policajca u vršenju njegove dužnosti.
A gde je ta granica ?! Znači, ako me pandur trkeljiše, a ja mislim da to radi nepropisno ili da nema osnov, smem li da snimim ceo tok zbivanja u cilju moje odbrane ili tužbe protiv OSL-a?!
Ima snimak jedan kad je decko jedan zaustavljen i kad mu je hteo pisati kaznu pandur,jer mu je prljava tablica,a on kaze da ne moze svako malo da staje i pere tablicu i snimao ga je svo vreme,sve se lepo vidi,a nije mu ovaj nista rekao za to,a sad da li je to pravilo ili nije ne znam.
Svaki policajac u ovoj državi sme da se slika/snima ili radi bilo šta drugo, sve dok ne ometaš tog istog policajca u vršenju njegove dužnosti.
A gde je ta granica ?! Znači, ako me pandur trkeljiše, a ja mislim da to radi nepropisno ili da nema osnov, smem li da snimim ceo tok zbivanja u cilju moje odbrane ili tužbe protiv OSL-a?!
Smeš da snimaš sve, da zapišeš njegovo prezime, ime, da tražiš od njega da ti kaže u kojoj stanici radi, pa ako hoćeš i ime njegovog nadređenog.
Ali, moraš da uradiš sve što ti traži, ili bolje rečeno...ne smeš da odbiješ da mu daš ličnu kartu, ili nećeš da otvoriš gepek a on to traži, ili nećeš da ugasiš auto, ili nećeš da otvoriš haubu, ili nećeš da mu pokažeš prvu pomoć a tvrdiš da je imaš ili sl...
Nisi ti taj koji će procenjivati da li je nešto protiv propisa ili bez osnova. Na tebi je da dokumentuješ...a, drugi će procenjivati.
Originally posted by Chubbs
pre negon sto editujem post i da izbegnem obimnu korespodenciju na pp...
kakve veze imaju slike hrvatskih i bosanskih policajaca sa temom?
Gde piše da je dozvoljeno ili samo ne piše da je zabranjeno?! I šta se tumači kao ometanje OSL-a u vršenju dužnosti ?! Postoji li to izdetaljisano ili je prepušteno slobodnoj proceni?
I kako da sminim dripce ako ne smem da izađem iz kola a morao bih to da uradim da ih u'vatim u odgovarajući kadar?
ako ne pise da je zabranjeno, dozvoljeno je. ometanje osl-a je svako ponasanje koje je suprotno instrukcijama koje osl daje - tipa ne davanje lk na uvid ili tipa prve pomoci. takodje, pod ometanjem se smatra i ako se svadjas sa njima, ili im pretis, ili ih nazivas pogrdnim imenima. o fizickom nasrtanju da ne pricam. sto se tice izlaska, ne znam. snimaj iz kola i pitaj smes li da izadjes, pa ako ti kaze da smes, a imas to snimljeno, izvoli izidji
Koliko dodje 30% od 40.000? Zavisi da li mi duguju ili dugujem...
Tako, laički, znam i ja da odgovorim NHF, a zbog laičkog i "logičkog" tumačenja zakona se najviše i najlakše dobije po pičci ... Da sačekamo ipak nekog pravnika (?!) kao što je @nesaoct ...
Sad su pricali na rts1 postupak ako se osteti vozilo zbog rupe na kolovozu. Postupak je kao sto smo vec svi znali po meni, ostati na licu mesta pozvati policciju koja pravi zapisnik i kontaktira beograd put o svemu. Onda po dobijanju zapisnika i fisklnim racunom ovlacenog servisa odlazite u beorgad put i oni vam isplacuju stetu.
A da, malo morgen da ce bg put isplatiti stetu ako je neko preduzece il dr lice iskopalo rupu radi izvodenja radova onda su oni cisti a ti juri tog drugog ...i to su rekli evo dopunjujem vest...
SRdacan pozdrav makim
Nije se vezao pojasom,definitivno.Sta mislite da se panduri vezuju?Rumom i okolinom vec duze vreme patroliraju dva tri pezoa pandurska sa crknutim prednjim i zadnjim svetlima..ako budem uspeo da uslikam,okacicu
Ko leti,vrijedi
Ko vrijedi,leti
Ko ne leti,ne vrijedi..
(Grunf,TNT..)
ja sam na YT komentarisao da se nije vezao... ima jos delova, u jednom je pripovedac parkirao na metar ispred pesackog, u levoj traci. pogledajte related videos
Inace se pojavila nova fora kaznjavanja... Prva je da vas zaustave tako da stanete delom kola na kolovoz. Onda vas cika u plavom pita za dokumenta koje mu vi urucite kroz prozor. Posto ih pogleda, zamoli vas da odete i otvorite gepek... Posto to ucinite, on konstatuje da niste obukli prsluk i kazni vas sa 3000 din jer ste izasli iz vozila i niste obukli prsluk... Tako da kad idete da pisate u njive ili idete po sendvic iz gepeka, obavezno navlacenje prsluka... Ne znam samo kako ce stariji ljudi koji imaju malo vecih problema sa propinjanjem da obuku prsluk pre izlazenja iz kola...
Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."
Comment