Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nik2yu
    CBC Senator
    • 19.11.2007
    • 298
    • belgrade

Re: Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

^ja nacuo da jos nije ni razvijen sistem...

Elem, jos neko misljenje?
    Henry Ford used to doff his hat when he saw an Alfa Romeo pass by!

Comment

• gogi11
      CBC Senator XXL
      • 26.10.2009
      • 790
      • Sever Srbije - Novi Sad

Lose si nacuo druze, i ako kod nas dosta toga ne funkcionise bas kako treba ovo oko kaznenih poena funkcionise od 1 Januara , tako da cisto sumnjam da ces se izvuci, jos ako imaju snimak tj neki vid dokaza tesko. Mada i nije im potreban dokaz ali ako ga nemaju onda smisli dooobru pricu i udri po zandarima pa ako se izvuces ok ako ne OPET OK ipak si presao preko pune (figurativno fledano mozda si ubio nekoga !!) . Jbga sta da ti kazemo , jednostavno se ne moze vise sto se i pre moglo tj moze onaj ko ima para i oni "tatini sinovi" koji ma nije ni potrebna dozvola da bi seli u neki bezni auto.

Comment

• Vocko
        CBC Senator XXL
        • 25.04.2005
        • 4556
        • nBGd

Ne znam da li treba ovde, ali nece da skodi...

Postavljena je kamera na semafor, pravac Brankov most - Novi Beograd, kod raskrsnice sa TC Usce, a video sam da je jos jedna postavljena na (novo montiranu) metalnu konstrukciju iz pravca kruzni tok (opstina Novi Beograd) - Brankov most (u visini SIV-a).

Pored same kamere se nalazi jos nesto pored, ali nisam uspeo da spazim sta je.

Comment

• gorans
          CBC Senator XXL
          • 09.03.2010
          • 1525
          • Beograd

ZOBS je odlican ali kada bi se primenjivao na svima a ne samo na radnicku klasu.Kazne uopste nisu velike,pridrzavajte se propisa i nema problema.Ja radim kao profesionalni vozac i dnevno prelazim minimum 300km a u zadnjih 5 godina nemam ni jedan prekrsaj i slazem se da svaki prekrsaj treba strogo kazniti jer niko nema prava da svojom obesnom voznjom ugrzava neciji zivot.

Comment

• Shazalakazoo
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2007
            • 545
            • Beograd

Originally posted by Vocko

Postavljena je kamera na semafor, pravac Brankov most - Novi Beograd, kod raskrsnice sa TC Usce, a video sam da je jos jedna postavljena na (novo montiranu) metalnu konstrukciju iz pravca kruzni tok (opstina Novi Beograd) - Brankov most (u visini SIV-a).

Da, da postavljeno je, to jos nesto je mislim isto kamera, samo sto je ona rotirajuca unutar staklene kugle tako da se nikad ne zna na koju stranu gleda.

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

Originally posted by gorans
              ZOBS je odlican ali ...
              Slažem se, ali nedorađen, posebno kada se radi o nadležnostima pojedinih državnih organa, u smislu: ovo će propisati ministarstvo ovog... onog.
              I onda, na čemu smo, po pitanju EU zapisnika, ograničenju brzine u manje ili više naseljenom mestu i nepreciznosti pojedinih odredbi, kao nošenje svetlo-odbojnog prsluka i slično. Juče je na TV jedan od nadležnih "faktora" objašnjavao i dao informacije o postavljanju oznaka (tabli) naseljenog mesta i znak "pahuljice" uz znak ograničenja od 60 km/h.
              Dao je objašnjenje, da znak predstavlja stalno ograničenje, a ne samo u vreme snežnih padavina, kako sam ga tumačio do sada, a mislim i većina učesnika u saobraćaju.

U HR u Tovarniku, pokušali su, prošle godine, da mi izreknu kaznu, jer sam vozio 53 km/h, gde je po njihovom dozvoljeno 50. Kada sam im rekao, da je u toj ulici ograničenje 70, morao sam, da im objasnim, da tu važi propis o opštem ograničenju, lepo naslikan za nepismene na ulazu u HR, na 1 km od mesta gde su me zaustavili. I tada su počeli kao naši cajci: to važi iz tog pravca, a pošto vozim u suprotnom pravcu (prema granici), važi ograničenje 50 km, jer je takva tabla postavljena na nekoliko km iz pravca VK. Nisam im mogao dokazati, da je od te table nekoliko raskrsnica i da ograničenje više ne važi, ako je i bilo. Odustali su, kad sam im rekao, da idemo kod sudije za prekršaje u Vukovar.

Ovaj primer sam naveo, jer je i kod nas označavanje haotično. Stari znaci, koje je ostavio neki izvođač radova, omogućavaju da se policija tu "ugnezdi" u zasedi. Ne postavljaju se novi znaci, jer Održavanje puteva nema para! I puno gluposti, tobož zbog bezbednosti u saobraćaju. Koliko puta su vas zaustavili jer ste prekoračili dozvoljenu brzinu, kao na primer mene, na Ibarskoj, jer je na izlasku iz GM ograničenje 60 km/h, a od tog mesta ima više od 10 km. Deonica tek što je asfatlirana i gre`ota je voziti manje od 80. Skoro cela Ibarska "magistrala" bila je ograničena na 40-60 km/h.

Comment

• gorans
                CBC Senator XXL
                • 09.03.2010
                • 1525
                • Beograd

Jeste pun rupa i nejasnoca.Recimo po novom zakonu brzina u naselju kao sto si i naveo je 50 km/h a na ulazu u naselje jos uvek stoje znakovi 60 i sta sad?

Comment

• mupe
                  CBC Senator XXL
                  • 05.10.2006
                  • 822
                  • bg
                  • Laguna 3 GT 2.0T 205

^^ S obzirom na to da u zakonu stoji da se saobraćajnim znakom može propisati drugo ograničenje brzine, znači da važi 60.

Originally posted by Franjo
                  znak "pahuljice" uz znak ograničenja od 60 km/h.
                  Dao je objašnjenje, da znak predstavlja stalno ograničenje, a ne samo u vreme snežnih padavina, kako sam ga tumačio do sada, a mislim i većina učesnika u saobraćaju.
                  Onda je na našem autoputu ograničenje 60, bez obzira da li sneg pada ili ne...

Originally posted by Franjo
                  U HR u Tovarniku, pokušali su, prošle godine, da mi izreknu kaznu, jer sam vozio 53 km/h, gde je po njihovom dozvoljeno 50.
                  Sećam se da je jednom na HTV-u policajac objašnjavao da hrvatskim zakonom nije propisana kazna za prekoračenje do 10km/h, ali nisam siguran da li se odnosilo za naseljeno mesto ili ne.

Mene je u Novom Vinodolskom snimila radarska kontrola. Išao sam oko 70 km/h i nisu me zaustavili. Pošto se nisam vraćao istim putem, nisam siguran da li je možda u tom delu bilo ograničenje 70, kao što je u velikom delu Zagreba.

Comment

• gorans
                    CBC Senator XXL
                    • 09.03.2010
                    • 1525
                    • Beograd

Na zrenjaninskom putu ko naselja Zbeg u pravcu BG-ZR je 40kmh a pravac ZR-BG je 60 i kakva je sad tu logika?

Comment

• Franjo
                      Banovan
                      • 14.08.2009
                      • 2831
                      • Inđija - Beograd
                      • Renault megan II res

Ograničenje brzine u naseljenom mestu.

Čl. 43. ZOBS: Na putu u naselju, vozač ne sme vozilom da se kreće brzinom većom od 50 km/h, odnosno brzinom većom od brzine dozvoljene postavljenim saobraćajnim znakom za celo naselje ili njegov deo.

Izuzetno, na putu u naselju, čiji saobraćajno-tehnički elementi to omogućavaju, može da se saobraćajnim znakom dozvoli kretanje vozilom brzinom i do 80 km/h. (u HR 70 km/h)

Comment

• Stratos
                        CBC Senator XXL
                        • 10.09.2008
                        • 2594
                        • Novi Sad

E,dok oni to sve uredno obeleže,mi ćemo se naplaćati globe...

Comment

• Vocko
                          CBC Senator XXL
                          • 25.04.2005
                          • 4556
                          • nBGd

Originally posted by Shazalakazoo
                          Originally posted by Vocko

Da, da postavljeno je, to jos nesto je mislim isto kamera, samo sto je ona rotirajuca unutar staklene kugle tako da se nikad ne zna na koju stranu gleda.
                          Sve kamere koje sam video su rotirajuce (ove postavljene na stubove). Ove na semaforima su takozvane "dome" kamere (unutar staklene kugle koje se okrecu), ali i pored kamere ima jos nesto. Mozda dodatni izvor napajanja ili IC osvetljenje zbog nocnog snimanja.
                          Kada budem imao vremena, prosetacu se, pa cu pogledati tacno sta je.

Comment

• prolupator
                            CBC Senator XXL
                            • 02.09.2005
                            • 3968
                            • Zemun

Kamere za kontrolu saobraćaja biće postavljene na ukupno 14 lokacija u gradu. Vozači koji krše pravilo „žute trake“, prolaze kroz crveno svetlo ili voze brže od ograničenja uskoro će na kućnu adresu dobijati kazne sa dokaznim materijalom u vidu fotografija na kojima će osim vozila biti vreme i mesto kad je i gde prekršaj učinjen.

Prve kamere već su postavljene u Bulevaru despota Stefana, Vojvode Mišića, Mihaila Pupina i na Brankovom mostu. Na ovim saobraćajnicama, uz pomoć video-nadzora, biće kontrolisan prostor za vozila sa pravom prvenstva prolaza, tačnije „žute trake“. Takozvane „red lajt“ kamere, koje će kontrolisati prolazak kroz crveno svetlo i radarske kamere za brzinu kretanja vozila biće postavljene u narednih nekoliko meseci i to na deset lokacija u gradu. Svi ovi uređaji snimaće i fotografisati vozila koja se nalaze u prekršaju i biti povezani sa kompjuterima u komandnim centrima MUP-a. Na kompjuterima postoji program koji pokazuje registarske oznake svih vozila koja su načinila pomenute prekršaje. Klikom na ikonu pored registarskih oznaka dobija se slika vozila, a nakon toga policija piše kaznu i šalje je na kućnu adresu vozača.
                            - Svima koji ne poštuju pravila saobraćaja na kućne adrese biće poslate mandatne kazne, uz fotografiju njihovog vozila u prekršaju. Ukoliko ne plate kaznu u roku, predmet sa video-zapisom ide sudiji za prekršaje - objašnjava Dragan Bogosavac, načelnik Uprave saobraćajne policije Beograda.
                            Grad Beograd je u ovaj projekat uložio oko četiri miliona dinara, a veruje se da će ovaj način kontrole olakšati rad saobraćajne policije, doprineti efikasnijem kažnjavanju bahatih vozača i smanjiti gužve u gradskom prevozu.
                            - Ukoliko bi se potpuno zaštitile „žute trake“, efekat bi bio kao da je uvedeno 300 novih autobusa. Možete da zamislite koliko bi u tom slučaju saobraćaj bio komforniji, pa je zbog toga jedan od naših prioriteta i kontrola protočnosti u „žutim trakama“ - rekao je Živorad Anđelković, pomoćnik gradonačelnika Beograda.
                            U Upravi saobraćajne policije naglašavaju da kontrola saobraćaja uz pomoć video nadzora još nije počela, jer su u toku radovi na postavljanju kamera i njihovom povezivanju sa kontrolnim centrima policije. Taj posao će biti završen u narednih nekoliko meseci, što znači da bi tek na proleće ovakav sistem kažnjavanja mogao da zaživi.

Prolazak kroz crveno svetlo i prekoračenje brzine
                            Code:
                            1. Bulevar Mihaila Pupina, kod Palate „Srbija“ 
                            2. Bulevar Nikole Tesle, kod Ušća
                            3. Raskrsnica Tošinog bunara i Studentske
                            4. Trg Nikole Pašića i Vlajkovićeva
                            5. Bulevar Mihaila Pupina, kod zgrade Ušća
                            6. Raskrsnica Bulevara Nikole Tesle i Bulevara umetnosti
                            7. Bulevar mira, kod muzeja 25. maj
                            8. Raskrsnica Jurija Gagarina i Omladinskih brigada
                            9. Raskrsnica Jurija Gagarina i Proleterske solidarnosti
                            10. Ustanička, kod Specijalnog suda

Kazne na adrese vlasnika vozila
                            Evidentiranje saobraćajnih prekršaja vršiće se isključivo uz pomoć registarskih oznaka vozila što može dosta da zakomplikuje situaciju jer postoji mnogo
                            vozača koji nisu izvršili prenos vlasništva. Ukoliko se desi da vozač učini prekršaj za volanom tuđeg vozila, kazna će stići na kućnu adresu vlasnika automobila.
                            - U tom slučaju, vlasnik je dužan da navede ko upravlja vozilom koje se vodi na njegovo ime. U slučaju da je prodao automobil, saobraćajnoj policiji
                            mora da kaže kod koga se nalazi to vozilo, a ukoliko to ne želi ili ne može da uradi, kaznu će platiti vlasnik - kaže Dragan Bogosavac, načelnik
                            Uprave saobraćajne policije Beograda i ujedno podseća da po važećem zakonu svaki budući vlasnik vozila ima obavezu da u roku od 15 dana od dana
                            kupovine izvrši promenu podataka u saobraćajnoj dozvoli.

KONTROLA „ŽUTIH TRAKA“
                            Code:
                            1. Bulevar despota Stefana, kod stanice policije*
                            2. Bulevar vojvode Mišića, kod ulaza u Sajam*
                            3. Brankov most, pravac ka Zelenom vencu
                            4. Brankov most, pravac na Novom Beogradu
                            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Vocko
                              CBC Senator XXL
                              • 25.04.2005
                              • 4556
                              • nBGd

A moze to i ovako - http://www.aladin.info/maps/bgd-cam.php

Ako su sve funkcionalne na nBG-u (za kontrolu brzine), idem da prodam odmah auto da bih poplacao sve kazne... Zeleni talas su namestili na 70kmh

Comment

• Shazalakazoo
                                CBC Senator XXL
                                • 15.10.2007
                                • 545
                                • Beograd

Ovo sa sajta nisu kamere za brzinu! Isao je mail o tim policijskim kamerama koje sluze za nadzor (saobracaja i sve sto se desava...) Onda je neko pred novi ZOBS pustio buvu da sluze za prekrsaje sto nije tacno. Iako snimak sa njih moze da se upotrebi ne kaznjavaju po automatizmu.

Comment

Working...
                                X