Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • skijash
    CBC Senator XXL
    • 07.09.2007
    • 1354
    • Beograd
    • wrx

Re: Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

A kako kamera za žutu traku može da prepozna da li je vozilo taksi ili nije?

Comment

• nik2yu
      CBC Senator
      • 19.11.2007
      • 298
      • belgrade

mozda im taxi udruzenje pusti spisak vozila sa brojevima tablica
      Henry Ford used to doff his hat when he saw an Alfa Romeo pass by!

Comment

• Shazalakazoo
        CBC Senator XXL
        • 15.10.2007
        • 545
        • Beograd

Ima program za registrovanje broja tablica. Sto ima dve strane, jedna je da nelegalni taksisti nece moci da idu zutom trakom, a druga je da ce i taksi vozila kad ne rade (bez table na krovu) moci da idu zutom...

Comment

• Vocko
          CBC Senator XXL
          • 25.04.2005
          • 4556
          • nBGd

Originally posted by Shazalakazoo
          Ovo sa sajta nisu kamere za brzinu! Isao je mail o tim policijskim kamerama koje sluze za nadzor (saobracaja i sve sto se desava...) Onda je neko pred novi ZOBS pustio buvu da sluze za prekrsaje sto nije tacno. Iako snimak sa njih moze da se upotrebi ne kaznjavaju po automatizmu.
          Ko je rekao da su kamere za brzinu? To je spisak kamera na svim raskrsnicama, neke koje su ucrtane su za brzinu (kod SIV-a (od opstine ka brankovom) npr), a na uglu J.Gagarina i O.Brigada jos uvek stoji samo za nadzor saobracaja isto kao i kod Buvljaka, a prolupator citira da se tu nalaze za prolazak kroz crveno svetlo. Napravljeno je, aj da kazem, "leziste", ali jos uvek nisu postavljene.

Ona kod SIV-a mozda meri i brzinu, zagledao sam je ponovo veceras iz prolaza ispod same kamere ima neki dodatak, kao i na njenom boku.

Comment

• Shazalakazoo
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2007
            • 545
            • Beograd

To sam rekao zato sto je kruzio mail da te kamere za nadzor mere brzinu pa su se ljudi popalili
            A ta nova ce sigurno meriti brzinu. Da li to sto je pstaljeno ili ce se dodati jos nesto, ne bih znao...

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

Predlažem da se o kamerama u BG izdvoji, kao ono o Lažnom spisku kamera, jer je previše priče, koja ne zanima ni sve BGrađane. Iako ima veze sa ZOBS.

Comment

• zvrle
                CBC Senator XXL
                • 01.11.2005
                • 961
                • Beograd, Batajnica
                • Golf 4

Možda je malo offtopic ali ne znam gde da stavim.
                Oprez preko batajničkog nadvožnjaka iz pravca NS-a, policija stoji na ukrštanju puta i trake za uključenje iz Batajnice, ograničenje preko nadvožnjaka je 40.
                Kolegi su uzeli 2000, vozio je 61km/h.
                “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

• JAPANX
                  CBC Senator XXL
                  • 10.08.2006
                  • 2159
                  • Beograd

znaci bili smo u pravu, tarifa je narasla na dve "črvene"

Comment

• zvrle
                    CBC Senator XXL
                    • 01.11.2005
                    • 961
                    • Beograd, Batajnica
                    • Golf 4

Naravno da smo u pravu, kazna je valjda 20 000 din i 6 bodova.

Naravno niko ne postavlja pitanje zašto je 40km/h ograničenje tj zašto je nadvožnjak u očajnom stanju a pre par meseci su navodno radili nadvožnjak.
                    “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

• Franjo
                      Banovan
                      • 14.08.2009
                      • 2831
                      • Inđija - Beograd
                      • Renault megan II res

Originally posted by zvrle
                      Uvek ću biti protiv takvog pisanja, jer ne verujem u to! Ako je i istina, taj tvoj kolega neće to potvrditi svojim potpisom. I zato nam ide ovako, kako nam ide. Štitimo sitne kriminalce, a posebno ove u uniformi. A onda na sva zvona, kako nam nisu dobri zakoni.

P.S. I ja sam pre dva dana prošao sa 60 km/h iz pravca NS, ali čim sam ih ugledao na onom ostrvu (što mi je poznato mesto), smanjio sam na 40 i gledao kako me mere u odlasku. Bilo je jedno zaustavljeno vozilo i policajac je nešto pisao, verovatno zapisnik.

Mene kada uhvate, ne raspravljam, već plačam. Kada su naplatu vršili na licu mesta, pitao sam odmah: "Koliko?"

Comment

• Milorad90
                        CBC Senator XXL
                        • 26.07.2007
                        • 975
                        • Beograd

Ja sam se sa 1000 izvukao za prekoracenje od 25+ kmh

Comment

• 206
                          Admin od ispočetka :)
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Originally posted by Franjo
                          Originally posted by zvrle
                          Uvek ću biti protiv takvog pisanja, jer ne verujem u to! Ako je i istina, taj tvoj kolega neće to potvrditi svojim potpisom. I zato nam ide ovako, kako nam ide. Štitimo sitne kriminalce, a posebno ove u uniformi. A onda na sva zvona, kako nam nisu dobri zakoni.

P.S. I ja sam pre dva dana prošao sa 60 km/h iz pravca NS, ali čim sam ih ugledao na onom ostrvu (što mi je poznato mesto), smanjio sam na 40 i gledao kako me mere u odlasku. Bilo je jedno zaustavljeno vozilo i policajac je nešto pisao, verovatno zapisnik.

Mene kada uhvate, ne raspravljam, već plačam. Kada su naplatu vršili na licu mesta, pitao sam odmah: "Koliko?"
                          Pa ti onda Franjo kad' te sledeci put uhvate za ovakav prekrsaj, iz principa reci da ti odmah pisu kaznu na pun iznos i kao savestan gradjanin sto pre idi da ti upisu kaznene poene.

Ali garantujem ti da ce i TEBI i SVAKOM drugom koga uhvate za neki ohoho prekrsaj, makar proci kroz glavu misao ili ideja kako da se izvuce za manje nego sto je propisano, sve drugo je cista laz. Pa sad, ako neko iz principa, ideala i prigovora savesti ima problem sa...alternativnim metodama placanja, slobodno moze da plati putu cenu, ali ce i dalje biti u manjini. Ne kazem da je ovo OK ili da opravdavam, ali lagao bih kao i SVI koji sedaju za volan da mi to ne odgovara, pogotovo snemackim standardom ZOBS-a, kaznama po njemu propisanim - u kombinaciji sa srpskim vozacima, vozilima, putevima, uslovima na istim, i Policijom koja kao da ju je Orvel smislio...

Dakle, ne opravdavam ovakve postupke, ali ni ne "moralisem" o tome kako i koliko je to pogresno, jer bi to bilo krajnje licemerno, kad mi takva "mogucnost", u kombinaciji ZOBS-a u Srbiji sa nasom Policijom u uslovima u kojima "funkcionise" - itekako odgovara. Kad se ne budu krili sa radarom kao hajduci iza svake sljive postavljene iza nekad davno zaboravljenog znaka za ogranicenje na 40 na sat, sa poluraskopanim asfaltom, cisto da naplate kaznu, i ja cu prestati da ih smatram poreznicima ****** i punjacima budzeta. Dok god ZOBS bude orijentisan na uzimanje kazni umesto na podizanje bezbednosti saobracaja, nista se nece promeniti. Dok god definicija "podizanja bezbednosti" policije bude sejanje radara gde im padne na pamet, i fokusiranje na vozace kao JEDINE krivce za stanje u saobracaju, ZOBS nece imati ocekivani efekat.

Pa na autoputu prema Rumi imate na jednom delu znakove za radove na putu, suzenje u 1 traku, i (skoro skinut) znak za ogranicenje od 60 na sat. Naravno radova NIGDE nema. I to tako stoji vec evo drugu godinu. I onda se postavi neki mudrac sa RADAROM iza takvog snaka, u zaustavnoj traci, i covek snima i naplacuje kazne. Mislim...odakle krenuti, i STA reci?!?

Neke odredbe ZOBS-a su dobre, i neke od mera uvedene u poslednje vreme po Beogradu su OK, jer u neku ruku uvode malo reda na ulice, pa cak po cenu da ponekad kreiraju i poneki problem pored delimicnog resenja. Kamere za crveno svetlo su sasvim OK, kamere za zutu traku takodje imaju svrhu. Ali iskakanje iz zbunja i kaznjavanje jer nisi pustio pesaka na pesackom, koji cacka nos i blebece na telefon sa jednom nogom na asfaltu a drugom na trotoaru, razmisljajuci da li mozda da krene preko - to je glupost do bola. Izvolite, propustite sve pesake koji prelaze pesacki preko Beogradske pre kruznog toka Slavija, cekacete u mestu sat vremena. Kamere za automatsko merenje brzine na semaforima, e tu ce biti smeha...London potrosio STOTINE miliona funti na hardver i softver SAMO za prepoznavanje tablica za Congestion Charge, a nasi ce da rese i to i merenje brzine sa par kamerica od po 1-2000 evra po komadu i softverom koji je pisao najbolji ponudjac? Pa tu ce biti lupanja po usima samo tako...

Da ne nabrajam dalje.
                          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Vocko
                            CBC Senator XXL
                            • 25.04.2005
                            • 4556
                            • nBGd

Da li imas vise informacija o tim kamerema za merenje brzine?

Comment

• 206
                              Admin od ispočetka :)
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

Ne bas, ali se verovatno radi o obicnom digitalcu i softveru koji posredno preko predjenog puta izmedju 2 frejma odredjuje brzinu, bas kao sto je, cini mi se, neko i rekao u nekoj od ranijih diskusija na istu temu.

Samo me brine ovaj softver za merenje brzine i prepoznavanje tablica, odnosno koliko je pouzdan. Kome da se zalis na bagovit, felerican i nedovoljno precizan softver? Tebi stigne kazna pa ti pevaj posle da softver ne valja...
                              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Vocko
                                CBC Senator XXL
                                • 25.04.2005
                                • 4556
                                • nBGd

Evo slike ove kod Usca, mada su sve iste... Zaboravio sam da uslikam dome kameru montiranu na semafor.

Comment

Working...
                                X