Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Re: Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

U novom obrascu saobraćajne dozvole podatak o broju motora nije predviđen, što ne isključuje da se vodi u dosijeu vozila, tj. u zahtevu za registraciju. Možete videti u prilogu Pravilnika o registraciji m/v obrazac br. 1. Još nije počelo izdavanje, verovatno zbog nerešenih problema u nadležnosti, novih registarskih tablica, nalepnica (vinjeta). Nedavno je naš Miki Maus (B.Đ.) pokazivao neke nalepnice za registarske tablice, čija je izrada prilično skupa i ne vidim njihovu svrhu. U HR imaju na nekoliko mesta na tablicama neki hologram, a naš MM želi na nalepnici ceo dosije vozila, što nema niko u svetu. Da im pokažemo! Isto kao sa novim pasošima: samo tri zemlje u svetu imaju sličan kvalitet, ali mi ih ipak šijemo.

Podatak o broju motora u saobraćajnoj dozvoli moguće da je ispušten i zbog praktičnih razloga: prilikom kontrole teško je pročitati broj na teško dostupnom mestu.

Comment

• GSi
      CBC Senator XXL
      • 15.04.2007
      • 1018
      • Zemun

Tehnicki 2 put godisnje tek ne bi komentarisao...

A i pokazali su se na delu sa ovim novim ZOBS-om, izbio lancani sudar, njima treba 2 dana da se sastave, al zato gde je 40 ogranicenje tu ih ima ko mrava...
      Dr. Fritz Indra

Comment

• kuzmar
        Moderator
        • 18.12.2009
        • 783
        • Lazarevac
        • Pezo 207 1.6 HDI

Taj tehnicki za vozila starija od 15 godina ne bi noi trebalo za sada komentarisati posto je to jedan od odredbi koje se nalaze na oceni ustavnosti pred Ustavnim sudom Srbije. Inace ono sto ne pomenuh, po SAT-u i njihovim izvorima tehnicki pregled po trenutno vazecem pravilniku ce se raditi najmanje do 10.12. ove godine.
        www.paluba.info

Comment

• GSi
          CBC Senator XXL
          • 15.04.2007
          • 1018
          • Zemun

Ma glupost nikad veca... em ce da tehnicki bude 40-50e, em jos 2 put godisnje da ga radim...
          Dr. Fritz Indra

Comment

• JAPANX
            CBC Senator XXL
            • 10.08.2006
            • 2159
            • Beograd

Originally posted by Franjo
            U novom obrascu saobraćajne dozvole podatak o broju motora nije predviđen, što ne isključuje da se vodi u dosijeu vozila, tj. u zahtevu za registraciju. Možete videti u prilogu Pravilnika o registraciji m/v obrazac br. 1. Još nije počelo izdavanje, verovatno zbog nerešenih problema u nadležnosti, novih registarskih tablica, nalepnica (vinjeta). Nedavno je naš Miki Maus (B.Đ.) pokazivao neke nalepnice za registarske tablice, čija je izrada prilično skupa i ne vidim njihovu svrhu. U HR imaju na nekoliko mesta na tablicama neki hologram, a naš MM želi na nalepnici ceo dosije vozila, što nema niko u svetu. Da im pokažemo! Isto kao sa novim pasošima: samo tri zemlje u svetu imaju sličan kvalitet, ali mi ih ipak šijemo.

Podatak o broju motora u saobraćajnoj dozvoli moguće da je ispušten i zbog praktičnih razloga: prilikom kontrole teško je pročitati broj na teško dostupnom mestu.
            ja se slazem sa inovacijama, sto vise gledamo u buducnost to cemo imati manje posla kad svi prihvate to kao normalu..

i evro treba sto pre da prihvatimo, ovako nam(gradjanima) samo uzimaju pare na razne devalvacije i inflacije

Comment

• shadow
              CBC Senator XXL
              • 23.09.2005
              • 555
              • Beograd

Ja sam nabio izgleda preko 10 poena pre neko vece, jednim potezom volana. Isao sam sa devojom da gledamo film u domu omladine, i dolazio sam iz pravca kneza milosa. Skrenem levo ka skupstini, i onda opet levo da se uparkiram u garazu. Na ulazu u garazu, zaustavlja me pandur, ali ne saobracajac, nego obican...prelazak preko pune, voznja pogresnim smerom (!?), i prljave tablice. Jos kad povuku snimak sa kamera iz kneza milosa, da sam vozio 50-60 umesto 35, eto 18 poena i cao zdravo vozacka. Jos je devojku hteo da kazni sto je bez prsluka izasla iz kola, na trotoar. Ja sam postao jako neprijatan prema njemu kad je krenuo da preti devojci da se vrati u vozilo (zbog toga je i krenuo da gleda kolko su ciste tablice). Sve je zapisao u neku obicnu svesku, pa ce izgleda kad dodje u stanicu, lepo da popuni zapisnik sa svime i svacime, a ja mogu samo da cekam da ostanem bez dozvole i da skupljam pare za kaznu koja ce biti pozamasna.
              My crew is all fired up
              Y'all better just wise up

Comment

• M626
                CBC Senator
                • 12.01.2006
                • 200
                • Beograd, Konjarnik

Jedno pitanje, kad te pandur pozove da izadjes iz kola, jel' to automatski znaci da moras da navuces prsluk?
                Optimist and pessimist both end up dying. But they each use their lives in a completely different manner.

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

ne skrecite sa teme, off topic obrisan
                  Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• tomamega
                    CBC Senator XXL
                    • 19.03.2009
                    • 715
                    • Beograd / Crna burma, prim. prev.
                    • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

@shadow

Na žalost, upecao si se na staru foru na Trgu NIkole Pasića. Tu su svi skretali levo, i do skoro se to tolerisalo. Sada znamo kakva je situacija pa je izlišno komentarisati.

Nego, odakle ti ideja da je u Kneza Miloša ograničenje 35? Kada bi to bio slučaj, onda bi saobraćaj u gradu bio paralisan. Tu svi voze oko 60kmh, i za to, koliko ja znam, niko nije kažnjen.

Dobro pitanje je postavio @m626 - Da li svaki izlazak iz auta podrazumeva oblačenje prsluka, čak i kada se izađe na trotoar?

Comment

• MirkoDamnjanovic
                      CBC Senator
                      • 26.09.2008
                      • 291
                      • Srbija
                      • Cetvorotockas

U clanu 67.
                      Ako se vozac nalazi van svog vozila, na kolovozu, duzan je da nosi svetloodbojni prsluk.

Comment

• YUgisa
                        CBC Senator XXL
                        • 05.06.2008
                        • 793
                        • Subotica
                        • Yugo 1.1 EFI

Originally posted by M626
                        Jedno pitanje, kad te pandur pozove da izadjes iz kola, jel' to automatski znaci da moras da navuces prsluk?
                        Da, ovo je provereno.
                        Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• zzZZzz
                          CBC Član
                          • 12.12.2008
                          • 84
                          • BGD

Molim nekog da mi objasni zasto mi je obrisan post gde sam opisao kako su me panduri pretekli preko pune i lezeceg na partizanskom putu ? Tema se zove Novi ZOBS vase misljenje, iskustva tako da nije off topic. Ne vidim drugi razlog da post bude obrisan, a svakako je normalno da makar budem obavesten sta u postu ne valja kako ne bih ponovio istu gresku.

Hvala.
                          Life is a lesson - You learn it when you're through

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

jer tema o zobsu nema veze sa tim sto te je policija pretekla preko lezeceg, a jos manje sa regulacijom saobracaja u BG.

Comment

• Franjo
                              Banovan
                              • 14.08.2009
                              • 2831
                              • Inđija - Beograd
                              • Renault megan II res

Ima veze sa temom, pogotovo što se radi o iskustvu. Imali su pravo, samo je pitanje da li su to uradili na propisan način i da li je radnja izvršena s razlogom, hitnost intervencije i uključeni signali upozorenja.

I ja svakodnevno uočavam nepravilan rad saobraćajne policije u Inđiji. Pre nekoliko dana upozorio sam saobraćajce na kontrolnom punktu, na nepravilno parkirano parkirano vozilo nedaleko od njih, ali su me ignorisali, što sam i očekivao. Vozilo bez reg. tablica parkirao je jedan od dilera radi prodaje na prilaznom putu, ulasku u PS "Lukoil". Na tom mestu, nedavno je ubijen suvozač u sačekuši.

Sinoć, nekoliko vozila po običaju parkirano na autobuskom stajalištu u centru Inđije, kolona autobusa staje na sred kolovoza i putnici izlaze i ulaze sa kolovoza. Dolazi vozilo policije i zvučnim i svetlosnim signalima uspeva da si napravi mesto među parkiranima. Mislio sam, da su konačno došli da naprave neki red. ali odlaze u burekđinicu (pekaru) i odlaze.

Bilo mi je čudno, što nisu postupili po pravilniku i zaustavili svoje vozilo iza vozila koje kontroliraju, u ovom slučaju ispred, jer je to vozilo prešlo punu liniju, ostrvo, suprotnu traku i žutu liniju stajališta, parkiralo neposredno iza znaka autobuskog stajališta.

ZOBS, koliko god da je restriktivan i rigorozan, njegovo (ne)sprovođenje neće dati očekivane efekte dok se ne podigne kultura i jednih i drugih (vozača i policije).

Comment

• sri98
                                Admin od Trpeze
                                • 24.10.2004
                                • 7262
                                • Republic of Konjarnik
                                • Toyota Corolla E 210

totalno je svejedno sto se tice zobs-a da li ga je pretekao patrolni auto ili bilo ko drugo. nigde u zakonu ne postoji kvalifikovani oblik prekrsaja ako ga pocini policija, hitna pomoci ili vozilo pod pratnjom. Prema tome, nastavite sa komentarima o zobs-u.

Comment

Working...
                                X