Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vracarac
    CBC Senator XXL
    • 04.11.2007
    • 364
    • Beograd
    • Opel Astra G

Re: Novi ZOBS - vaše mišljenje, iskustva...

Bila rasprava bas danas u skupstini o izmenama zakona o saobracaju, uhvatio sam deo. Neko iz LDP-a valjda je nudio neke predloge, Dacic odgovarao.

Neki od predloga su bili:

- Sedista za decu. Da se poveca starno granica za decu koja mogu da sede napred. I za ona sedista koja se stavljaju na prednje sediste u kontra smeru, umesto 5-6god koliko je propisano, da se prepravi za decu do 13kg.

- Parking servis, da se ne pravi selekcija. Ako nose jedan auto, neka nose celu ulicu. Da se sklanjaju prvo automobili koji smetaju odvijanju saobracaja po gradu, a ne da se kupe automobili na periferiji koji ne ugrozavaju bezbednost saobracaja, itd itd...

- Za putare, da su zasticeni kao beli medvedi. Da bi trebalo malo vise da odgovaraju za svoje propuste itd.

- Za te kazne, bice ili zatvor ili placanje kazne. Sem u nekim slucajevima gde nece biti mogucnost izbora, tipa za prekrasaj "nasilnicke voznje" gde ce mora zatvor valjda.

- Bilo price zasto je policija jedina koja moze nepropisno da se parkira, i da bi to trebalo dozvoliti i vozilima zdrevstvenih ustanova itd...

Treba da se nastavi rasprava, a predlozi ce kao biti razmoreni....

Ko ce ga znati...
    Opel Astra G 1.8 16V - Opel club Srbija

Comment

• tomamega
      CBC Senator XXL
      • 19.03.2009
      • 715
      • Beograd / Crna burma, prim. prev.
      • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Originally posted by Damir_K
      Решење у електронској форми којим се налаже уклањање возила доставља се електронским путем лицу које врши уклањање возила и које поставља обавештење о донетом решењу у електронској форми на видно место возила, којим обавештава возача да ће возило бити уклоњено на основу тог решења.”
      Naš pravnički jezik se, čini mi se, ponekad namerno komplikuje. Pandur za monitorom elektronskim putem obaveštava pauk, koji štampa/piše obaveštenje o donetom rešenju u elektronskoj formi. Znači, i oni shvataju da se mora papir postaviti ispod brisača

Comment

• Damir_K
        CBC Član
        • 26.03.2009
        • 83
        • Beograd

Ma ne znaju ni oni sami kako ce to da sprovede, bitno je da se nesto menja, da idemo u korak sa tehnologijom.

Comment

• Volvo Ocean Race
          CBC Član
          • 15.07.2010
          • 38
          • Novi Sad-Srbija, Kamnik-Slovenija, Doha-Qatar, Daka-Bangladesh...

Posto sam dosao iz SLO gde je takav zakon vec davno na snazi vidim ovde se jos ne koristi 100% da komentiram samo ponasanje ljudi nakon uvodjenja novih zakona i kaznjavanja a najgora kazna je oduzimanje vozila i cak i prodaja istog bez obzira dali je fico ili Ferrari. To je za one koji krse drasticno po 3 puta i prave teske saobracajne prekrsaje.

Dobra strana je sto kad dobijes uplatnicu (nema cash cajotima) ako uplatis u roku 8 dana (iznos nije upisan na uplatnici samo na papiru o prekrsaju) onda imas 50 % popusta.

Recimo ja sam u naselju vozio 25 km vise i kazna 250 Eura. Platio samo pola. Dobio 3 kazenske tocke.

Prolazak kroz crveno je i do 1500 Eura pa si misli. Oduzimanje vozacke je i za manje prekrsaje. Svi su vozili brzo nakon par kazni i ja isto tako a ajde dodji da vidis kako sad voze po Sloveniji...u gradu, naseljima itd...sve po pravilima dragi moji. Zasto? Zato sto je sistem naplacivanja od drzave itekako uredjen, odmah ce ti bez pardona skinuti sa banke poreska uprava, od plate ce ti odbiti, kad na racunu neces imati para vise od godinu dana banka ti zatvara racun i ides u zatvor...prije se je ogromno ljudi odlucivalo par dana provesti u zatvoru pa adio. NE sad po novom zakonu i kad izadjes moras da platis kaznu.

Tako i treba, nisu Njemci i Austrijci i ostali kulturni soferi sto su Njemci nego sto su ih
          opalili po novcaniku.
          Najvece bogatstvo na ovom svetu je imati prijatelje...Familiju nemozemo birati...Ali prijatelje itekako... Branko
          Volvo for Life Lexus Forever

Comment

• gogi11
            CBC Senator XXL
            • 26.10.2009
            • 790
            • Sever Srbije - Novi Sad

E vala da znas da tako treba i kod nas da bude ali nismo mi tako kvalitetno uredjena zemlja .

Comment

• zoranbg
              CBC Senator XXL
              • 23.03.2005
              • 4098
              • Rooster's Hill , Beog
              • Grande Punto 1.2

ne slazem se.Za jace prekrsaje uvek treba da postoji zatvor i-ili drustveno koristan rad.
              Kolicina novca je relativan pojam.Nekom je 250 evra nista ,a nekom "ko kuca"
              nece biti jednako kaznjeni.
              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• gogi11
                CBC Senator XXL
                • 26.10.2009
                • 790
                • Sever Srbije - Novi Sad

Pakada je pravde ovde i bilo (u smislu : bogati-imucni sa jedne a sa druge stran srednji stalez i siromasi) ?

Naravno da ce mnogi ponovo svoje slucajne ali nazalost i namerne greske, ludorije, jurcanja, lupanja b,ezanje zandarima i slicno resavati uz dobrog advokata i na kraju uplatom priznanice u vrednosti par hiljada do par stotina hiljada dinara.

Comment

• Volvo Ocean Race
                  CBC Član
                  • 15.07.2010
                  • 38
                  • Novi Sad-Srbija, Kamnik-Slovenija, Doha-Qatar, Daka-Bangladesh...

Nema zalbi na prekrsaj kojeg dobijes od radara ili policije. Mislim pravno gledano
                  imas ali u 90% slucajeva ako dokazes jedino da nisi ti to uradio ili zbog nekoga
                  da si izebegao tezu nesrecu onda ti prodje.
                  Pisali su ljudi svasta i izmisljali kako bi mi rekli po nasem starom Jugo balkanskom sistemu
                  ali ne pali vise. Sve se odbija. A jos nesto cu ti napisati, takvi sto luduju nemaju vremena
                  da se tuzaraju nego samo oni koji su istinito nevino okrivljeni. Taki idu do kraja.

Nije sve ni u parama jer kazenske tocke se upisuju pa ti plati ako imas ali
                  kad sakupis 18 tacaka ode vozacka, a do tada si vec platio par hiljada eura,
                  pa onda ponovno polaganje, pa 6 meseci bez ili 2 godine bez vozacke...
                  nece ti pasti na pamet da ludujes jer kad dodjes do te
                  tacke onda ti ne pomazu pare. Zato i jesu kazenske tocke da se izbegnu socio razlike.

Sto se Srbije tice uvesce se to ubrzo i ovde i u SLO je trebalo da se narod navikne
                  do pre neku godinu je bilo ludovanja...Reda mora biti.

p.s. Radim u Qatru i 2007 su poceli uvoditi isti taj zakon dole. Arapi imaju mesecne plate
                  od 5000-20.000 eura mesecno, dok Indijac ili Pakistanac, Filipinac koji tamo radi ima
                  150-400 Eura a kazne su drasticno povecali i tek onda uveli kazenske tacke.
                  Sta je bilo Arapu dati 200 eura sa tom platom? Ja sam svaki dan na posao i nazad nervirao kako voze Indijci
                  i 99% sudara su oni krivi. Kad ga pitas sta si pre vozio u indiji kaze baciklo, a pred bacikom? Elephant. E onda ti
                  objasnjenje netreba.
                  Najvece bogatstvo na ovom svetu je imati prijatelje...Familiju nemozemo birati...Ali prijatelje itekako... Branko
                  Volvo for Life Lexus Forever

Comment

• Damir_K
                    CBC Član
                    • 26.03.2009
                    • 83
                    • Beograd

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/202958 ... rze-voznje

Hvala Bogu da je novi Zakon poceo u potpunosti da se primenjuje. Za ovakve prekrsaje, sto kaze Zoranbg, nikako nije dovoljna novcana kazna.

Comment

• Chubbs
                      Everybody lies
                      • 29.01.2006
                      • 5807
                      • Novi Sad
                      • Audi A6 1.8T

120 hiljada i metla kuci. zabranu nemaju u sta da mu udare. jedina neprijatnost mu je tih 12 sati u zatvoru. cenim da se mnogo potresao.
                      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Damir_K
                        CBC Član
                        • 26.03.2009
                        • 83
                        • Beograd

Zabranu mu stavljaju nakon sto polozi vozacki.
                        A 12 sati mu je trajalo policijsko zadrzavanje (koje je obavezno za ucinjeni prekrsaj) a nakon toga mu je izrecena presuda preksajnog sudije.
                        45 dana u pritvoru nije naivno. Ne verujem da ce mu se to ponoviti vise.

Comment

• Chubbs
                          Everybody lies
                          • 29.01.2006
                          • 5807
                          • Novi Sad
                          • Audi A6 1.8T

nismo se razumeli. lik ima 27 godina, jednom je izasao na vozacki i pao. ne treba to meni, oni su budale, ja znam da vozim. zabrana ima smisla da je udare meni, tebi...
                          45 dana zatvora = 120 hiljada dinara. platis i ides kuci.

moze vec sutra opet to da uradi i nikom nista.
                          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Damir_K
                            CBC Član
                            • 26.03.2009
                            • 83
                            • Beograd

Da, u svakom slucaju ako ikad polozi, malo ce da priceka sa voznjom.
                            A sto se tice kazne, ukoliko mu je izrecena kazna zatvora - mora se izvrsiti, osim eventualno ukoliko sudija prihvati da se ona zameni novcanom kaznom. Mada s obzirom da mu je uz zatvor izrecena i novcana kazna, kao i da su preksaji u sticaju kvalifikovanog oblika, veoma su male sanse da se to desi.

Comment

• Puzo81
                              CBC Senator XXL
                              • 04.08.2009
                              • 687
                              • Novi Sad/Prijepolje

Ako postu ovde nije mesto molim moderatore da ga izbrisu

Verovatno je bilo al ovo me sokiralo

Zbog udesa u kojem su poginule dve osobe pet godina zatvora
                              Srna | 27. 04. 2010. - 22:58h | Komentara: 75

Viši sud u Novom Sadu osudio je danas Dragana Racića na pet godina zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj su poginuli Nebojša Nikolić i Aleksandar Kalajdžić, saopšteno je iz tog suda.
                              Teška nesreća dogodila se 25. decembra prošle godine u novosadskoj Kisačkoj ulici, kad je Racić velikom brzinom svojim "audijem" naleteo na vozilo marke "jugo" u kome su bili Nikolić i Kalajdžić.
                              Sudsko veće, kojim je predsedavala Zlata Rodić-Knežević, osuđenog Racića pustilo je iz pritvora, tako da će on drugostepenu presudu čekati na slobodi.
                              Prilikom obrazlaganja presude, članovi porodica poginulih su uz pratnju obezbeđenja udaljeni iz sudnice, jer ni posle opomene sudije nisu prestali da negoduju zbog izrečene presude.
                              U završnoj reči, tužilac i zastupnici porodica poginulih, ukazali su na otežavajuće okolnosti prema kojim je Dragan Racić svoj "audi" vozio pijan, brzinom otprilike trostruko većom od dozvoljene.
                              Zastupnici odbrane su međutim, u završnoj reči insistirali na podeli odgovornosti za nesreću, između Racića i poginulih.
                              Advokat odbrane Ljubomir Apro je u završnoj reči istakao da je njegov branjenik od strane medija bio izložen linču, a kao primer je naveo i napis u novinama da je Racić u trenutku nesreće vozio 170 kilometara na sat, te da je reč o brzini koja se ne pominje ni u jednom delu spisa tog predmeta.
                              I o cemu vise da pricamo,5 hebenih godina za dve smrti.Tih 5 ce uz dobro vladanje i "podmazivanje" spasti na 2-3.Nemam reci

izmenio Chubbs
                              komentar nema veze sa zobsom

Comment

• Azrael
                                CBC Senator
                                • 29.06.2006
                                • 278
                                • Kragujevac

Danas sam imao prvo iskustvo sa novim ZOBS-om i sluzbenim organima. NAime bio sam nepropisno parkiran izmedju 2 pesacka prelaza sa jos 2 auta. U prolazu je bila patrola policije koja nas je spazila, i naravno preko pune linije okrenula polukruzno da bi mogla da nam uruci cestitke. NE samo sto su okrenuli preko pune linije nego su se jos parkirali na sred pesackog prelaza. Posto mi je drug organ urucio kaznu na moju primedbu da su oni takodje nepropisno parkirani njegov odgovor je bio da su oni po novom Zakonu pod intervencijom i da mogu da parkiraju kako oni hoce.
                                Kaznu cu platit jer sam kriv, ali me interesuje sta se smatra pod "intervencijom" jer rotaciono svetlo nije bilo ukljuceno, i da li oni isto podlezu kazni za ovakvo parkiranje?

Comment

Working...
                                X