Prekrsaj-folije na staklima

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Todor-TNT
    CBC Član
    • 01.02.2009
    • 91
    • Beograd,Zvezdara

Re: Prekrsaj-folije na staklima

E, to kad bih ti rekao, morao bih da te ubijem... Salim se...pa ne znam...tako pise...valjda od strane Llumarovog tima za licenciranje...?!
    :twisted: ...SEAT IBIZA DRIVER... :twisted:

Comment

• StudentBGD
      CBC Senator XXL
      • 18.12.2007
      • 1027
      • Beograd

Citam u novoj SAT reviji (dobih pretplatu na poklon ) da ce po novom zakonu biti dozvoljeno zatamnjivanje stakala:
      "...Vetrobran se ne sme naknadno zatamnjivati. Bocna stakla u ravni vozaca mogu biti naknadno zatamnjena tako da ukupna vrednost prigusenja svetla ne prelazi 25%. Ostala stakla na vozilu, osim vetrobranskog stakla, mogu biti naknadno zatamnjena. Stepen refleksije stakala na vozilu ne sme prelaziti 15% kako ne bi doslo do zaslepljivanja drugih ucesnika u saobracaju..."

Po meni ok, moci ce napred malo da se zatamni a pozadi koliko hoces. Verovatno ce atest da kosta 3 puta vise nego ugradnja tih folija...
      Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• stalker92
        CBC Senator
        • 05.09.2008
        • 243
        • Novi Sad, Srbija
        • 1981 Ford Taunus Tc3

A koja je situacija sa vizirima na sofersajbni, vidim dosta ljudi ih ima, a koliko sam shvatio po novom zakonu ce biti potpuno zabranjeni?

Comment

• Pekar
          CBC Član
          • 15.11.2007
          • 95
          • Beograd

Originally posted by Todor-TNT
          E, to kad bih ti rekao, morao bih da te ubijem... Salim se...pa ne znam...tako pise...valjda od strane Llumarovog tima za licenciranje...?!
          Verovatno,mada se kod nas to ne priznaje.samo ovlascena drzavna ustanova bato

Stalker92:Na koje vizire mislis? Na crtu gore na sofersajbni? Pa sta ako je to meni fabricki recimo?

Comment

• stalker92
            CBC Senator
            • 05.09.2008
            • 243
            • Novi Sad, Srbija
            • 1981 Ford Taunus Tc3

Da, bas na to i mislim. Zato i pitam...

Comment

• The Stig
              CBC Senator
              • 24.09.2009
              • 201
              • Beograd

OK, aj da pokrenemo temu opet. Znaci, da li cu ici u zatvor na 30 dana i dobiti 15 poena ako zatamnim stakla i na koliko % smem da ih zatamnim ?

Comment

• TRISHA
                CBC Senator XXL
                • 19.06.2007
                • 443
                • Zemun

zadnja bocna i na gebeku ako hoces mozes i metal da stavis. a bocna prednja do 25%. soferka ne sme
                Narode Srbije probudi se! Isteklo je radno vreme.

Comment

• Shazalakazoo
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2007
                  • 545
                  • Beograd

Al to jos nije usvojeno. Sacekaj da se zvanicno usvoji pravilnik pa ce se znati tacno.

Comment

• srdjanissan
                    CBC Senator XXL
                    • 20.11.2008
                    • 720
                    • beograd

pise propustljivost,kao sto je receno to je kad upalis lampu spolja ka unutra koliko svetla prodje,moze da bude zatamnjeno 100% i da ima 25% ili koliko vec propustljivosti
                    kad koči,cepa gume i prevrće se!
                    papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

Da li je pravilniku definisan smer propustljivosti ili se smatra da je u oba pravca ?! Postoje folije koje svetlost puštaju jednosmerno ...
                      Zapravo sve to rade u određenoj meri ...
                      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• vladeta
                        CBC Član
                        • 15.03.2006
                        • 37
                        • Mladenovac

Danas me zaustavili. Objasnili su mi kako bi morao da uradim atest u AMSS-u ako hoću i dalje da vozim folije. Pominjali su procenat zatamnjenja od 25% kao maksimum. Posle par minuta su me pustili.
                        Ima li neko neki info da li stvarno može da se uradi taj atest i koliko košta? Da li se taj podatak posle upisuje u saobraćajnu ili kako to uopšte funkcioniše?
                        ... flying in a B16A2 ...

Comment

• Puzo81
                          CBC Senator XXL
                          • 04.08.2009
                          • 687
                          • Novi Sad/Prijepolje

Lepo su ti rekli sto se tice % zatamnjenja ALI atest ne moze da se dobije u AMSS.

Hteo sam u januaru odraditi atest (bas kako su tebi rekli),pitao u AMSS i rekli da trenutno ne izdaju dok se ne definitivno ne usvoji Pravilnik o tehnickim uslovima na vozilima.Po njima to je otprilike u avgustu.Inace meni je 25% Lummar folije i za ovih 8god nisam imao problema sto se tice pandura

Comment

• 206
                            Admin od ispočetka :)
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Dok se pravilnik ne usvoju, ne moze se izdavati atest za stakla, niti Policija sme i moze da kaznjava po tom osnovu. Slobodno trazi da ti napisu prijavu za stakla, bas me interesuje sta ce, odnosno koji clan kog Zakona da navedu kao osnov.
                            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• TRISHA
                              CBC Senator XXL
                              • 19.06.2007
                              • 443
                              • Zemun

u amss-u imaju instrument za merenje propustljivosti ali kako kaze sef laboratorije (a i drug clan CBC-a iznad) ne mogu jos nista da rade zato sto nije usvojen pravilnik!
                              informacija iz prve ruke!!

idite slobodno na sajt Akreditacionog tela srbije i pogledajte kojim laboratorijama je dozvoljen rad. ako postoje tj. ako neka ima dozvolu slobodno idite i uradice vam uverenje o etaloniranju stakala!

dakle ne zove se atest ili kako to narod naziva zove se '' uverenje o etaloniranju ''

uoliko je ATS dozvolio rad ni jedan policajac ne moze da ti ospori papir koji si kod njih dobio. zato sto MUP nema nadleznost nad pustanjem u rad laboratorija. to radi neka druga ustanova tj. ATS!
                              inace na tom papiru ce pistai procenat izmerene propustljivosti! ukoliko ne veruju to se moze proveriti kod laboratorije gde oni cuvaju svoja merenja!

da dodam ne zabranjuje policija da se izdaje papir nego laboratorija nece da radi dok se ne usvoji pravilnik.
                              Narode Srbije probudi se! Isteklo je radno vreme.

Comment

• Franjo
                                Banovan
                                • 14.08.2009
                                • 2831
                                • Inđija - Beograd
                                • Renault megan II res

Ispravnost vozila utvrđuje se na tehničkom pregledu, a saobraćajna dozvola je ujedno certifikat o ispravnosti. Ako si folije nalepio nakon redovnog tehn. pregleda, radi produženja registracije, može te policija samo uputiti na vanredni tehn. pregled. Sigurno ti je poznata transparentnost folije, pa ako prelazi dozvoljeno, nemoj se "folirati", već upotrebi defolijant (strugač), ili budi spreman na plačanje kazni. Zbog te "falinge", mogu te isključiti iz saobraćaja.

Comment

Working...
                                X