Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kuzmar
    Moderator
    • 18.12.2009
    • 783
    • Lazarevac
    • Pezo 207 1.6 HDI

Re: Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

Originally posted by Shazalakazoo
    Originally posted by mladen40m
    KOliko se secam od Beograda ka Pancevu vec mesecima je prisutan svetlo plavi metalic Range Rover i snima li snima.Realnost...put u eu je takav pun kamera-veliki Brat.
    U Engleskoj to rade sateliti ,prate po 80 tacaka odjednom,ljudima se ne isplati vise da poseduju auto u Londonu,tamo je CRVENI Talas hit ,parking preskup..U pola EU ne mozes da udjes u centar grada..............neka me teskoba obuzima.Mi smo bar imali srece da smo se vozili opusteno i u 21.veku.
    Nego moze li neko da mi kaze kakva mi vozacka treba po novom da bih vukao kamper,B ili BE?
    Daleko od toga da je to toliko zastupljeno u EU. A i ne moze to tek tako da se primeni na npr. Beograd kome je centar pretezno stambeni...
    Mislis da ne moze? Isto kao sto ni ovaj ZOBS ne moze da se primeni. More ako neko kaze da cemo tako uci u Evropu oni sa Vracara ima da parkiraju u Sremcici, samo ako tako kazu i zaprete kaznama poput ovih u ZOBS-u.
    www.paluba.info

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

Daleko od toga da je to toliko zastupljeno u EU. A i ne moze to tek tako da se primeni na npr. Beograd kome je centar pretezno stambeni...
      Kada moze na Bec na koji nikada ni jedna bomba nije pala, moze i na Beograd
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Puzo81
        CBC Senator XXL
        • 04.08.2009
        • 687
        • Novi Sad/Prijepolje

Citam juce i ne verujem

Novosađanin u jednom danu zaradio 18 kaznenih poena

Novosađaninu Velimiru B. (22) biće oduzeta vozačka dozvola, jer u jednom danu zbog saobraćajnih prekršaja "zaradio" 18 negativnih poena, saopštila je policija.
        Pored toga, sudija za prekršaje kaznio ga je zatvorom od 60 dana, novčanom kaznom od 18.000 dinara i 12 meseci zabrane upravljanja motornim vozilom, navedeno je u saopštenju.
        Velimir B. vozio je "golf" kome je istekla registracija, a u vozačkoj dozvoli mu je već bila upisana zabrana upravljanja motornim vozilom.
        Posle privođenja nadležnom sudiji on je iste večeri ponovo uhvaćen u vožnji, iako su i on i automobil privremeno bili isključeni iz saobraćaja.
        Tada ga je policija zadržala, a zatim privela sudiji za prekršaje koji mu je izrekao navedenu kaznu, kaže se u saopštenju.

Comment

• 206
          Admin od ispočetka :)
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Za ovakve slucajeve, mislim da su dragonske odredbe novog Zakona sasvim na mestu.
          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Shazalakazoo
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2007
            • 545
            • Beograd

Originally posted by sri98
            Kada moze na Bec na koji nikada ni jedna bomba nije pala, moze i na Beograd
            Ne razumem? U Becu u centru kola koliko hoces... Bio 2006te i ima kola, nista posebno nisam video neke rampe i tako to. A ja sam hteo da kazem da zabrana kola u centar nece uciniti nista jer ce opet oni koji zive tu (a ima nas) morati da ulaze kolima. Da je centar poslovni pa ok, pojaca se javni prevoz pa ljudi idu tako na posao, ali ovako ne vidim svrhu?

Comment

• StudentBGD
              CBC Senator XXL
              • 18.12.2007
              • 1027
              • Beograd

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/174081 ... u-vazduhu-
              Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• kuzmar
                Moderator
                • 18.12.2009
                • 783
                • Lazarevac
                • Pezo 207 1.6 HDI

Sto se tice samog Beograda, jos pre 2-3 godine pocela je izrad plana kako da se vozila proteraju iz centra grada. Tim planom bi trebalo da se na prilazima gradu (kod Ade, na Vidikovcu itd.) izrade veliki parkinzi te da se odatle vozaci u centar dovoze GSP-om. Takodje bi bilo predvidjeno da onaj ko hoce u centar placa na neki nacin (verovatno neka vrsta vinjete) dodatnu ekolosku ili neku drugu taksu koja svakako ne bi bila mala. Sto se tice onih koji tu zive, pa nacice se resenje. To bar nije problem. Imas kola i zivis u centru. Onda si ili neko kome je sve dozvoljeno ili pri registraciji izaberi hoces li da po nekoj simbolicnoj ceni parkiras u nekoj garazi dalje od centra ili hoces ispred zgrade ali po ceni koja ce mnoge naterati da prihvate prvu varijantu.Sto znaci da se na tome radi u svakom slucaju.
                www.paluba.info

Comment

• Shazalakazoo
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2007
                  • 545
                  • Beograd

Znam ja da se na tome radi ali mi objasni zasto? Koja je svrha? Pa mali je Bg za to, sta dobijas time? Sto bi sad maltretirali ljude koji zive u centru? Zato sto je tako u Londonu?

Comment

• 206
                    Admin od ispočetka :)
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Ne nego da izmisle nesto novo sto ce moci da naplate.
                    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• kuzmar
                      Moderator
                      • 18.12.2009
                      • 783
                      • Lazarevac
                      • Pezo 207 1.6 HDI

Znam ja da se na tome radi ali mi objasni zasto? Koja je svrha? Pa mali je Bg za to, sta dobijas time? Sto bi sad maltretirali ljude koji zive u centru? Zato sto je tako u Londonu?
                      Dobija se:
                      -veca zarada GSP- sto automatski povlaci veci porez koji drzava naplacuje
                      -manja guzva sto znaci da oni koji ``brinu`` o nama nece morati da se guraju sa obicnim svetom
                      -veca zarada od parkiralista
                      -ako bude nepostovanja onda ce i Pauk vise da zaradi
                      -manji problemi oko raskopavanja ulica
                      -manji troskovi odrzavanja saobracajnica
                      - itd,
                      Prakticno se centar grada rezervise samo za odabrane,
                      www.paluba.info

Comment

• mladen40m
                        CBC Član
                        • 25.01.2007
                        • 38
                        • Zemun

Opet ja:nije tako samo u Londonu,po meni veci primer su gradovi severne Italije, mislim na stara jezgra.Najludje sto te niko ne opominje da si se parkirao ili vozis po centru,samo ti na kucu stigne drakonska kazna.Video nadzor je cudo.Nema pandura ili OSL da te gnjave smaraju ili biduju ,moras da steknes taj refleks da si stalno pod nadzorom i da veliki brat sve vidi.Malo po malo tvoja psiha ce primeniti to i na ostala iskusenja u zivotu tako da ako nisi do sad primenjivao 10 bozijih zapovesti a imao si prilike,sad ces to sigurno uciniti.Cista dresura -ili pavlovljev reflex.

Istina je da ce posedovanje automobila biti jedna skuplja stavka u zivotu prosecnog stanovnika.Zato ce javni prevoz biti bolji a vlasnik istog bogatiji.Vlasnici parcela na kojima cemo parkirati vozila ,isto!

Kod nas se to uskladjivanje sa evropskim zakonim vrsi selektivno,prvo oni koji pogoduju vlastima i vladarima,posle idu oni koji ce morati da se usvoje da bi usli u EU.Sasvim dovljno vremena za razna doobogacivanja i prilagodjavanja.
                        Ako postavimo situaciju da ne vozim auto preko nedelje i li ga vozim samo za godisnji odmor ,zasto onda nemam opciju da registrujem vozilo na 3 meseca?U Austriji mozes da posedujes 2 automobila,npr veci i manji, i da za to placas dazbine samo za 1 onaj skuplji.ali zato imas samo jednu saobracajnu i mozes da vozis samo 1 u istom trenutku.Kako logicno!

Ne mogu da akam asvalt s dva auta u isto vreme i zato ne placam 2 puta za istu stvar.Zato vozim nesto od 600ccm po gradu a imam nesto vece za do Vrnjacke Banje.Ja za to sad placam punu cenu jer imam Dzipa i Twinga a vozim samo ja.A kako vozim?sve manje a kad vozim ne prelazim 50 jer tako jedino mogu da pasivno protestujem praveci jos veci kolaps a da je u skladu sa zakonom a i smanjio sam svoja davanja u budzet jer mnoogo manje goriva sipam od 10 dec.Posebno lose prolaze vlasnici motocikala koji se ne voze celu sezonu a placaju za to a cena registracije za 600ccm je jedno 16000din,za 1000-1300ccm prelazi 20000.Kako je njima?ja danas gledam sneg kroz prozor ,sescu u auto(Twingo)i skoknuti do banke a moj drug Juga ce peske a vise je dao za registraciju svoje Yamahe XT 600.Usput kad smo kod snega , za novac koji sam i m dao registracijom 2 automobila grad je ocistio od snega samo glavne saobracajnice tj samo ulice kojima se krece javni prevoz a da ovde po Zemunu nije ni privirio u one manje.Ja sam to 2 puta platio a nisam dobio.Kod Brankovog mosta sam isekao Ganc novu gumu na Twingu na tzv.udarnu rupu a da za to nisam uspeo da refundiram.Troskovi rastu......
                        Pametniji popusta, ali nervno!

Comment

• Cherokee_NS
                          CBC Senator XXL
                          • 08.02.2009
                          • 802
                          • Novi Sad

Originally posted by zopu81
                          Citam juce i ne verujem

Novosađanin u jednom danu zaradio 18 kaznenih poena

Novosađaninu Velimiru B. (22) biće oduzeta vozačka dozvola, jer u jednom danu zbog saobraćajnih prekršaja "zaradio" 18 negativnih poena, saopštila je policija.
                          Pored toga, sudija za prekršaje kaznio ga je zatvorom od 60 dana, novčanom kaznom od 18.000 dinara i 12 meseci zabrane upravljanja motornim vozilom, navedeno je u saopštenju.
                          Velimir B. vozio je "golf" kome je istekla registracija, a u vozačkoj dozvoli mu je već bila upisana zabrana upravljanja motornim vozilom.
                          Posle privođenja nadležnom sudiji on je iste večeri ponovo uhvaćen u vožnji, iako su i on i automobil privremeno bili isključeni iz saobraćaja.
                          Tada ga je policija zadržala, a zatim privela sudiji za prekršaje koji mu je izrekao navedenu kaznu, kaže se u saopštenju.
                          Covek je postao selebriti, samo o njemu se prica citav dan Prvo pa musko
                          Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• Shazalakazoo
                            CBC Senator XXL
                            • 15.10.2007
                            • 545
                            • Beograd

Mladene, ali cemu taj veliki brat i sve te gluposti? Koji ce nam djavo? Tako je u EU pa hajde i mi?
                            Odgovori koji su dali 206 i kuzmar su mi skroz jasni, ali mene zanima neko realno objasnjenje od strane onih koji to smatraju dobrom resenjem.

Comment

• sri98
                              Admin od Trpeze
                              • 24.10.2004
                              • 7262
                              • Republic of Konjarnik
                              • Toyota Corolla E 210

Ne razumem? U Becu u centru kola koliko hoces...
                              Tek je u Becu centar stambeni, na to sam mislio.
                              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Shazalakazoo
                                CBC Senator XXL
                                • 15.10.2007
                                • 545
                                • Beograd

Nije politicka debata vec moze da se napravi dobra diskusija na tu temu. A to sa EU je izlizano, treba svako da pravi resenja najbolja za sebe, a kao drugi sto su. Al to je za neku drugu temu.
                                on topic
                                Ja ovih dana ne videh patrola ko sto po novinama pisu??? I jel zna neko o vazecoj prvoj pomoci kad ce biti u prodaji?

Comment

Working...
                                X