Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • banej
    CBC Početnik
    • 25.12.2009
    • 7
    • BG

Re: Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

Stvarno su poceli da cimaju i za najsitnije detalje, malo im para.
    Nije mi samo jasno zasto 4 boda za to kada nisam napravio nikakav prekrsaj.

Comment

• Darth Malak
      CBC Senator
      • 26.05.2008
      • 207
      • Beograd

ne citiraj post iznad
      pa treba para za plate EPS-u a uskoro i telekom preti da ce u strajk ako im ne povecaju

Comment

• Chubbs
        Everybody lies
        • 29.01.2006
        • 5807
        • Novi Sad
        • Audi A6 1.8T

ista patrola je u pitanju tako da ne znam koliko je to masovno ili je ova patrola izolovan slucaj
        e ovo i mene zanima, da nije neko poceo da radi privatno
        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Zavisi čiji potpis nedostaje. Da objasnim:
          Na sajtu MUP: Vozačkom dozvolom potvrđuje se da vozač ispunjava propisane uslove za upravljanje određenom vrstom motornih vozila i ona predstavlja konačno rešenje nadležnog organa(primedba: na koje nemate pravo žalbe i po ZUP ne morate da potpišete) kojim je nekom licu priznato pravo na upravljanje motornim vozilima određene kategorije.

Vozačka dozvola je i isprava (legitimacija) kojom vozač u saobraćaju dokazuje to svoje pravo. Vozač mora kod sebe da ima odgovarajuću važeću vozačku dozvolu i dužan je da je pokaže na zahtev ovlašćenog lica, kad upravlja motornim vozilom.

Član 322. ZOBS: Verodostojna isprava kojom se dokazuje izvršenje prekršaja, jeste u smislu ovog zakona:
          ...
          3) zapisnik o izvršenoj kontroli učesnika u saobraćaju sačinjen u skladu sa ZUP.

Član 306. ZOBS: Policijski službenik je dužan da pruži odgovarajuću pomoć učesnicima u saobraćaju na putu u skladu sa svojim mogućnostima, datim uslovima i okolnostima i na način kojim neće ugroziti svoju i bezbednost drugih učesnika u saobraćaju.

To podrazumeva, da omogući da potpišete dozvolu na licu mesta, jer niste počinili nikakav prekršaj, ako je samo to u pitanju. Možda se radi o nečemu drugom?

Naravno, moj savet je: iako niste u obavezi, potpišite vozačku dozvolu!
          Sigurno znate onu zašto zec beži!

Comment

• skyline
            CBC Senator XXL
            • 31.07.2007
            • 3149
            • Cacak

hm, sa jos 2 strane sam sad cuo za to da policija i ovde u Cacku masovno kontrolise potpise u vozackoj
            Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• wuchkica
              CBC Senator XXL
              • 18.04.2008
              • 709
              • Bgd-Cerak
              • Metla :)

Biće da nije samo Bgd i NS..Kolege danas u Čačku i Nišu platili kaznu..
              Pre nego sto pustis jezik u pogon proveri da li ti je mozak ukljucen!

Comment

• mariusb007
                CBC Početnik
                • 05.06.2009
                • 3
                • Okolina Panceva

Ja sam vec cetiri godine u inostranstvu , gde takodje vazi isti zakon o saobracaju.Do sada su me ovde svega jedanput zaustavili posto sam zaboravio upaliti svetla,nista mi nisu pisali niti kaznili, trazili mi saobracajnu i dozvolu i obavestil me da upalim svetla.
                Ovde je sasvim druga prica ,policija ne zaustavlja ukoliko nisi napravio prekrsaj, dok u SRB policajci ko prosijaci "ciko daj koji dinar".
                Ponestalo para pa poceli da prose
                SRAMOTA

Sad i ovo, prekrsaj sto nemas potpis u dozvoli , koja ******stina.Jel mi neko moze objasniti cime ja ugrozavam saobracaj, ukoliko nemam potpis u dozvoli? Koja je poenta kazne?

Comment

• Player
                  CBC Senator XXL
                  • 13.04.2006
                  • 458
                  • Novi Sad
                  • Alfa Romeo GTV V6 TB

U Novom Sadu je kazna 5000 din i 4 boda za nepotpisanu vozachku
                  I sad sam upravo chuo vest na radiu da se mole ljudi koji dobili takvu kaznu da se odmah jave u Mup jer je kao neka greshka izgleda.
                  Valjda da im ponishte te bodove.... mislim stvarno smo "nebeski narod"
                  Objects in the mirror appear
                  TO BE LOSING !!!

Comment

• skyline
                    CBC Senator XXL
                    • 31.07.2007
                    • 3149
                    • Cacak

prijavljeno je jos slucajeva "pticijeg gripa"
                    izgleda da nije dezinformacija

videh malopre OSL kako trakeljise dozvolu nekome iz Kraljeva
                    kad sam otisao da preuzmem neku robu, prvo sto su mi rekli sa vrata "JESI POTPISAO DOZVOLU?"
                    javili su im sa vise strana da su popasli kazne od 5k

a ovog trena su javili to i na Radiu S

srecom, bar je narod expeditivan i slozan, pa se ovakve vesti o zlocinu brzo sire
                    Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• Dzoni_mkv
                      CBC Senator XXL
                      • 29.04.2007
                      • 875
                      • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Izvor:B92

Pauk odnosi policijski auto

Čitateljka B92 Ivana Filipović poslala je našoj redakciji fotografije na kojima se vidi pauk "Parking servisa", uz prisustvo saobraćajnog policajca koji piše izveštaj, odnosi neprosno parkirano vozilo MUP-a Srbije.
                      AUUUUUU traze potpisanu dozvolu, odnose nepropisno parkirano vozilo kolega, i pri tome PISE covek auuuuu.

Red i zakon (al' za malo). Daj boze da u svakoj sferi sve pocne da se radi po PS.
                      You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• Davor
                        CBC Senator XXL
                        • 02.03.2005
                        • 498
                        • Novi Sad

To je samo zamazivanje ociju javnosti,jer skloniti panduski auto bez kasnije kazne i milicioneru i sluzbi je samo bacanje magle,kad bude pokazana priznanica o placenoj kazni,onda i da poverujemo,ovako

Comment

• Dzoni_mkv
                          CBC Senator XXL
                          • 29.04.2007
                          • 875
                          • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Zato sam i napisao "za malo"
                          You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• skyline
                            CBC Senator XXL
                            • 31.07.2007
                            • 3149
                            • Cacak

malopre u gradu prolazim prvo pored policajca koji stoji "uredno" parkiran na trotoaru, 2 metra od ivice raskrsnice i stoji sa lizalicom, i ceka koga da zaustavi da mu proveri zvrljotinu na vozackoj, a 50ak metara pre njega njegov kolega ostavio auto na ulici,iako je mogao da popenje na trotoar, i covek izasao do radnje da nesto zavrsi

Comment

• Vocko
                              CBC Senator XXL
                              • 25.04.2005
                              • 4556
                              • nBGd

Da li može neko da sazna od ljudi kojima je dat nalog za plaćanje kazne šta na tom nalogu piše kao osnov za kaznu (na koji član i kojeg zakona ili uredbe se pozivaju)?

Comment

• skyline
                                CBC Senator XXL
                                • 31.07.2007
                                • 3149
                                • Cacak

e, da, ako ko nagradaba, drugar pravnik je zamolio da mu pribavim tu kaznu, resenje..... sta god
                                veoma je zainteresovan da to pogleda, jer je ooopppaaaaasno popizdeo na ovu glupost

Comment

Working...
                                X