autoput: naplatna rampa Nais

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • deki-ascona
    Bio nam je drug! RIP
    • 10.04.2007
    • 2118
    • NI , Trosharina

autoput: naplatna rampa Nais

Po 1000-ti put sam juce usao u Nis sa autoputa, i pre iskljucenja, a posle nap.rampe ogranicenje je znakom ponovo postavljeno na 120 i normalno svi daju po gasu. Ali ne lezi vraze, posle par km postoji neko suzenje koje sve trake svodi na onu trecu-najbrzu. E sad mi nislije koji stalno tu prolazimo (npr. kad se vracamo s bazena Nais, pa nas ima gomila) znamo koja je traka prohodna pa se namestimo skroz levo da ne bi stalno menjali traku i prodjemo glatko. Problem je sto oni koji to ugledaju kasno , krenu u levu traku da bi mogli da prodju. Pri tim brzinama svi krenu da koce ili da ulecu u krajnju levu i eto cirkusa.
    Zivo me zanima cemu sluzi to suzenje, kad je i pre i posle njega normalan autoput? I zasto nije obelezeno izdaleka da svi imaju vremena da se postave kako treba? To suzenje je staro kao i sama naplatna rampa i verovatno je imalo neku svrhu.

U svakom slucaju juce sam bio u situaciji da stanem potpuno u najbrzoj traci na autoputu i srecom, osim psovanja onih iza mene i sirena kao na svadbi, nista se nije dogodilo. Da nisam stao oni iz desne trake pri brzini od 100 ne bi mogli da se ukljuce, jer i oni koce iz sve snage i istovremeno (njih 10) prelaze u najbrzu traku.

Pa samo kocenje na autoputu je rizicno, a kamoli zaustavljanje , i to kakvo !!

Dakle , SAMO SRECOM se nista nije dogodilo !!
    Originally posted by Valent Vudriga
    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.
  • nidza
    CBC Senator XXL
    • 16.04.2008
    • 496
    • nbgd

Da znaš da sam se u subotu popodne i sam pitao u čemu je fora? Nije bilo neke veće frekvencije saobraćaja pa nije bilo ni problema, ali bilo je zanimljivo proučavati "šikanu" na sred autoputa.
    Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• deki-ascona
      Bio nam je drug! RIP
      • 10.04.2007
      • 2118
      • NI , Trosharina

Ja sam dugo vremena mislio da je to zbog neke potere, pa sluzi da mogu nekog da zaustave pomocu barikada !! Jbg, kad mnogo gledam filmove
      Posle sam ukapirao da u stvari to sve moze da se obidje i s desne strane, ako se pazljivije zagleda. Taj obilazak koriste kamiondzije pa se ponekad parkiraju u desnim trakama.
      Najveci problem je kad preko leta radi bazen na motelu Nais, pa se tu izmedju 18 i 19 sati stusti masa vozila.
      Kad bih znao cemu to sluzi lakse bi mi bilo u svakom slucaju.

Comment

• dranix
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 3079
        • Antwerpen/Belgium
        • Saab 9-3

Jel ima uopste nesto pametno da si video?
        "Male plate" bre. Bole ih uvo. Salim se.
        Mozda je trik da se smanji brzina mada je opasan nacin za to.
        Poznato mi je mesto i ja sam se pitao da li su normalni mada nikad nije bilo guzve kad sam tu prolazio pa nije bilo kriticne situacije.
        Na tom delu puta nije jasno obelezeno kako se stize u grad. Fali bar jedna tabla. U svakom slucaju ta petlja je nikako osmisljena zasnovana na starim resenjima (kako se pruzaju stari putevi) i ne verujem da bi bilo ko ulagao novac da se to gradi iznova sada. Sramota za tako veliki grad a i brate najgori ste u Srbiji po mnogo cemu.
        Nis nikada vise nece biti ono sto je nekada bio. Dzabe KONACNO sredjen centar. Ono je HAOS. kao da je pala atomska bomba na grad i da u njemu nije ziveo niko nekoliko hiljada godina. Oko onih zgrada u centru ZAPUSTENO, pocepan beton, kontejneri, korov. Uzas. Ni jedna javna garaza ali je vazno da se kaznjava. Nisam ja imao problema licno ali se to sve odlicno vidi.
        Jos jedna NOTORNA glupost u vezi placanja parkinga u celoj Srbiji je i ta sto te svakog sata zeza.Zasto ne moze da se plati ceo dan ili nekoliko sati pa si miran? Naravno, u zoni koja je dozvoljena (II) za takav nacin parkiranja i da mozes da se setas po gradu i parkiras svuda gde hoces van recimo prve zone. J e b o ih GSM. Drkaju te za 30 dinara svaki cas. To nema nigde. Za prvu zoni takodje treba da bude veca cena jedno 5x nego za drugu umesto ogranicenja parkiranja na dva sata. Zasto? Pa zato sto su u administraciji takvi redovi da nema sanse da zavrsis bilo kakav posao za tih dva sata. Takodje se NIGDE u svetu ne nose automobili koji NE SMETAJU nego se samo naplacuju adekvatne kazne za prekrsaje. Iz samih postupaka se jasno vidi da nikome nije stalo da vlada red. Sta je onda taj "skriveni" cilj zapravo?

Comment

• Hermes
          CBC Senator XXL
          • 14.02.2006
          • 1306
          • https://t.me/pump_upp
          • bemve

Dranix, ne vidi se Nis lepo iz Belgije.... opusti se, grad je bas kakav i treba da bude, ne preveliki da te smore guzve, ne premali da nema ono sto imaju i veci gradovi......i uvek moze da bude cistiji i bolji.....ah, da, tema je suzenje na autoputu, o tome za dva dana, kad odem na lice mesta =]
          https://t.me/pump_upp

Comment

• deki-ascona
            Bio nam je drug! RIP
            • 10.04.2007
            • 2118
            • NI , Trosharina

Ma te barikade su one betonske ploce koje se lako pomeraju (viljuskarima ili ultovima ili statijaznam), ima ih ponekad kad se nesto pravi na autoputu. Dugo ih je bilo i dok se pravila deonica Pojate-KS. Ali ih tamo pomerise, a kod nas stoje otkad postoji i naplatna rampa. Neverovatno da je to neciji nemar ili zaboravnost, verovatno ima svrhu. Ali koju !!!

A o mom gradu imam materijala za podebelu knjigu, samo nemam vremena. Bice tu i kuzni zadah iz prepunih kontejnera na bul.Nemanjica (kao London u 16.veku kad su spaljivani lesevi, a pacovi na sve strane), bice i podzemni pesacki prelaz koji je trebalo da rastereti centar , pa su pesaci svejedno trcali preko ulice, a policajci se ubise od duvanja u pistaljke, i na kraju se popustilo, pa opet nacrtase zebru preko iskopanog pes.prelaza. Sto li su ga kopali?? Bice tu mesta i za baba Belku iz komsiluka koja je brusilicom naostrila siljke na ogradi , ako deci slucajno udje lopta u dvoriste, pa dok se penju preko ograde da je uzmu, da se po mogucstvu nabodu do kosti ili da se bar pocepaju. To ako ona nije tu , a ako jeste onda ona sama presudi lopti nozem ili cime vec...

A protiv parking servisa se borim kao Tito na Bombaskom procesu: ne priznajem njihov sud, ne odazivam se uopste...a i kad me budu naterali na sud, tad necu da razgovaram s njima

Comment

• Duke
              CBC Senator XXL
              • 16.01.2006
              • 753
              • Urbs Naissus

Mislim da je ideja sa suženjem u stvari zamišljena kao nukleus buduće naplatne rampe!
              Kao što će morati da se napravi i jedna na malčanskoj petlji, kad bude puštena u pogon kako treba.
              Verovatno je neki dalekovidi planer, znajući da će tu doći naplatna rampa, a ne znajući da se to neće desiti još narednih 30 godina, natrtio onaj betonski užas nasred puta.
              Posle samo nisu hteli da se troše da ga sklanjaju, i što bi, kad, deset godina će proći dok trepneš, i tu će IPAK biti naplatna rampa .

Da su džentlemeni koji drže lokale u centru podzemnog hteli da se isprse za još koji evro, bili bi osposobljeni oni elevatori koji godinama trunu neiskorišćeni, pa bi i oni imali veći promet, i ljudi bi išli pod zemlju. Nemoj da bi mi sad neko poredio Beograd koji nema elevatore, pa ljudi ipak silaze u podzemne prolaze...
              "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• mrki
                CBC Senator XXL
                • 08.11.2006
                • 550
                • nis, serbia

suzenje je planirano za buducu naplatnu rampu na kojoj bi placali putarinu oni koji se izdvajaju za Nis, uostalom kao i za sve druge gradove koji se nalaze pored auto puta.
                kada bude bio gotov a.put do dimitrovgrada krajnja putarina ce se placati na kraju auto puta, a Nais ce verovatno biti zatvoren!
                tako da ce verovatno biti 2 najvise putarine BG - dimitrovgrad i BG - doljevac odn. Bg - presevo. ali mozda 2030.godine, mada dinkic najavljuje najkasnije do 2011.

Comment

• BRABUS
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2004
                  • 2399
                  • London

Jedino dobro sto se promenilo u poslednje vreme sto se te nakaradne tvorevine tice je to sto vise ne stoje panduri i zaustavljaju jer nisi vozio 60...

Comment

• ToNcA
                    CBC Senator XXL
                    • 31.01.2006
                    • 868
                    • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
                    • Mazda 6 2.0d

Malo li je?

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• Duke
                      CBC Senator XXL
                      • 16.01.2006
                      • 753
                      • Urbs Naissus

Re: autoput: naplatna rampa Nais

Ej, ljudi, skloniše rampu, ne znam da li ste primetili. Nije još sasvim čisto, ali...
                      "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• mrki
                        CBC Senator XXL
                        • 08.11.2006
                        • 550
                        • nis, serbia

i jos asfaltirali prolaz!
                        nema vise onih kratera!

Comment

• deki-ascona
                          Bio nam je drug! RIP
                          • 10.04.2007
                          • 2118
                          • NI , Trosharina

Hermes, ne znam kako si to uradio, al' hvala ti !!!

Comment

• Hermes
                            CBC Senator XXL
                            • 14.02.2006
                            • 1306
                            • https://t.me/pump_upp
                            • bemve

ne znam ni ja kako sam to uradio
                            https://t.me/pump_upp

Comment

• deki-ascona
                              Bio nam je drug! RIP
                              • 10.04.2007
                              • 2118
                              • NI , Trosharina

Tomo, obrisi nekako one strelice koje usmeravaju na najbrzu traku i poskidaj one znakove ogranicenja, i jedno i drugo samo zbunjuje strance i opet ljudi koce bez potrebe.

Kad zavrsis mozemo da se castimo

Comment

Working...
                              X