Po 1000-ti put sam juce usao u Nis sa autoputa, i pre iskljucenja, a posle nap.rampe ogranicenje je znakom ponovo postavljeno na 120 i normalno svi daju po gasu. Ali ne lezi vraze, posle par km postoji neko suzenje koje sve trake svodi na onu trecu-najbrzu. E sad mi nislije koji stalno tu prolazimo (npr. kad se vracamo s bazena Nais, pa nas ima gomila) znamo koja je traka prohodna pa se namestimo skroz levo da ne bi stalno menjali traku i prodjemo glatko. Problem je sto oni koji to ugledaju kasno , krenu u levu traku da bi mogli da prodju. Pri tim brzinama svi krenu da koce ili da ulecu u krajnju levu i eto cirkusa.
Zivo me zanima cemu sluzi to suzenje, kad je i pre i posle njega normalan autoput? I zasto nije obelezeno izdaleka da svi imaju vremena da se postave kako treba? To suzenje je staro kao i sama naplatna rampa i verovatno je imalo neku svrhu.
U svakom slucaju juce sam bio u situaciji da stanem potpuno u najbrzoj traci na autoputu i srecom, osim psovanja onih iza mene i sirena kao na svadbi, nista se nije dogodilo. Da nisam stao oni iz desne trake pri brzini od 100 ne bi mogli da se ukljuce, jer i oni koce iz sve snage i istovremeno (njih 10) prelaze u najbrzu traku.
Pa samo kocenje na autoputu je rizicno, a kamoli zaustavljanje , i to kakvo !!
Dakle , SAMO SRECOM se nista nije dogodilo !!
Zivo me zanima cemu sluzi to suzenje, kad je i pre i posle njega normalan autoput? I zasto nije obelezeno izdaleka da svi imaju vremena da se postave kako treba? To suzenje je staro kao i sama naplatna rampa i verovatno je imalo neku svrhu.
U svakom slucaju juce sam bio u situaciji da stanem potpuno u najbrzoj traci na autoputu i srecom, osim psovanja onih iza mene i sirena kao na svadbi, nista se nije dogodilo. Da nisam stao oni iz desne trake pri brzini od 100 ne bi mogli da se ukljuce, jer i oni koce iz sve snage i istovremeno (njih 10) prelaze u najbrzu traku.
Pa samo kocenje na autoputu je rizicno, a kamoli zaustavljanje , i to kakvo !!
Dakle , SAMO SRECOM se nista nije dogodilo !!
Comment