Prekrsaj-folije na staklima

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • skijash
    CBC Senator XXL
    • 07.09.2007
    • 1354
    • Beograd
    • wrx

Re: Prekrsaj-folije na staklima

Ej, koja gospoda, nemoj da se vređamo
    Ja citroen saxo, što?

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

Originally posted by sn00py
      Hehhee Sri, oces da ti skeniram izvestaj sa sudskog postupka i presudu da sam kriv zbog folija bla bla bla, i kazna od 2000 + jos nesto sitno.. Napisao saobracajac kaznu, dao mi, nisam potpisao, nisam platio, posle nekih godinu dana stize plava koverta sa presudom..
      Bas da vidimo po kom clanu si oglasen krivim, garant je nesto vezano za tehnicku neispravnost vozila, ali opet si mogao lagano da oboris i tih 2000 jer nisu dokazali da ti je auto bio tehnicki neispravan.
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• sn00py
        CBC Senator XXL
        • 15.08.2005
        • 851
        • Belgrado

Originally posted by nidza
        Ovih dana su baš ažurni, i ja sam platio kaznu što sam skrenuo iz trake za pravo levo dole kod austrijske ambasade. Tu svi prave prekršaj, ima jedna za levo, a nastavlja se u dve trake. U principu tu niko ne ide na gore, prema tome ne vidim razlog da tu uvek ne budu dve za levo, odnosno desna bi trebala da bude za pravo i levo.
        Takodje sam popusio istu kaznu pre nekih nedelju dve, od sada svaki put kada ih vidim tu prodjem pored njih u blokadi sa jugom, naravno skroz levom trakom za levo ,jedino mi posle zao bude posto verovatno pola venca probudim..

btw sri, ovo je ono sto si trazio

Jbg skener sam slomio tako da sam skenirao telefonom, nadam se da se vidi..

BMS team

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

Cool
          Ajd' sada ovako:
          kaznjen si po cl 229 st.1 tac 34

Code:
          34) vozač koji u saobraćaju na putu upravlja vozilom koje nema ispravne propisane uređaje i opremu, osim uređaja za upravljanje, uređaja za zaustavljanje, uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila, tahografa i pneumatika (član 192 stav 1);
          jer si postupio suprotno cl. 192 st.1
          Code:
          Član 192
          Vozila u saobraćaju na putu moraju da ispunjavaju propisane uslove u pogledu dimenzija, ukupne mase i osovinskog opterećenja, kao i da imaju ispravne propisane uređaje i opremu.
          Vozila koja ne ispunjavaju propisane uslove u pogledu dimenzija, ukupne mase i osovinskog opterećenja mogu da učestvuju u saobraćaju na javnom putu ako ispunjavaju posebne uslove koji omogućavaju bezbedan i nesmetan saobraćaj, utvrđene u odobrenju koje je izdao nadležni organ u republici, odnosno autonomnoj pokrajini na čijoj teritoriji učestvuju u saobraćaju.
          i jos je u resenju navedeno da je ostvarena ocena dokaza. Kojih dokaza? kako je utvrdjeno da je vozilo neispravno? Da li policajac ima oci ili uredjaj za analizu svetlonog spektra? Da li je uradjen vanredni tehnicki pregled? Ko je u drzavu ovlascen da utvrdi teh neispravnost? Ti, ja, Policajac ili tehnicki pregled? Eto ti par osnova za pisanje zalbe. Koji neispravan uredjaj si imao na vozilu (opremu)? Zasto nije navedeno po kom clanu uputstva za vrsenje tehnickog pregleda (gde je nabrojano sta su uredjaji, oprema i sta kako i koliko sme) je vozilo neispravno. Ako je neispravno, zasto te nije iskljucio iz saobracaja? otkud mu ovlascenje da dozvoli da neispravno vozilo ucestvuje u saobracaju?
          Po mom shvatanju, lagano bi se ovo oborilo zalbom, jer nema konkretnih dokaza da je vozilu u trenutnku kontrole bilo tehnicki neispravno. Ok da ti je brojao zihernadle u prvoj pomoci i utvrdio da imas manjak, ali sumnjam da se bez mernih instumenata moze utvrditi da li i koliko stakla propustaju svetlost, da li kocnice rade sa dozvoljenim stepenom odstupanja, da li farovi bacaju pravilan snom itd itd. Mozda je mogao da gurne i nos u auspuh pa da napise da vozilo emituje kolicinu co2 vecu od dozvoljene?

Comment

• JNC
            CBC Senator XXL
            • 19.12.2006
            • 1332
            • Beograd

Evo preduhitri me SRI za ove clanove.

Comment

• sn00py
              CBC Senator XXL
              • 15.08.2005
              • 851
              • Belgrado

Ma kapirao sam ja da je tu neka fora, i da su nasli neku glupost na koju ce da vataju mentole kao sto sam ja.. Ali... MNOGO mi je lakse da dam 2000din nego da se razvlacim po sudovima i da razmatram zakone i clanove i sl, dovoljno da mu nisam dao da popije nesto, i da ga nisam ispostovao ni u jednom pogledu, te da se nije osetio kao da je iznad mene u bilo kom pogledu sto im je uvek cilj.. Jbg tako gledam na njih, necu im dozvoliti da se osete superiornim u odnosu na mene da ih molim ili sta slicno, a ne mogu da se svadjam jer nemam argumente, citaj ne znam te clanove i zakone i to, tako da ono.. ako nisam opasno kriv, ne izvlacim se, i ne predlazem nagodbe, napravim prekrsaj platicu ga jer sam vo pa dozvoljavam da me drkaju kursadzije...

BMS team

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

Jbg, tvoj izbor

Comment

• RANK
                  CBC Senator XXL
                  • 28.02.2007
                  • 1635
                  • Beograd
                  • FIAT MAREA WEEKEND 1

Originally posted by sri98
                  Cool
                  Ajd' sada ovako:

Code:
                  34) vozač koji u saobraćaju na putu upravlja vozilom koje nema ispravne propisane uređaje i opremu, osim uređaja za upravljanje, uređaja za zaustavljanje, uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila, tahografa i pneumatika (član 192 stav 1);
                  Code:
                  Član 192
                  Vozila u saobraćaju na putu moraju da ispunjavaju propisane uslove u pogledu dimenzija, ukupne mase i osovinskog opterećenja, kao i da imaju ispravne propisane uređaje i opremu.
                  Vozila koja ne ispunjavaju propisane uslove u pogledu dimenzija, ukupne mase i osovinskog opterećenja mogu da učestvuju u saobraćaju na javnom putu ako ispunjavaju posebne uslove koji omogućavaju bezbedan i nesmetan saobraćaj, utvrđene u odobrenju koje je izdao nadležni organ u republici, odnosno autonomnoj pokrajini na čijoj teritoriji učestvuju u saobraćaju.
                  i jos je u resenju navedeno da je ostvarena ocena dokaza. Kojih dokaza? kako je utvrdjeno da je vozilo neispravno? Da li policajac ima oci ili uredjaj za analizu svetlonog spektra? Da li je uradjen vanredni tehnicki pregled? Ko je u drzavu ovlascen da utvrdi teh neispravnost? Ti, ja, Policajac ili tehnicki pregled? Eto ti par osnova za pisanje zalbe. Koji neispravan uredjaj si imao na vozilu (opremu)? Zasto nije navedeno po kom clanu uputstva za vrsenje tehnickog pregleda (gde je nabrojano sta su uredjaji, oprema i sta kako i koliko sme) je vozilo neispravno. Ako je neispravno, zasto te nije iskljucio iz saobracaja? otkud mu ovlascenje da dozvoli da neispravno vozilo ucestvuje u saobracaju?
                  Po mom shvatanju, lagano bi se ovo oborilo zalbom, jer nema konkretnih dokaza da je vozilu u trenutnku kontrole bilo tehnicki neispravno. Ok da ti je brojao zihernadle u prvoj pomoci i utvrdio da imas manjak, ali sumnjam da se bez mernih instumenata moze utvrditi da li i koliko stakla propustaju svetlost, da li kocnice rade sa dozvoljenim stepenom odstupanja, da li farovi bacaju pravilan snom itd itd. Mozda je mogao da gurne i nos u auspuh pa da napise da vozilo emituje kolicinu co2 vecu od dozvoljene?
                  Pobogu sri, ima oci. Lepo pise da se kroz zadnja stakla ne vidi unutrasnjost vozila.
                  "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• sri98
                    Admin od Trpeze
                    • 24.10.2004
                    • 7262
                    • Republic of Konjarnik
                    • Toyota Corolla E 210

sve je to ok ako ima sertifikat da je osbosobljen da pogledom uvrdi da li stakla zadovoljavaju ili ne tehnicke uslove.

Onda bi mogao da daje i ateste - pogleda u auto i kaze: OK, ovo je 27%

Comment

• Darko mk1
                      CBC Član
                      • 25.06.2008
                      • 23
                      • Beograd

koliko kosta atest na masincu za folije?

Comment

• RANK
                        CBC Senator XXL
                        • 28.02.2007
                        • 1635
                        • Beograd
                        • FIAT MAREA WEEKEND 1

sve je to ok ako ima sertifikat da je osbosobljen da pogledom uvrdi da li stakla zadovoljavaju ili ne tehnicke uslove.

Onda bi mogao da daje i ateste - pogleda u auto i kaze: OK, ovo je 27%
                        Pazi, slazem se da treba da postoje neka pravila, tj trebao je da ga salje na vanredni tehnicki, ali zdrav razum kaze da ako ne vidi kroz zadnje staklo, a vidi kroz prednje... Druga je stvar sto se izdrkavaju na obicnim gradjanima, a kod ovih 'neobicnih' podviju rep.

Comment

• sri98
                          Admin od Trpeze
                          • 24.10.2004
                          • 7262
                          • Republic of Konjarnik
                          • Toyota Corolla E 210

da, ali u pravu ne postoji zdrav razuma vec konkretno - "crno na belo". Dokaz. Mozes ti i cetkom da ofarbas staklo, zalepis plasticne tapete, ali opet i to da se dokaze, trebalo bi da se ide na tehnicki iao zdrav razuma govori da tu nema dovoljne propustljivosti svetlosti.

Comment

• StudentBGD
                            CBC Senator XXL
                            • 18.12.2007
                            • 1027
                            • Beograd

Originally posted by RANK
                            Cool
                            Ajd' sada ovako:

Code:
                            Code:
                            Član 192
                            Pobogu sri, ima oci. Lepo pise da se kroz zadnja stakla ne vidi unutrasnjost vozila.

Pa kroz zadnja stakla nije ni potrebno ista da se vidi, zar ne? Prednja stakla su problematicna.
                            Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• RANK
                              CBC Senator XXL
                              • 28.02.2007
                              • 1635
                              • Beograd
                              • FIAT MAREA WEEKEND 1

Nisi u pravu, zna se % zatamnjenosti koji je dozvoljen i to samo ako je vozilo kao takvo homologovano ili ako je naknadno zatamnjenje atestirano.

Comment

• sri98
                                Admin od Trpeze
                                • 24.10.2004
                                • 7262
                                • Republic of Konjarnik
                                • Toyota Corolla E 210

Da ponovim. Gde to pise? Ajd', nadji pa postavi

Comment

Working...
                                X