Prekrsaj-folije na staklima

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MarkoJTD
    CBC Senator
    • 04.05.2008
    • 249
    • Beograd

Re: Prekrsaj-folije na staklima

pa, znam da nema, nisam to pitao, niti dal je pravichno to sto rade, vec dal su zavrsili s tom akcijom, tj. jel ste culi da su jos nekog smarali za ovo?
    - Italian for style

Comment

• Snejk
      CBC Senator XXL
      • 14.02.2008
      • 704
      • BG

Originally posted by MarkoJTD
      kako si video lice vozacha kad je bio ekstra zatamnjen?
      Ako si mene pitao odgovor je valjda jasan - kroz nezatamnjenu šoferšajbnu.

Comment

• MarkoJTD
        CBC Senator
        • 04.05.2008
        • 249
        • Beograd

ok, nisam shvatio da je bio iza tebe, mislio sam da je sve vreme bio ispred i da si ga prestigao pa da si tad video (kroz bocna)...
        - Italian for style

Comment

• MarkoFaca
          CBC Veteran
          • 10.09.2007
          • 108
          • Karaburma, Beograd
          • Opel Vectra C 1.8

To je ženin auto...

Comment

• Snejk
            CBC Senator XXL
            • 14.02.2008
            • 704
            • BG

Originally posted by MarkoJTD
            ok, nisam shvatio da je bio iza tebe, mislio sam da je sve vreme bio ispred i da si ga prestigao pa da si tad video (kroz bocna)...
            Prestigao sam ga i tad video - kroz šoferku. Ne sećam se sada već da li su prednja bočna bila zatamnjena, znam da zadnja jesu, i zato me nije ni video.

Comment

• MOSLER
              CBC Senator XXL
              • 27.05.2005
              • 1064
              • Niš

Skoro sam brisao stare fajlove sa kompa, pa sam naleteo na ovaj zakljucak( sa slike dole) donet jos 1997. godine, koji se odnosi na zatamnjena stakla.Predpostavljam da se ovim policija vodi kada pise kazne zbog folija na staklima

Opet, nasao sam i ovo misljenje Zavoda za standardizaciju iz 1998. godine u kome se kaze da folije za stakla proizvodjaca "Bruxsafol" ( a ocigledno se pri tom misli i na sve ostale proizvodjace) ne podlezu homologaciji prema Ece pravilniku na koji se pozvala Saobracajna policija prilikom donosenja zakljucka sa gornje slike.

Sa pravne strane gledano, ako je sudeci po svemu ovom, Saobracajna policija nema zakonskog osnova da pise kazne zbog folija na staklima, ali buduci da se ovde radi o nasoj Saobracajnoj policiji.........

Comment

• prolupator
                CBC Senator XXL
                • 02.09.2005
                • 3968
                • Zemun

Ne, misli se samo na Bruxafol u tom dopisu. Zato kad se stavljaju te folije, na svakom staklu stoji posebna oznaka folije koja je stavljena jer se bez toga nece moci dokazati da je bas ta folija na staklu.
                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• makim
                  CBC Član
                  • 08.02.2009
                  • 52
                  • beograd

U "SAT PLUS" reviji od 30.04.2009.g na strani 60-61. su pisali clanak o folijama , zatamnjivanju stakla... i dr.stvarima vezanim za istu temu...
                  Srdacan pozdrav makim

Comment

• weasel
                    CBC Veteran
                    • 07.06.2005
                    • 115
                    • Novi Beograd

Originally posted by MOSLER
                    Skoro sam brisao stare fajlove sa kompa, pa sam naleteo na ovaj zakljucak( sa slike dole) donet jos 1997. godine, koji se odnosi na zatamnjena stakla.Predpostavljam da se ovim policija vodi kada pise kazne zbog folija na staklima

Opet, nasao sam i ovo misljenje Zavoda za standardizaciju iz 1998. godine u kome se kaze da folije za stakla proizvodjaca "Bruxsafol" ( a ocigledno se pri tom misli i na sve ostale proizvodjace) ne podlezu homologaciji prema Ece pravilniku na koji se pozvala Saobracajna policija prilikom donosenja zakljucka sa gornje slike.

Sa pravne strane gledano, ako je sudeci po svemu ovom, Saobracajna policija nema zakonskog osnova da pise kazne zbog folija na staklima, ali buduci da se ovde radi o nasoj Saobracajnoj policiji.........
                    Ma moze policija da pise koje god oce raspise... koja je poenta ?
                    mogu za sta god pozle ovakav raspis da napisu ....
                    U zakonu nije definisano .
                    Po ovoj logici mogu da kazne za sta god pozle i da se pozovu na clan/stav koji nema veze sa tim.

Comment

• TRISHA
                      CBC Senator XXL
                      • 19.06.2007
                      • 443
                      • Zemun

najjaci fazon je sto su u satu naveli 80% korisnih stvari za folije a kao prekrsaj je
                      Narode Srbije probudi se! Isteklo je radno vreme.

Comment

• Wele
                        CBC Početnik
                        • 20.02.2009
                        • 9
                        • BG

ta ista SAT revija jedno 20x je pisala sta se desava sa CG tablicama (ebiga meni bilo aktuelno) i svaki put pisali uopsteno ili bajke. Generalno zaradjivali na tudjoj brizi (nesreci). Necu uopste vise da trosim reci na Mirka Alvirovica gadno mi je.
                        Nego sta je ostalo na kraju, jel smeju da se stavljaju folije ili ne?

Comment

• ada
                          CBC Senator XXL
                          • 04.06.2005
                          • 2375
                          • Novi Sad
                          • Svasta nesto

Naravno da smeju. To niko neože da ti zabrani niti uskrati. Samo je pitanje da li imaš odgovarajući atest, ili dovoljno dubok džep da plaćaš kazne ili nedaj bože ostaneš bez tablica zbog tehničke neispravnosto vozila. Izbor je samo tvoj.
                          Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                          Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                          Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                          Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• little
                            CBC Senator XXL
                            • 04.10.2004
                            • 912
                            • BGD
                            • Lancia Ypsilon 1.2 8V

Ado, a gde ćeš nabaviti "odgovarajući" atest? Gde piše da je dozvoljeno stavljanje folija?

Folije nisu dozvoljene, nema dvosmislenog odgovora, a svako ko ih stavi i zaustave ga platiće kaznu nažalost.

@TRISHA:
                            Folije su korisna stvar, to niko ne spori, samo je naš zakon idijotski...
                            "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• MarkoJTD
                              CBC Senator
                              • 04.05.2008
                              • 249
                              • Beograd

isti taj SAT je pre nekih godinu i po dana imao clanak na dve strane, kolko se secam na slici je bio volkswagen crveni kombi sa folijama, gde su hvalili folije i zbrojali toliko razloga zbog kojih bi ih trebalo montirati, da me je to i navelo da ih stavim, a pre nekih mesec dana citam pljuvanje vozaca sa folijama na staklima od strane istog "casopisa". Malo licimerno, ne bi li se reklo?

takodje, ako se ne varam u novijem broju pisu o tome kako izbeci porez na luksuz...zar izbegavanje obaveze placanja poreza nije finansijski prekrsaj, kaznjiv zakonom? Tako da kad ste vec spomenuli SAT, mislim da su malo skrenuli sa puta koji su drzali sve ovo vreme (moje licno misljenje)

I ne znam zasto se neki toliko bave pitanjem folija na staklima kao ogromnim prekrsajem, jer ja za svog zivota jos nijednom nisam cuo da su zatamljena stakla bila ne samo glavni, nego makar jedan od glavnih uzroka neke automobilske nesrece gde je bilo povredjenih, a ne daj boze poginulih. Mislim da bi svi odgovorni prvo trebali da rese to zbog cega ljudi tolko ginu na putevima, a to se nece resiti vecom novcanom kaznom ili ovim pojencicima...steta sto svi mlate praznu slamu, ljudi mi ovde pricamo o folijama a ne montiranjem sechiva sa strane automobila
                              - Italian for style

Comment

• ada
                                CBC Senator XXL
                                • 04.06.2005
                                • 2375
                                • Novi Sad
                                • Svasta nesto

Originally posted by Wele
                                Nego sta je ostalo na kraju, jel smeju da se stavljaju folije ili ne?
                                Originally posted by ada
                                Naravno da smeju. To niko neože da ti zabrani niti uskrati.
                                Originally posted by little
                                Ado, a gde ćeš nabaviti "odgovarajući" atest? Gde piše da je dozvoljeno stavljanje folija?
                                Malena nisi dobro protumačila moj odgovor. Na auto možeš da staviš i majmuna ako hoćeš i to pravo nemože niko da ti uskrati, ali takvo vozilo nemožeš koristiti u javnom saobraćaju.Atest možeš uraditi koliko sam pročitao u nekom časopisu u AMSS mada nešto neverujem u to, a možeš da ga uradiš u nemačkoj naprimer i dobiješ odgovarajući atest, samo se postavlja pitanje da li će to naši priznati ili ne. A i neznam da postoji u našem zakonu član koji zabranjuje folije na staklima.Ja koliko znam ne postoji još uvek, tako da neznam gde je zabranjeno stavljanje. Mogu te uputiti na vanredni tehnički gde će konstatovati da su izvršene prepravke na vozilu za koje ne postoji atest i isključiti vozilo iz saobraćaja na osnovu tehnički neispravnog vozila i to je sve.To ti je isto kao i sa svim ganc novim vozilima. Po našem zakonu ne bi smeo ni jedan da bude registrovan jer su ganc nova vozila po našem zakonu tehnički neispravna jer štop svetla nisu u paru ima ih tri.
                                Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                                Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                                Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                                Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

Working...
                                X