Ветробран се не сме накнадно затамњивати. Бочна стакла у равни возача могу бити накнадно затамњена тако да укупна вредност пригушења светла не прелази 25%.
e to je ono,sto ,OSL nema pojma,prigusenje se gleda iiz nutra ka spolja,tj koliko svetla prodje unutra,stakla mogu 100% biti tamna,ako propustaju 75% svetlosti ka unutra,sve je ok.
kad koči,cepa gume i prevrće se!
papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta
zakljucak je da sto se folija tice,treba izbegavati vise od 30% zatamnjenje u ravni vozaca i ne tamniti soferku,a za ostalo nadamo se da nece biti problema.znam dosta tih istih OSL-a koja voze zatamnjena auta,tako da ce se vise kaniti maltretiranja tipa,hajde skidanje folije na licu mesta!
Zatamnjenje stakala na vozilu dozvoljeno je važećim propisima, ali zatamnjenje vetrobranskog stakla (šoferšajbne) i prednjih bočnih stakala precizno je regulisano tj. propisan je minimalan stepen prozirnosti, dok to nije slučaj sa ostalim staklima. Pošto se zatamnjenje vetrobranskog, i prednjih bočnih stakala, tretira kao prepravka od značaja za bezbednost saobraćaja, nakon zatamnjivanja potrebno je izvršiti ispitivanje u nekoj od ovlašćenih ustanova, i prepravku prijaviti Ministarstvu unutrašnjih poslova.
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
slozices se da tv,novine i ostalo nisu bas merodavni,lepo procitas ovaj pravilnik i ko sto rece covek gore,definisano je samo soferka i bocka,ostalo nije,a sto nije,znaci moze sta hoce...citao sam pravilnik i ne spominje se nigde zadnje staklo
kad koči,cepa gume i prevrće se!
papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta
ja se izvinjavam ali ti jesi procitao pravilnik kao sto sam ga i ja procitao i tamo pise bas kako ti navodis
Ali Damir Okanovic gostovao je u nedelju na radiju 202 neka emisija o saobracaju .I gle cuda kaze da je zabranjeno zatamnjivanje i zadnje soferke
Pa evo danas na Pinku ista prica prednje i zadnje vetrobransko staklo nesme biti zatamljeno
U svim novina pise da oba stakla nesmeju biti zatamljena osim bocnih
Blic takodje pise istu pricu
Jedino sam u Satu procitao tu pricu da je u pitanju samo prednja soferka
E sad koga pitati koga slusati ja nisam pametan
Zakon kaze jedno ono u novinama i njihove izjave govore drugo
Naravno kad te policajac zaustavi on ce ti pisati kaznu i ti se posle cimaj po sudovima KOGA SLUSATI u ovoj propaloj drzavi????????????
ima valjda na sajtu mupa i pravosudja tacno ispisan zakon i to se uvazava sutra na sudu ako dodje do spora i ako tamo ne pise,onda si u pravu a jok rekla kazala po novinama,ovaj onaj.ono sto je objavljeno u sluzbenom glasniku stupa na snagu i mogu ga samo menjati nekim uredbama i zakonima ali i to mora da prodje sluzbeni glasnik.valjda bi tako trebalo da funkcionise sistem koji je inace u raspadu!
I mene cudi da novine i TV tako brljaju sa informacijama, a lepo pise u pravilniku sta se podrazumeva pod vetrobranom i sta se sa njim sme raditi. Zadnja soferka se nigde ne pominje u pravilnku i spada pod ostala stakla tj. okna.
Dakle, soferka se ne sme dirati, prednja bocna stakla mogu da se zatamne do 25%, ostala stakla nemaju ogranicenje. Amin
Comment