Prekrsaj-folije na staklima

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Puzo81
    CBC Senator XXL
    • 04.08.2009
    • 687
    • Novi Sad/Prijepolje

Re: Prekrsaj-folije na staklima

Takodje pratim par foruma i ako moze okacicu linkove ka licnim primerima skidanja tablica,kazne od 5000 i skidanja folija samo tako...

Ako ne prodje hajka posle 13.3 skinucu kod sebe a samo je 20% napred i oko 30% pozadi

Comment

• milancegt
      CBC Član
      • 29.03.2010
      • 14
      • novi sad

Moze i u stvarnosti nazalost
      ja licno nemam zatamnjena stakla niti cu to ikada raditi na svom autu ali mi ne smeta ni sto to drugi rade,svako ima pravo na svoj izbor....e sada nasa drzava i zakon opet prica za sebe,tek u to sto ne vredi ulaziti i raspravljati....poenta je da drzavi treba novac i naplatice naravno preko nase grbace.....
      u NS jesu jakoooooo poostrili kriterijume i hvataju bukvalno na svemu,oprosta nema a ko ima zivaca ide naravno na sud,ali cimanje i izgubljene zivce vam niko nece vratit....
      mene su skoro zaustavili nocu u 1 sat,nista nisam naduvao,bio vezan,imam zimsle gume,kompletan pregled auta(imam lance,NOVU prvu pomoc,komplet sijalica,prsluk cak i bocu za gasenje pozara-zbog svoje sigurnosti) i kada apsolutno nista nisu nasli vide mi da mi adresa u vozackoj i licnoj karti nije ista(jer sam menjao adresu prebavilista),po starom zakonu sam hteo da promenim ali nije trebalo a po novom ZOBS-U mora.Stvarno nisam znao,izvinim se i kazem da cu ujutru odmah to resiti ali mladjani policajac vadi rokovnik i krece da mi pise kaznu od 8000 dinara,jedav sam se izvukao zahvaljujuci njegovom starijem i razumnijem kolegi....
      tako da kako ko ima srece......

Comment

• MOSLER
        CBC Senator XXL
        • 27.05.2005
        • 1064
        • Niš

Originally posted by milancegt
        a ko ima zivaca ide naravno na sud
        Ja imam, i isao bih do kraja ako znam da sam u pravu.I sta ako te policajac zaustavi, ti mu pokazes atest, i uprkos tome on pocne da te maltretira, cepa ti folije, skida tablice i salje te na vanredni tehnicki. Sta kada se posle utvrdi da nije bio u pravu, za to bi popio prijavu samo tako, a o drugim mogucim posledicama da i ne pricam, daleko su oni od nedodirljivih. Sustina je da mogu da te zaustave i da ti napisu kaznu, ali ako imas atest po zakonu neces biti kaznjen.

Comment

• banekg
          CBC Senator XXL
          • 06.09.2010
          • 1274
          • Nis
          • Toyota Carina e 2.0

I sta ako te policajac zaustavi, ti mu pokazes atest, i uprkos tome on pocne da te maltretira, cepa ti folije, skida tablice i salje te na vanredni tehnicki.
          O ovome sam razmisljao mnogo puta, i uvek je zakljucak bio isti - pozoves policiju
          Long Live CBC!!!

Comment

• ljube-kugla
            CBC Senator XXL
            • 04.05.2006
            • 1531
            • batajnica

a jel neko uspeo da zavrsi atest,ovoga rekla-kazala mi je vise dosadilo da citam

mnogo nebuloza cemo cuti u vezi folija i ko zna cega sve,postroji jako puno rupa u zakonu koji i sluzi za zloupotrebu sluzbenog polozaja i maltretiranje naroda
            ko na nas krene iz mesta je naje&o
            a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• Marcus
              CBC Senator XXL
              • 19.10.2007
              • 631
              • Novi Beograd - B62

Vec milion puta je ispricana prica da kod nas ne moze da se odradi atest folija, tako da dok neko ne dokaze suprotno nekim atestom, za mene je to i dalje samo prica...

Sto se tice onoga da je pustena buva o staklima, ne verujem... Dosta njih je iz raznih gradova Srbije pisalo o tome kako su njima ili nekom njihovom poznaniku uzeli tablice dok ne skinu folije sa kola... Evo citat jednog mog poznanika sa drugog foruma, znamo se licno i ne verujem da ima razloga da laze...

Originally posted by Davor-Dax
              Danas i meni otishle tablice zbog folija. . . Rade plavci punom parom, u gradu svaki treci auto bez tablica. . .
              Skinute folije u roku od sat vremena i dobio sam tablice nazad. . .

Znachi definitivno, akcija uz opomenu traje do 13-og Marta, posle tog datuma, ako zaustave nekoga sa folijama na kolima automobil se povlaci iz saobracaja, oduzimaju se tablice jer je tehnichki neispravan!
              Kazne ce biti paprene, ici ce chak i do 30000 din.

Comment

• ljube-kugla
                CBC Senator XXL
                • 04.05.2006
                • 1531
                • batajnica

jel sve morao da skida ili samo prednje

ovo je vec direktan odgovor,odo ja sutra po druga stakla,zao mi da skidam ova,mozda se nekad predomisle
                ko na nas krene iz mesta je naje&o
                a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• Marcus
                  CBC Senator XXL
                  • 19.10.2007
                  • 631
                  • Novi Beograd - B62

On je skinuo sa svih, a i jos jedno 2-3 ortaka su skinula sa svih... Neki zbog cimanja pandura, neki radi preventive...

Comment

• SAAB PoWeR
                    CBC Senator XXL
                    • 26.04.2005
                    • 1394
                    • tu iza coska(Milwaukee USA)

zanimljivo oco citati ,kako se to kod mene ovde i jos na BALKANSKI nacin radi .

ovde dosta vozila dodje sa zataljenim staklima ali vozacevo i suvozacevo nebude to je fabricki

e sada ti mozes sam zatamniti koliko hoces ako hoces i 100 % niko ti nebrani , po pravilu koje policija sprovodi vozacevo i suvozacevo staklo nemoze biti tamnije od 50% a zadnja stakla 35% i ovo pravilo vazi od drzave do drzave e a gde ljudi grese ,posto je staklo vec fabricki malo zatamljeno i kada recimo nabacis 35 % ustvari dobijes 30 % zataljeno staklo .

jos nikada nisam cuo da su nekoga zastavili radi tamnih stakala , jedino ako si se glupirao to im bude razlog za zaustavljanje jer ovde bez razloga te nemogu zaustaviti.

ja i par drugara smo dobivali kazne , kazna je glasila 100 $ ili da se folija skine , ako platis 100 $ teras dalje sve dok te ponovo ne zezaju , ako odlucis da sacuvas 100 $ moras skinuti foliju e posto prave problem sa prednjim staklima BALKANSKA metoda odes na otpad uzmes dva prednja stakla pa ih fino zamenis i odes u policijsku stanicu pokazes im da si skinuo foliju i lepo pocepaju kaznu , odes kuci i vratis stara stakla , ona cista sacuvas za drugi put
                    _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• boban1982
                      CBC Senator XXL
                      • 14.03.2010
                      • 1106
                      • Batajnica
                      • SAXO VTS-BIC

E sad sam se vec bacio u razmisljanje,ali ja jos uvek vidjam dosta auta sa folijama,ako je to stvarno ozbiljna akcija,cudi me sto na televiziji niko nista ne prica.Verovatno hoce da rade na kvarno da bi punili svoj dzep,jer kada bi objavili u medijima,vecina bi ih sama skinula,a onda oni ne mogu da napune kesu!

Comment

• Puzo81
                        CBC Senator XXL
                        • 04.08.2009
                        • 687
                        • Novi Sad/Prijepolje

Sad sam zvao AMSS Novi Sad.

Imaju uredjaj za merenje propustljivosti,izdace bez problema atest (nije siguran koliko kesha dok ne pita racunovodstvo) ako prodjem.Fora je sto kaze da od npr 100 testiranih samo je 10auta proslo do sada kod njega (prosli jer su fabricki imali bela dibidus stakla+stavili su foliju od 20-25%).Posto mislim da je isti slucaj kod mene 0+25%Lummar za sat vremena idem na testiranje pa ako prodjem placam atest ako ne skidam ih odmah(koje mi kaze da moraju,prednje,zadnje ili sve) i to je to ,nema dalje.

Javim sta bi

Comment

• Put-in
                          Banovan
                          • 28.01.2009
                          • 189
                          • Beograd

BLIC

Oduzeto 19 tablica zbog zatamnjenih stakala na vozilima
                          Tanjug | 08. 03. 2011. - 15:26h

Saobraćajna policija u Kragujevcu je za sedam dana oduzela registarske tablice vlasnicima 19 vozila koja su imala zatamnjena stakla lepljlivim folijama, a vratiće ih vozačima kada uklone te nepravilnosti, saopštila je danas policija.

Akcija pojačane kontrole saobraćaja trajaće do 13. marta imajući u vidu da značajan broj vozila učestvuje u saobraćaju sa obojenim staklima na kojima su zalepljene folije, nalepnice ili stavljeni premazi različite providnosti radi zatamnjivanja, što otežava vidivljovst i bezbedno upravljanje vozilom.

U saopštenju je navedeno da će od danas do 13. marta saobraćajna policija sprovoditi i akciju pojačane kontrole korišćenja sigurnosnih pojaseva u motornim vozilima.

Comment

• SALE
                            CBC Senator XXL
                            • 04.01.2005
                            • 841
                            • Banovo Brdo

Stavicu lepo najsvetliju foliju, uraditi atest, a posle koja mi se svidja.

Comment

• Puzo81
                              CBC Senator XXL
                              • 04.08.2009
                              • 687
                              • Novi Sad/Prijepolje

Samo da javim

Pre sat sam bio u Amss NS.Glavni tip za atest izmerio sa uredjajem (kao potkovica,spusti se staklo pa da obe strane obuhvati staklo) da je na prednjim bocnim 50% (napred su mi Lummar 20 ili 25% nisam siguran) a na zadnjim 60% (nazad su 30 ili 35% Lummar).
                              Ljubazno je objasnio a iz price sam shvatio

INTRO Mereno je unutra na tamnom a ne napolju jer je jako Sunce, jer su se moje folije ponasale kao fabricki tonirana stakla.

1.hajka traje od 28.2-13.3,u tom periodu je opominjanje ili skidanje tablica na licu mesta ili skidanje tablica i kazna 5000 ili uput na vanredni tehnicki.znaci sve varijante pa kako koja koga zadesi.Preovladava skidanje tablice na licu mesta

2.posle 13.3 kazne ce biti dosta rigoroznije tako da ce ici i do 30000

3.za 7 do 15dana BICE PONOVNA IZMENA POTUNV tj clana 72 stav tri KOJIM CE SE DOZVOLITI ZATAMNJENJE IZA SREDNJEG STUBA DO 100% DOK NA PREDNJIM BOCNIM I SOFERSAJBNI nece smeti da se stavi ni najsvetlija moguca od 1%

4.Ne skidati sve folije vec skinuti samo na prednjim bocnim a da nazad NE DIRAM.

5.Merenjem napred je ustanovio da je % zatamnjenja 50% :!: Kako Koliko sam shvatio uredjaj SABIRA % fabricke toniranosti na staklu (skoro kod svih pise tranparency 75% sto znaci da propusta sunceve zrake 75%) + % folija (u mom slucaju Lummar 20-25%).

-Pokazao mi je jednog Fiata kome su sva stakla farbricki 25%,pise transparency 75% i jos slovna oznaka sa brojem.Na takva stakla NE SME DA SE STAVLJA FOLIJA NI OD 1%).(dok ce izmenom za koji dan pozadi smeti i do 100%)

Krenuo sam ali sutra cu zavrsiti skidanje prednjih tj u ravnI vozaca i suvozaca dok zadnja ne diram!

Comment

• Shazalakazoo
                                CBC Senator XXL
                                • 15.10.2007
                                • 545
                                • Beograd

To je ok, a znao sam da ti neces proci, fabricki 20% + folija 25% daju ~40% zatamnjenja... Sabira se, al ne apsolutni brojevi.

Comment

Working...
                                X