Prekrsaj-folije na staklima

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MarkoJTD
    CBC Senator
    • 04.05.2008
    • 249
    • Beograd

Re: Prekrsaj-folije na staklima

sta mislite, jel im ovo samo akcija, kao sto su prosle godine tako smarali za folije nekih nedelju-dve dana, cak su i naplacivali ljudima, pa su prestali, ili nesto drugo? (posto smo zakljucili da ne mogu pravno da nam naplate ovaj prekrsaj)
    - Italian for style

Comment

• Snejk
      CBC Senator XXL
      • 14.02.2008
      • 704
      • BG

Dakle malopre se isključujem sa autoputa (iz pravca Novog Beograda) kod autokomande i krećem ka Nebojšinoj ulici. Popeo se uz nadvožnjak i uredno prestrojio u drugu traku sa desna kako bih posle mogao da se prestrojim posle semafora i skrenem u Nebojšinu. Auto koji je bio u skroz desnoj traci je samo u jednom trenutku smotao bukvalno preko mene prestrojavajući se u moju traku. Jedva, ali jedva sam uspeo da izbegnem ili da ga udarim ili da se nasadim na ivičnjak i zatim u betonsku ogradu. Stakla su mu bila ekstra zatamnjena a gledao je verovatno više na desno pošto ulica skreće u tom pravcu.

Stanem čisto da mi bude lakše, da vidim budali lice.. I vidim Ognjena Amidžića za volanom. Inače Suzuki Splash, metalik sive boje.

p.s.
      Zaboravih da napišem - naravno da nije ni čuo za pokazivač pravca..

Comment

• nemanya
        CBC Veteran
        • 29.03.2008
        • 199
        • Beograd

Uh,
        ja sam imao isti slučaj,samo što me lik presekao s moje leve strane,a ja se nasadio na ivičnjak desnom prednjom felnom.
        Lik sa Mercedesom ML. Bez migavca,naravno.
        Nikako ne mogu da prežalim što nisam pustio auto pravolinijski da ga udari. Tačno bih ga u sredinu tresnuo. Pa neka se češka posle iza ušiju za farbanje i ispravljanje vrata.
        "..da ima karburator,ja bih znao da ga ... produvam. Al' ova elektrika,sve neke dizne i koješta..ki da teraš šporet.."

Comment

• MarkoJTD
          CBC Senator
          • 04.05.2008
          • 249
          • Beograd

kako si video lice vozacha kad je bio ekstra zatamnjen?

inace, bas je bio na nekoj televiziji i pricao o nekulturi vozaca i kako su pancevci najgori i kako bi trebalo paziti na ostale ucesnike ironije li...
          - Italian for style

Comment

• TRISHA
            CBC Senator XXL
            • 19.06.2007
            • 443
            • Zemun

Originally posted by RANK
            Pobogu sri, ima oci. Lepo pise da se kroz zadnja stakla ne vidi unutrasnjost vozila.
            nije poenta da neko vidi spolja ka unutra vec da se vidi iz kola ka spolja.

ja sam pre neko vece predlozio liku iz interventne da sedne u kola i pogleda da li se vidi i lik je cutke meni vratio dokumenta i rekao prijatno vece i dovidjenja.
            a prvo se poce izdrkavati kako se ja ne vidim u kolima, ja mu reko pa u tome i jeste poenta, to ti je isto kao naocare za sunce ti meni ne vidis oci a ja tebe vidim.
            da ne bi trebalo sad da vadimo ateste i za cvike zato sto neko ne moze da mi vidi oci ako gledam nekoj ribi u syse

i da jos nesto.
            imaju folije koje su fuseraj najveci gde kad je zalepis ne vidis nista kroz njih.
            ove koje ja imam su do yaya tj. ja se ne vidim uopste u kolima dok kad gledam iz kola imam utisak kao da nemam folije, takve folije su atestirane pri samoj proizvidnji sto znaci da ti nije potreban atest o teh. ispravnosti.
            Narode Srbije probudi se! Isteklo je radno vreme.

Comment

• Nuccio
              CBC Veteran
              • 08.12.2007
              • 152
              • Beograd

E Trisho dobra ti ova za naocare Slazem se sa tobom da je bitno to da ti iz auta sa folijama lepo vidis nocu.Konkretno meni na autu su 100% zatamnjeni prozori.Preko dana se vidi super,a i nocu se vidi super kada napolju postoji ulicno osvetljenje,ali moram priznati da je nocu,kada je napolju mrak,malo zayebano,ali i na to se naviknes. Ja mislim da njih nervira to sto oni tebe ne vide. Pa sta koji k ima da gledaju,sta njih briga sta je i ko je unutra.Ako sam napravio prekrsaj zaustavi me,otvori sva vrata,gepek,haubu,pregledaj sve i pisi kaznu za prekrsaj i pusti me da idem. Ako stanes pored mene na semaforu,ne vidis me,a zivo te interesuje ko je i sta se unutra desava,onda me sprovedi do prvog iskljucenja pregledaj sve i pusti me da idem.Kako mogu predsednik drzave i premijer i ministri da se voze u napucanim automobilima sa zatamnjenim staklima? Jel to zbog njihove bezbednosti? Osecaju se ugrozeno? E pa i ja se osecam "ugrozeno". Moja zena i dete se voze pozadi i prozori mi moraju biti zatamnjeni,jer ona je moj predsednik,a klinac je premijer,a posto sam ja odgovoran za njihovu bezbednost onda sam morao to da uradim,ili hocete da kazete da je moj zivot manje vredan od predsednikovog,ili premijerovog?? Ili im mogu reci,znate sta,jednom dok nisam imao zatamnjena stakla zaustavio sam se na crveno svetlo semafora i lik iz dzipa pored sa zatamnjenim staklima je spustio prozor i rekao mi: Sta buljis(a ja sam samo gledao lep dzip) i uperio pistolj u mene? To su bile traume za moje dete(inace dete nemam,to pricam hipoteticki).Tog istog dana sam stavio folije,pa sada mogu da gledam gde hocu,jer pogledom nikog ne ugrozavam Moje razmisljanje je mozda smesno,tj verovatno jeste,ali ima istine,ne zamerite mi.Imam nekad bujnu mastu.kazem nekad
              Malo sam revoltiran ovom situacijom sa folijama,pa zato ovako zustro reagujem. Nisu me srecom nikada zaustavili,ali eto,znam sta se svakodnevno desava,pa se solidarisem sa kolegama po folijama Cekam samo taj novi zakon da vidim sta ce pisati u njemu-ne sme niko da ima folije,osim automobila u kojima se voze politicari
              0-100 km/h
              I love that sound

Comment

• Uzelac
                CBC Senator XXL
                • 03.12.2006
                • 1717
                • munZe

Koliko se secam "predavanja" druga koji je saobracajac, vozac mora da vidi napolje, ali i drugi vozaci moraju da vide njega, da bi mogli brze i kvalitetnije da reaguju. Ima smisla.
                Drugi red sedista (i dalje) ne moraju ni prozore da imaju, ali vozac mora da se vidi kroz dva bocna i prednje vozacko staklo.
                work in progress

Comment

• Todor-TNT
                  CBC Član
                  • 01.02.2009
                  • 91
                  • Beograd,Zvezdara

Originally posted by TRISHA
                  a prvo se poce izdrkavati kako se ja ne vidim u kolima, ja mu reko pa u tome i jeste poenta, to ti je isto kao naocare za sunce ti meni ne vidis oci a ja tebe vidim.
                  da ne bi trebalo sad da vadimo ateste i za cvike zato sto neko ne moze da mi vidi oci ako gledam nekoj ribi u syse

Originally posted by Nuccio
                  Kako mogu predsednik drzave i premijer i ministri da se voze u napucanim automobilima sa zatamnjenim staklima? Jel to zbog njihove bezbednosti? Osecaju se ugrozeno? E pa i ja se osecam "ugrozeno". Moja zena i dete se voze pozadi i prozori mi moraju biti zatamnjeni,jer ona je moj predsednik,a klinac je premijer,a posto sam ja odgovoran za njihovu bezbednost onda sam morao to da uradim,ili hocete da kazete da je moj zivot manje vredan od predsednikovog,ili premijerovog??

Ili im mogu reci,znate sta,jednom dok nisam imao zatamnjena stakla zaustavio sam se na crveno svetlo semafora i lik iz dzipa pored sa zatamnjenim staklima je spustio prozor i rekao mi: Sta buljis(a ja sam samo gledao lep dzip) i uperio pistolj u mene? To su bile traume za moje dete(inace dete nemam,to pricam hipoteticki).Tog istog dana sam stavio folije,pa sada mogu da gledam gde hocu,jer pogledom nikog ne ugrozavam Moje razmisljanje je mozda smesno,tj verovatno jeste,ali ima istine,ne zamerite mi.Imam nekad bujnu mastu.kazem nekad
                  Svaka ti cast za mastu... Kada sam citao onaj prvi deo,odusevio sam se,taman pomislih "ovaj je neki ozbiljan baja,svaka mu cast",ali onda usledi primer sa "detetovom" traumom.... onda mi je sve postalo mnogo jasnije... Svejedno,svaka cast...
                  Nego,mene zanima kad ce vise da izadje taj novi zakon,da znam da li da stavljam folije ili ne????
                  :twisted: ...SEAT IBIZA DRIVER... :twisted:

Comment

• TRISHA
                    CBC Senator XXL
                    • 19.06.2007
                    • 443
                    • Zemun

Originally posted by Uzelac
                    Koliko se secam "predavanja" druga koji je saobracajac, vozac mora da vidi napolje, ali i drugi vozaci moraju da vide njega, da bi mogli brze i kvalitetnije da reaguju. Ima smisla.
                    mislim da gresis!!!

nego da se vratimo na zakon, citam veceras sa drugarom koji radi kao inspektor u 29-om, a u zakonu pise da sve prepravke na vozilima treba prijaviti i atestirati, e onda se ja upitah, sto su zabranili atestiranje folija ako vec to moze da se uradi.

slucajno znam sefa laboratorije u AMSS-u koji mi je rekao da je policija strogo zabranila atestiranje folija na vozilima.
                    to mi ne ide u glavu, postoje instrumenti i sve mogucnosti da se posao kvalitetno izvrsi, ali neeeee njima smeta sto te ne vide.

sto se mene tice od kad imam folije mene sunce vise ne przi po faci i rukama, klimu upalim da mi radi u kratkim intervalima jer nema grejanja kabine itd.... ali pre svega ne zelim da me neko gleda iz drugog vozila, prvenstveno da ne bi bilo ako ja njega slucajno pogledam '' sta me gledas majmune '' i slicno.
                    brate hocu neku moju privatnost i to je to, ja ne ugrozavam nikoga u saobracaju!!!!!!!!!!!!

kao treba da ti stoji u saobracajnoj da imas folije to je ok, onda ja njega pitam a kako to da uradim hehe on se smeje i odgovara pa nikako.

Comment

• TRISHA
                      CBC Senator XXL
                      • 19.06.2007
                      • 443
                      • Zemun

ko hoce da mu prosledim nacrt zakona nek mi ostavi mail na PP
                      ja sam se trudio i citao i nisam nasao nista o folijama na staklima
                      mozda od vas neko bude imao srece pa nadje.

ovo sto imam trebalo bi da bude novi zakon, e sada postoje uvek izmene i dopune.

Comment

• Uzelac
                        CBC Senator XXL
                        • 03.12.2006
                        • 1717
                        • munZe

Originally posted by Uzelac
                        mislim da gresis!!!
                        Nema potrebe za tolikim uzvicnicima i prakticno vikanjem.
                        Ja sam preneo sto mi je rekao poznanik i izneo svoje misljenje.
                        Dozvoli da se razlikuje od tvog...
                        work in progress

Comment

• TRISHA
                          CBC Senator XXL
                          • 19.06.2007
                          • 443
                          • Zemun

izvinjavam se malo sam preterao sa ! posto uvek otkucam po tri cetiri znaka hehe

evo ja sam sedeo veceras sa tri inspektora i pricali smo o folijama
                          o tim folijama nema zakona, a ako on hoce da te zeza zezace te i tu nema kraja.

kao sto sam napisao ranije svaka izmena vozila mora da se prijavi i atestira, a to sto su panduri zabranili institucijama da to rade a radili su to je njihov problem, pa to bi bilo isto kao da su zabranili institutu Vinca da atestira plinske uredjaje.

jednostavno njima smeta sto ne mogu da vide ko upravlja voizlom

i da, naravno svako ima svoje misljenje

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

ko hoce da mu prosledim nacrt zakona nek mi ostavi mail na PP
                            ima i na sajtu MUP-a, samo klik na download, jednostavnije je

evo ja sam sedeo veceras sa tri inspektora i pricali smo o folijama
                            o tim folijama nema zakona, a ako on hoce da te zeza zezace te i tu nema kraja.
                            ja to napisao prvi put ovde pre jedno 3 godine, a i u ovoj temi, samo treba citati
                            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• MarkoJTD
                              CBC Senator
                              • 04.05.2008
                              • 249
                              • Beograd

sta je aktuelno? jel su zavrsili sa ovom akcijom?
                              - Italian for style

Comment

• weasel
                                CBC Veteran
                                • 07.06.2005
                                • 115
                                • Novi Beograd

isti zakon ko i pre
                                Nema clana koji zabranjuje folije

Comment

Working...