Ko je kriv u udesu ? Molim za pomoc

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TECA
    CBC Senator XXL
    • 14.10.2007
    • 2355
    • Oz

Teco, ja lično ne pokušavam da iskrivim tvoje pisanje, samo pokušavam da ti dočaram koliko je to realno u praksi neizvodljivo i besmisleno. Jer bi stajanjem od poal minuta na nekoj takvoj raskrsnici u BG a sve u cilju da se uveriš da onaj debil neće krenuti kroz tebe a ne sme, izazvallo salvu sirena iz svih kalibara
    Objasni kako ti znas kada si, u recimo u Bg,da li onaj iz suprotne trake sme ili ne sme krenuti pravo?Ali molim za iskren odgovor.

Takvo ponašanje u Beču,Trstu Ili Istanbulu bi te odvelo direkt u ustanovu gde daju besplatno košulje koje se zakopčaaju na ledjjima. U BG bi dobio batine jer su ustanove prepune pa nema mesta.

Ja licno cekam da se uverim da li zaista skrece,ide pravo,ili procenim da cu biti brzi u slucaju da on gnjavi.Po zakonu sam duzan da sacekam da on prodje,ali ebes zakon ,spasavam glavu,jer imam ne bg tablice.Da sam mentol, znam po tome sto vec nisam krenuo na zuto, jer su vec zatrubili sa sviju strana.Doduse moram priznati da je i kod nas u ostatku Srbije, obavezna upotreba sirene na zuto.
    Last edited by TECA; 27.04.2013, 21:57.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Originally posted by TECA View Post
      Objasni kako ti znas kada si, u recimo u Bg,da li onaj iz suprotne trake sme ili ne sme krenuti pravo?Ali molim za iskren odgovor.
      Naravno da ako ne znam put (raskrsnicu) napamet ili ne vidim suprotnu stranu da ću biti oprezan, rekao sam da sam oprezan i oko moje kuće jer se često lupaju pošto izleću mada je signalizacije jasna a znam sve napamet pa i rupe. Sa druge strane, nisam toliki ćorus ili debil da ne sagledavam celu raskrsnicu i okolinu pa da ne vidim da ima strelicu za desno pa još ako dva ispred njega stvarno skrenu desano što bih očekivao da će treći ili peti debil ići pravo... Naravno to će se jednog dana u nekom trenutku i dogoditi a ako ne posluže sve refleksi ili iskustvo onda će doći do udesa bez žrtava ili sa njima na žalost.
      Tada mogu da se vade ko kako zna ali tada nema pretpostavki, govorim naravno o realnom a ne o nameštenom postupku, i sve je jasno po zakonu.
      Naravno ti ćeš pametno reći da sam trebao da se uverim a ja ću ti reći da sam ja u Beču vozio u rikverc iako sam vozio napred jer sam stalno zaostajao oprezno a oni se ubacivali ispred mene.
      Jednostavno saobraćaj u BG i Zrenjaninu nije isti a kad bi vozili svi školski nastao bi haos.

Ja jesam ćorav i sve slabije vidim ali nisam toliko ćorav da ne vidim do preko raskrsnice, drugo imam dovoljno iskustva i kilometara da nemogu da me poremete sviranjem ili bilo čim ako žilavim jer nisam siguran da li levo ili desno i u par navrfata sam i aj to napravio jer su neke raskrsnice u BG stvarno debilne po pitanju očekivanog smera trake za nedomaće vozače pa se prestrojim za pravo a ono kjurac, traka je za levo ili desno svejedno, naravno pogledam sve u oči i kad se uverim da sam jači pun gas ili sačekam kao u ovoj situacji da svi odanede prodju da bih i ja prošao uprkos trubljenju iza mene da krenem.

Ne preporučujem ali pitao si kako bih ja....

I za kraj ja ću se odjaviti i sačekati epilog situacije od zvanične službe ali sam se ovde uključio isključivo što si potegao špekulacije šta bi bilo akd bi bilo na sudu a ne zakon, čak toliko daleko da si umešao desnu šaku pravo jačeg i šta znam a činjenica ej da on ima znak da ne sme ići tamo i tu je kraj svake realne priče a šta će biti na sudu... pa ćeraće se ...

Mislim Franjo vrati se sve ti je oprošteno...
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Maki-maki
        CBC Član
        • 21.04.2013
        • 35
        • Beograd
        • Ford

Resenje dileme ko je kriv!

Pozdrav dugo se nisam javljala povodom ovog slucaja jer nije bilo nikakvih novih desavanja.
        Danas mi je konacno javljeno da je vozac vozila 2 proglasen krivim sa kaznom oportuniteta tako da se vozac vozila 1 tj. ja oslobadja svake krivice nastale ovim udesom.
        Vozac vozila 2 je prihvatio da svoju kaznu uplati u dobrotvorne svrhe tako da je postupak zavrsen.

Srdacan pozdrav i hvala Vam svima na podrsci.

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

sad da prelistamo temu od pocetka da se podsetimo
          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Radan
            CBC Član
            • 21.09.2013
            • 79
            • Grocka
            • Reno Megan 1

Evo ja je upravo prelistavam i drago mi je da je velika većina kolega bila u pravu povodom ove i po meni jasne situacije.
            Bolje jednom dvaput nego nijednom triput

Comment

• Shazalakazoo
              CBC Senator XXL
              • 15.10.2007
              • 545
              • Beograd

Lepo od tebe što si javila!
              Ako se dobro sećam, mislim da ja nisam bio u pravu, i drago mi je zbog tebe!

Comment

• Boki Ar
                CBC Senator XXL
                • 11.11.2004
                • 2827
                • Aranđelovac
                • Vektra

@ Maki-maki, možeš li da postaviš zvaničnu skicu?

Comment

• Maki-maki
                  CBC Član
                  • 21.04.2013
                  • 35
                  • Beograd
                  • Ford

Skica udesa!

Comment

• Bingodalton
                    CBC Senator XXL
                    • 12.11.2012
                    • 316
                    • Novi Sad
                    • GP 1.9 JTDM Sporting

Mnogi od nas su bili u pravu

Comment

• Boki Ar
                      CBC Senator XXL
                      • 11.11.2004
                      • 2827
                      • Aranđelovac
                      • Vektra

Originally posted by Maki-maki View Post
                      Zapisnik kaze da je vozilo 1 skretalo levo iz trake za levo a da je vozilo 2 produzilo pravo iz trake za desno.
                      Uz skicu i ovaj opis, nema dileme.

Dodajem, po mom mišljenju, "lepšu" skicu drugog udesa, nevezano za Maki-maki slučaj, gde se jasno vide putanje i smerovi kretanja vozila.

Comment

• dobri nikola
                        CBC Član
                        • 03.08.2013
                        • 93
                        • Mala Krsna/Veliki Idj
                        • pezo 206

Potrebno mi je vase misljenje forumasi, a situacija je sledeca: vracam se iz Grocke, poslednji sam u koloni vozila ( kolona od 8 vozila, a predvodi nas gradski autobus ). Na stajalistu u u Kaludjerici autobus skrece i staje da primi putnike. Iz autobusa su izasla tri putnika, dok se autobus zadrzavao u stajalistu ( namenjeno za prijem putnika ), kolona vozila je stala, jer su neki pesaci prelazili ulicu na pesacki prelaz kod stajalista. Autobus krece i kolona za njim, jer na pesackom prelazu nema pesaka. Putu kojim se krecemo prilazi nam sa desne strane iskosa jedan pesak ( koji je letimice pogledao duzinu kolone ), koji staje na ivicu puta i propusta kolonu.

Kad sam se kao poslednji u koloni priblizio pesaku ( isli smo 10 - 15km/h ) i prolazim ga, pesak je iz cista mira krenuo ne pogledavsi da li je kolona prosla. Zakacio se na spoljni retrovizor mog auta, trgao se ( najverovatnije da se uplasio ) i u poluokretu udesno se sapleo i pao pored puta. Odmah sam stao i izasao da vidim pesaka, da li mu je potrebna pomoc.

Pesak je relativno lako ustao ( primetio sam da u usima ima slusalice od mobilnog ) i rekao mi je da nema problema i netreba mu nista. Dok sam mu pomagao da ustane na stajalistu je bio policajac. Uzeo mi je podatke i rekao da sacekam saobracajce da dodju. Saobracajci su me saslusali i pustili da odem kuci, kad posle sat vremena zovu me da dodjem na mestu gde se desio udes i da dam izjavu. Dosao sa na to mesto i u izjavi u kratkim crtama objasnio kako je iskrsla saobracajna nezgoda. Pri tom nisu nikakvu skicu nacrtali, sta mislite da li sudija ima osnova da me okrivi i kazni?

Comment

• Chubbs
                          Everybody lies
                          • 29.01.2006
                          • 5807
                          • Novi Sad
                          • Audi A6 1.8T

ako pesak ode u urgentni centar u roku od 24h od udesa i prijavi neobican bol u predelu... bilo gde, podize se krivicna prijava, sud, kazna...
                          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• dobri nikola
                            CBC Član
                            • 03.08.2013
                            • 93
                            • Mala Krsna/Veliki Idj
                            • pezo 206

Po sluzbenoj duznosti podnesena je krivicna prijava protiv mene. Koja su moja prava za nepravilno - napamet ( slusajuci muziku i ne gledajuci da li se zavrsila kolona vozila ) prelazenje ulice.

Comment

• Chubbs
                              Everybody lies
                              • 29.01.2006
                              • 5807
                              • Novi Sad
                              • Audi A6 1.8T

Imas pravo da platis minimalnu kaznu koja je reda velicine 30 hiljada. Mene devojcica udarila biciklom u u zadnji tocak i pala. Sutra podignuta optuznica jer je neki advokat savetovao da idu u bolnicu i posle uzmu 150 hiljada na povrede i strah. I oni otisli.

Comment

• dobri nikola
                                CBC Član
                                • 03.08.2013
                                • 93
                                • Mala Krsna/Veliki Idj
                                • pezo 206

Neznam, ako budem kaznjen zato sto je nesavestan pesak, slusajuci muziku u jednom momentu hteo da na nepropisan nacin predje ulicu. A da se pri tom nije osvrnuo levo, desno, pa kad vidi da je situacija bezbedna i da tad moze preci ulicu dijagonalno.

Comment

Working...
                                X