Desni volan - misljenja i iskustva

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dzoni_mkv
    CBC Senator XXL
    • 29.04.2007
    • 875
    • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Re: Desni volan - misljenja i iskustva

Pitaj pa ces videti. Bas si lepo rekao, U POJEDINIM u nekima nije. Mislis da su oni blesavi? Ovde se radi o klasicnom "da komsiji crkne krava" tj. zasto je neko kupio auto za manje para a ja nisam. Ko ti je kriv. Ti kazes nebezbedno, ja kazem bezbedno. Ni ja ni ti ne mozemo da isteramo do kraja jer svako ima svoje misljenje, a nismo ni strucni za to. Prema tome vozi ti sta hoces, ja cu ako mi se bude htelo desnjaka i svima lepo.
    You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• IlijaGM
      CBC Senator XXL
      • 02.12.2008
      • 313
      • Gornji Milanovac

Svi smo mi mogli da kupimo takva auta,ali nismo hteli. Hteli smo da vozimo normalno kao i vecina sveta.A to shto ti nisi hteo da kupish npr. pasata 3 za 3000evra,nego si kupio npr pug 407.To je cisto neko takmicenje sa komshiom ili sa nekim drugim to shto ti pominjesh da komshiji crkne krava hteo si da imash bolji auto.U principu hteo si da kupish limuzinu za male pare.To je ono shto ja kazem iz polu raspalog yuga u pug.
      Originally posted by zoranbg
      nemci i nemacki automobili postadose ko Čak Noris... sve su oni..

Comment

• Dzoni_mkv
        CBC Senator XXL
        • 29.04.2007
        • 875

Ja uopste nemam auto sa desnim volanom Ne znam iz cega si zakljucio to? Samo kazem da su svi "strucnjaci". Dakle, ako je to moguce u vecini zemalja i u principu to niko i ne komentarise ne znam zasto se javljaju pametnjakovici kojima sve smeta, osim naravno ako nije komsija i krava varijanta

Comment

• Shazalakazoo
          CBC Senator XXL
          • 15.10.2007
          • 545
          • Beograd

Uopste nije da i komsiji crkne krava (btw ovo postaje fraza za sve ), jer svako ima izbor za svoje pare. Vozi ti sta hoces (i sta zakon dozvoljava) ali nemoj da ubedjujes druge da je npr. preticanje isto, samo sto "treba malo da se udaljis i vise izadjes levo ili viris sa desne strane"... Koliko je (ne)bezbedno o tome moze da se raspravlja i proucava ali da li je isto kao levi volan? NIJE! Na ovim prostorim voznja desnog volana nosi veci rizik u pojedinim situacijama i nemoj da se pravis da nije tako. Zato neka oni koji su kupili desni volan neka lepo kazu da su za razliku u ceni spremni da prihvate limite koje ta kola sa sobom nose... A ne da ubedjuju druge kako su napravili bolji posao a ostali su ****li vesla
          P.S. A mozda u nekim zemljama nema potrebe da se to zabranjuje jer ljudima ne pada na pamet da rade tako nesto??
          edit: A ne znam kako taxisti mogu da voze desni volan? Oni su valjda JGS i kao takvi po zakonu smeju da primaju putnike samo sa strane kolovoza. Znaci ne smeju putnici da izlaze na ulicu da bi usli, mada za ovo nisam skroz siguran...

Comment

• Dzoni_mkv
            CBC Senator XXL
            • 29.04.2007
            • 875

Originally posted by Shazalakazoo
            Vozi ti sta hoces (i sta zakon dozvoljava) ali nemoj da ubedjujes druge da je npr. preticanje isto..................
            Upravo tako, vozi se ono sto zakon dozvoljava, a ne sto neki pametuju. Ubedjivanje je nepotrebno, kao i izjava " Da se ja pitam". Ne pita se niko, zakon je to dozovolio i nema dalje rasprave, i ako nekom ne smeta da kupi i vozi takav auto, ostali mogu da cute i gledaju svoja posla.

Comment

• Shazalakazoo
              CBC Senator XXL
              • 15.10.2007
              • 545
              • Beograd

Eeeeee jos samo kada bi ono sto nasi zakoni propisuju bilo dobro...

Comment

• Dzoni_mkv
                CBC Senator XXL
                • 29.04.2007
                • 875

Imate "moderan" zakon od nove godine koji dozvoljava isto, kao i mnoge drzave Evrope.

Comment

• luka.l
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 490
                  • Beograd
                  • ВАЗ 21213

Originally posted by Dzoni_mkv
                  Ne pita se niko, zakon je to dozovolio i nema dalje rasprave, i ako nekom ne smeta da kupi i vozi takav auto, ostali mogu da cute i gledaju svoja posla.
                  Kako se ne pita. Pita se. Ceo forum...forum je tu da se diskutuje.

Svi pricate o preticanju, samo je jedan covek ako se ne varam spomenuo farove. Jel palo nekom na pamet kakav snop baca projektorski far? Takav far NE BI SMEO da prodje tehnicki pregled bas kao ni ksenon sijalica u faru skode fabije i sl. Odnosno u bilo cemu sto nije dobro podesen projektorski far. Presao sam brdo kilometara kao suvozac u autu sa desnim volanom i definitivno nije isto. Moze da prica ko sta hoce. Da bih zabranio, ne bih, ali bih povecao premiju osiguranja. Iz ciste obesti, ako nista drugo. Ako mogu za ekoloski cistije gorivo od benzina i dizela, tng, da ti uvale taksu, sto onda da ne opeku malo i desnjake...
                  - "Dobar dan. Dobro ste. Kako sam ja?"
                  - "I vi ste dobro."

Comment

• mupe
                    CBC Senator XXL
                    • 05.10.2006
                    • 822
                    • bg
                    • Laguna 3 GT 2.0T 205

Potoji puno automobila koji imaju xenonske sijalice fabrički ugrađene u klasične farove sa reflektorom, tako da taj deo tvog posta ne stoji.

Comment

• civi
                      CBC Senator XXL
                      • 26.07.2005
                      • 1492
                      • Pozarevac

Sa fabrickim sijalicama , podesavanjem nivoa snopa i pranjem fara....
                      Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                      - Kako to misliš, kočim?

Comment

• Shazalakazoo
                        CBC Senator XXL
                        • 15.10.2007
                        • 545
                        • Beograd

Ima frabrickih xenona bez auto. nivelacije a cak nekih i bez pranja farova, i tu je problem sa ovim novim propisom ukoliko ga ne izmene.

Comment

• luka.l
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 490
                          • Beograd
                          • ВАЗ 21213

Originally posted by mupe
                          Potoji puno automobila koji imaju xenonske sijalice fabrički ugrađene u klasične farove sa reflektorom, tako da taj deo tvog posta ne stoji.
                          Ko prica o reflektorskom faru? Ja pricam o projektrskom koji jasno baca liniju ukoso na gore i kad je obrnut taj snop koji ide na gore ide pravo u oci vozacima koji dolaze u susred. Reflektorski farovi i onako razbacuju i smetaju, dal manje, dal vise. Na primer skoda fabija...zabraniti.
                          - "Dobar dan. Dobro ste. Kako sam ja?"
                          - "I vi ste dobro."

Comment

• mb12
                            CBC Senator XXL
                            • 06.11.2006
                            • 640
                            • Vrbas
                            • Mazda 626 2.0 TD

Znate onu staru: "Ko ne plati na mostu, plati na cupriji"

OK, ustedis par stotina, ili mozda hiljadarku eura, ali koji je princip kod kupovine Engleza. Imas princip gde osoba zeli da kupi auto. Taj auto , tog godista, sa levim volanom kosta npr 5000 evra, dok Englez kosta 4000 evra. Kupac konta "Ok, al sam dobro prosao". Drugi princip je, ta osoba ima npr 5000 evra u dzepu. Zeli odredjeni auto. Medjutim sa strane iskrsne neki model, renomiranog imena, kojeg ovde vezuju za vlazenje tangica od strane siparica kada ugledaju lovac za upravjacem. Naravno, slucajno se radi o Englezu. Sa druge strane, isti taj picomobil u regularnoj varijatni, tj sa levim volanom kosta vise od 5000 evra, tako da i nije ulazio u razmatranje, ali avaj, evo ponude, a sad sto je Englez, nemoze jare i pare zajedno...

Eto, to je istina zasto se kupuju, narodski receno Englezi. Ogranicenja u voznji IMA. Za dzabe vlanici, ili rodjaci vlasnika, ovde na forumu pricaju da nema, kad IMA OGRANICENJA. I nek se ne pojavi sad neki pajser i uporedjuje normalnog i savesnog vozaca u tehnicki ispravnom Englezu, i napaljenog i bezobzirnog vozaca u tehnicki neispravnom vozilu sa volanom na levoj strani, jer ce taj reci o sebi kolika je zadrta pajsercina.

Iskreno, nemam nista protiv takvih vozila na nasim putevima, ali pod jednim uslovom. A to je, da se treba izvrsiti prepravka na levi volan, ili eventualno ugraditi kamera. Od ovog bih izuzeo turiste iz npr Engleske, koji dolaze svojim autom. Svi znamo zasto volan stoji na levoj strani kada se vozi desnom trakom, i tacka!

Comment

• Dzoni_mkv
                              CBC Senator XXL
                              • 29.04.2007
                              • 875

Uh nemoj molim te. Sada cu evo da se izvinem svima na mojoj zelji da vozim udoban i tehnicki noviji autmobil, sa malom kilometrazom u koji cu jedino da ulazem kada treba da kupim jelkicu pored redovnog servisa koji proizvodjac propisuje. Super je sto zakon to dozvoljava. Sloboda izbora. Moze da vam smeta i samo to.
                              Nemam Engleza niti znam nekog licno ko to vozi, ali jesam vozio auto sa desnim volanom (na korscenje) i za normalnog vozaca nema prepreka i privikavanje je brzo. Za one koji divljaju-mozda, ne znam nisam takav.
                              Kada budete izbacili krseve koji idu poreko umesto pravo, kada budu imali letnje i zimske gume u doba godine kada to treba, kada budu trosili pogonsko gorivo umesto ulja, kada su im farovi i indikatori pravca ispravni i kada budu imali cele soferke i kada se sve to uredi i u vozilima javnog prevoza, (tek putnu infrastrukuturu ne treba pominjati) E TEK ONDA mozete da kazete "necemo desni volan ko nema pare nek se vozi javnim prevozom". Tada cu prvi da podrzim taj stav. Do tada NE. U ovoj drzavi se uvek krece od repa, a ne od glave.

Comment

• IlijaGM
                                CBC Senator XXL
                                • 02.12.2008
                                • 313
                                • Gornji Milanovac

Donekle si i u pravu,ali ta vozila koja ti pominjesh skoro jednako su opasna kao i "englezi".

Da li nov zakon dopusta legalnu voznju "engleza",bez prepravki volana na levu stranu?
                                Originally posted by zoranbg
                                nemci i nemacki automobili postadose ko Čak Noris... sve su oni..

Comment

Working...
                                X