Prekrsaj-folije na staklima

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • little
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 912
    • BGD
    • Lancia Ypsilon 1.2 8V

Re: Prekrsaj-folije na staklima

Zbog čega tačno treba da plati kaznu? Ono po čemu su ranije kažnjavali je zakon o jednoobraznim uslovima, koji nije na snazi već neku godinu.
    "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• TRISHA
      CBC Senator XXL
      • 19.06.2007
      • 443
      • Zemun

Originally posted by Franjo
      Ispravnost vozila utvrđuje se na tehničkom pregledu
      i ukoliko gospodin na teh. pregledu utvrdi da imas neku izmenu na vozilu trazice ti potvrdu dali to zadovoljava uslove koje postoje u pravilniku.

a to nije nikakav sertifikat o ispravnosti ili sta vec. vec uverenje o etaloniranju (sada za stakla ili folije), (ako je nekom poznat termin homologacija, dodje mu na isto) na kome pise transparentnosti i svi potrebni podatci vezano za stakla koja su dobijena u akreditovanoj laboratoriji prilikom ispitivanja.

radnik na teh. pregledu potvrdjuje da imas papir i naglasava da se prilikom registracije upise u S. Dozvoli da imas izmenu u odnosu na fabricko vozilo.

ne znam sta nije jasno
      Narode Srbije probudi se! Isteklo je radno vreme.

Comment

• 206
        Admin od ispočetka :)
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Halo, KAKAV vanredni tehnicki pregled???

Na vanredni tehnicki pregled moze se uputiti iz 2 i SAMO iz 2 razloga: sumnja na neispravnost 1. kocionog ili 2. sistema upravljanja - i to je to, vanredni tehnicki sluzi i na njemu se mogu proveriti SAMO ove 2 stavke, imate u Zakonu pa procitajte.

Sad ispade na vanredni tehnicki moze da se salje iz kog god razloga to Policiji padne na pamet, sto jednostavno nije slucaj.

Ispravnost vozila se utvrdjuje na tehnickom pregledu, a utvrdjivanje stepena propusnosti folija nije sastavni deo takvog pregleda, makar dok se ne usvoji ranije pomenuti Pravilnik.
        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

A ima li pravo, da postupi po čl. 289. ZOBS?

Policijski službenik će isključiti iz saobraćaja vozilo:
          1) kod koga ja tehnički neispravan uređaj za upravljanje ili uređaj za zaustavljanje, odnosno kod koga su u tolikoj meri tehnički neispravni i drugi uređaji i oprema, da mogu ugroziti bezbednost saobraćaja i životnu sredinu.

Ili ona tačka o naknadnoj ugradnji i prepravkama, o čemu je potrebno posedovati potvrdu da ispunjava TU.

Sigurno nisu kriva zatamnjena stakla, ali pre par dana u Nišu je vozilo hitne pomoći, prilikom prevoza pacijentkinje, kojoj je operisan kuk, upućene iz bolnice u banju na rehabilitaciju, imalo saobraćajku sa vozilom, koje nije poštovalo pravo prvenstva sanitetskog vozila. Tom prilikom pacijentkinji je polomljena ruka na dva mesta, pa je ponovo vraćena u bolnicu.

Comment

• TRISHA
            CBC Senator XXL
            • 19.06.2007
            • 443
            • Zemun

Originally posted by Franjo
            A ima li pravo, da postupi po čl. 289. ZOBS?

Policijski službenik će isključiti iz saobraćaja vozilo:
            1) kod koga ja tehnički neispravan uređaj za upravljanje ili uređaj za zaustavljanje, odnosno kod koga su u tolikoj meri tehnički neispravni i drugi uređaji i oprema, da mogu ugroziti bezbednost saobraćaja i životnu sredinu.

Ili ona tačka o naknadnoj ugradnji i prepravkama, o čemu je potrebno posedovati potvrdu da ispunjava TU.
            procitaj ponovo o cemu je pisano!

ima pravo ali po starom ZOBS-u (imao sam kaznu i platio 2000 din)

naknadna prepravka se mora prijaviti nadleznima i izvrsiti homologacija! to podrazumeva, menjanje felni (stavljanje vecih, pa spojlera, folije na staklima i bla bla..... svako odstupanje od fabrickog izgleda je budzenje i sve to treba homologovati.
            da vam ne pricam sta je drugar u sloveniji morao da radi sve i koliko je papira nosio zbog izmena na kolima! (covek stavio druge retrovizore i morao da ide na homologaciju).

policajac moze da te uputi da uradis te stvari a ne da te iskljuci iz saobracaja. moze da te recimo kazni ako nemas papir da si kao ja stavio druge stopaljke zatamljene (irmscher), a za koje imam nemacki TUV i koji kad sam pokazao policajcu papir rekao mi hvala lepo. e tako nesto ce da bude kod nas i za stakla.

ti svesno ides da menjas izgled automobila a znas da nemozes da ga ''legalizujes'' samim tim ti pravis prekrsaj.
            ovako ljudi sacekajte ili za jedno mesec dana zovnite AMSS laboratoriju za motorna vozila i pitajte sta se desava sa izdavanjima uverenja za stakla a ne ovde da se prica iznova i iznova o jednoj istoj stvari a niko ne mrda prstom i svi iznose svoja misljenja ili su culi pa se prave pametni.
            Narode Srbije probudi se! Isteklo je radno vreme.

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

NE!

Prvo, rec je bila o tome da li moze da naplati kaznu za zatamnjena stakla - ne moze, nema clana po kom je to kaznjivo a tehnicki pravilnik jos nije donet.
              Drugo, vanredni tehnicki - takodje ne moze, jer se ne radi o kocionom ili upravljackom sistemu.
              Trece - iskljucenje iz saobracaja zbog neispravnih uredjaja ili opreme koji ugrozavaju bezbednost saobracaja i zivotnu sredinu - moze, ali za razbijen far u sred noci, auspuh koji pravi dimnu zavesu, probusenu gumu, otpala suvozaceva vrata, sta znam - zatamnjeno staklo ni na koji nacin DIREKTNO ne utice na ugrozavanje bezbednosti niti smeta zivotnoj sredini. A i da se nadje neki pametan pa se zainati i iskljuci te iz saobracaja - to opet nije KAZNJIV prekrsaj.

Summa summarum, nema za sta i zbog cega da ti naplati kaznu.

Comment

• Uzelac
                CBC Senator XXL
                • 03.12.2006
                • 1717
                • munZe

Samo malo, a deo oko dodataka na kolima.

Ko ce onda vozi kola u Srbiji ?
                A znam ko sigurno nece, pola populacije CBCa
                work in progress

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

To tek da vidim kako ce da sprovedu u delo, jer je za SVAKU prepravku, po ZOBS-u potrebna homologacija, a Agencija za bezbednost saobracaja je nadlezna za proveru i izdavanja potvrda da se vozilo uklapa u tu homologaciju.

A to ce da krenu da rade kad na vrbi zasvrbi.

Comment

• Uzelac
                    CBC Senator XXL
                    • 03.12.2006
                    • 1717
                    • munZe

Zna li ko kakva je situacija kada takvo vozilo krene u EU ?
                    Da li ce rezonovati, OK vozilo je regularno registrovano negde, znaci moze i ovuda ili ce traziti, nemci npr TUV, svoj certifikat ?
                    Naravno, kad odluce da te zaustave i drkeljisu.
                    work in progress

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

sad su ljudi isli u austriju na VW skup sa dve patos golf dvojke i niko im rec nije reko...
                      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Uzelac
                        CBC Senator XXL
                        • 03.12.2006
                        • 1717
                        • munZe

Pitanje nije bilo da li je neko prosao bez problema, jer znam da mnogi jesu, pa i sam nekoliko puta.

Zanima me teorija, da li uopste moze da dodje do tako necega?
                        Krajnje je logicno da moze, jer sigurno za njihove puteve vaze njihovi zakoni a ako njihov zakon kaze da svaki Euro3 auto mora imati katalizator... a pola onih sa SRB oznakama ga nema... hmm

p.s. mogao bi moderator da premesti ovu temu, vec smo solidno otisli u OT u temi koja se bavi folijama na staklu
                        work in progress

Comment

• zverko
                          CBC Senator XXL
                          • 19.08.2005
                          • 7085
                          • BGD
                          • Audi A4

ne brate ako imas E3 a nemas KAT moraces pred granicu da ga montiras posto na grani mere izduvne gasove...
                          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Ja sam već zauzeo poziciju i zakupio prostor, rade se papiri za servisomentara katalizatora....
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• vladeta
                              CBC Član
                              • 15.03.2006
                              • 37
                              • Mladenovac

Jel se propustnost folija meri iz unutrašnjosti vozila ili obrnuto?
                              Kod mene se iz unutrašnjosti vrlo slabo primećuje da folija uopšte postoji (kada se uporedi sa vetrobranskim staklom koje nema folije) dok se spolja baš vidi ta razlika.
                              ... flying in a B16A2 ...

Comment

• sri98
                                Admin od Trpeze
                                • 24.10.2004
                                • 7262
                                • Republic of Konjarnik
                                • Toyota Corolla E 210

Kod tebe na autu je kvalitetna folija, profesionalno montirana i proci ce i na atestu ako bude trebalo
                                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

Working...
                                X