Predlog zakona o bezbednosti sabraćaja, novi ZOBS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SomiKnight
    CBC Član
    • 20.08.2006
    • 10

Re: Predlog zakona, novi ZOBS

Vezano za to da policajac vise ne sme da naplacuje kazne, vec se salje kod sudije, jel palo nekome na pamet da paralelno sa time donese odredbu da taj isti pandur ne sme da ima kod sebe vise od, sta znam 200 dinara na primer za dorucak, sve preko toga krivicna odgovornost, i ocas posla resen problem korupcije, i jos da ih neko i isproverava nekad i to je to. Nije se setio niko da donese takvu odredbu? Ili jeste?

Comment

• milannik
      CBC Senator XXL
      • 23.12.2004
      • 1455
      • Niš

Pandur ne salje uvek kod sudije, moze i sam da odredi kaznu za "osnovne" prekrsaje, i da ti da uplatnicu za brojem z.r i pozivom na broj...
      A sto se tice kontrole pandura, tako je u nekim zemljama, mada je kod nas razradjena sema, ili u tu i tu kafanu i ostavi toliko, odnosno podmicivanja preko posrednika...

Comment

• Davor
        CBC Senator XXL
        • 02.03.2005
        • 498
        • Novi Sad

Juce je bila emisija o novom zakonu u saobracaju na lokalnoj tv Apolo i i bas oko tog problema korupcije nacelnik s.m. je rekao da ce kontrolisati saobracajce prilikom odlaska na smenu koliko imaju novca kod sebe i prilikom povratka sa smene i da ce im uvesti unutrasnju kontrolu,da li ce to i uraditi videcemo.

Comment

• lancia
          CBC Veteran
          • 03.10.2007
          • 114
          • Beograd
          • Lancia kappa 5.20 t

Zar ta provera koliko ko ima novca kod sebe nije krsenje ljudskih prava zagarantovanih ustavom
          svaki advokat koji se bavi pa makar i najobicnijim slucajevima tipa razvodi moze na sudu da dobije naravno ako pandur nad kojim je izvrsen takav pretres bude imao m..a da ne kazem hrabrosti da tuzi policiju i svoje predpostavljene
          zajebi Google pitaj Doru...

Comment

• Shazalakazoo
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2007
            • 545
            • Beograd

On je na duznosti a cenim da mogu da se propisu pravila koja vaze dok su na duznosti...

Comment

• lancia
              CBC Veteran
              • 03.10.2007
              • 114
              • Beograd
              • Lancia kappa 5.20 t

pa sta ako je na duznosti
              mozda covek nema gde da ostavi novac
              mozda zivi ili stanuje u policijskom samackom hotelu pa se boji da mi neko ne pokrade novac dok je on na duznosti
              inace poznato je da je u policiju u poslednjih nekoliko godina primljeno sve i svasta pa nije iskljuceno da ima i "lopova"

ma dajte ljudi to je glupost
              ko kome moze da naredi da ne nosi novac sa sobom i da kod sebe nema pa i 100 000 rsd
              smesno

Comment

• lancia
                CBC Veteran
                • 03.10.2007
                • 114
                • Beograd
                • Lancia kappa 5.20 t

pre nekoliko godina radi suzbijanja korupcije propiasali su da policajac ne sme dok je na duznosti a to podrazumeva i dok je u uniformi ne sme da udje ili da sedi u ugostiteljskom objektu, kafani, kaficu, restoranu itd pa ipak kako god se pogleda u nekokj kafani sede bar po dvojica

Comment

• Shazalakazoo
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2007
                  • 545
                  • Beograd

Ja mislim da na smeju dok je na duznosti. Limitiraju mu koliko moze da ima za neke manje potrebe. Dok je na duznosti nema na sta da potrosi neke iole vece pare jer se zna sta tad treba da radi. Mada koliko god mi diskutovali nema od toga nista...

Comment

• lancia
                    CBC Veteran
                    • 03.10.2007
                    • 114
                    • Beograd
                    • Lancia kappa 5.20 t

upravu si
                    nekome je dosta i 200 rsd za salamu i pola hleba
                    nekome je malo i 4000 rsd za dorucak ili rucak

to je glupost i to ne moze da se izvede
                    i to nije nacin da se suzbije korumpiranost policajaca
                    vec samo povecanje plate i bolji uslovi rada

uostalom da li tebi ili nekome drugom neko moze da naredi koliko ce novca nositi sa sobom... mislim da ne moze

Comment

• deki-ascona
                      Bio nam je drug! RIP
                      • 10.04.2007
                      • 2118
                      • NI , Trosharina

Originally posted by lancia
                      Zar ta provera koliko ko ima novca kod sebe nije krsenje ljudskih prava zagarantovanih ustavom
                      svaki advokat koji se bavi pa makar i najobicnijim slucajevima tipa razvodi moze na sudu da dobije naravno ako pandur nad kojim je izvrsen takav pretres bude imao m..a da ne kazem hrabrosti da tuzi policiju i svoje predpostavljene
                      mali off
                      trzisna inspekcija u NI je zatvarala ugostiteljske objekte kad su konobari(ce) imali po dzepovima vise novca nego sto je pokazivao presek stanja (sabrano sa blagajnickim maximumom). Koliko sam upucen, i danas se baksis drzi odvojeno bas zbog toga. Toliko o ljudskim pravima ...

Ta materija sigurno moze da se regulise nekim propisom, moze da kaznena politika prema nudjenju/primanju mita bude toliko ostra da nikom ne pada na pamet da pokusa nesto izokola. Uostalom, u celoj EU je skoro nemoguce podmititi policajca bas zbog toga sto se zakoni i propisi sprovode u praksi, a ne samo na papiru.

Da ne ispadne sad da sam neka zadribanda, ja sam uvek za dogovor sa OSL , zao mi je da bacim par hiljada zato sto sam zaboravio svetlo ili zbog tako neke gluposti.
                      Originally posted by Valent Vudriga
                      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Re: Predlog zakona, novi ZOBS

Originally posted by lancia
                        uostalom da li tebi ili nekome drugom neko moze da naredi koliko ce novca nositi sa sobom... mislim da ne moze
                        Probaj da staviš 100.000 evra u kofer i da preneseš preko granice

Comment

• maliomladinac
                          CBC Senator XXL
                          • 21.11.2008
                          • 995
                          • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

Imam pitanje u vezi tih putnih naloga. Pug se vodi na caletovu firmu, jednom nisam imao putni nalog i policija je htela da mi oduzme vozilo i ako je moj cale dosao sa svim potrebnim papirima da dokaze da je njegova firma. Na jedvite jade su dale caletu da ga odveze.Posto je pug putnicko vozilo, da li postoji mogucnost da se uradi nesto da ne pisem svaki dan putne naloge? Neko je spomenuo ovlascenje neko?

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
                          061/665-94-23

Comment

• 206
                            Admin od ispočetka :)
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

U Zakonu o drumskom saobracaju, prilicno uskogrudo i glupo je definisana obaveza posedovanja i popunjavanja putnog naloga. Za sva vozila, osim za putnicka u privatnom vlasnistvu i taksi, obavezan je putni nalog. Ono sto nikako da izmene, odnosno dodaju, je izuzimanje iz ove obaveze i za putnicka vozila u vlasnistvu pravnih lica, ta kategorija uopste ne postoji u tom Zakonu. Stoga, za sada je obavezan putni nalog, koliko god glupo zvucalo.

Po tom Zakonu, za putnicka vozila firmi, obavezan je i natpis na vratima, a to ne vidjam bas cesto - pa ipak niko ne drami puno oko toga.

Za nepopunjavanje i neposedovanje putnog naloga se vozilo ne iskljucuje iz saobracaja, niti si duzan da dokazujes cija je firma donosenjem papira, naplacuje se novcana kazna. A to sto OSL-ovi shvataju putni nalog kao dokument kojim ti dokazujes da smes da vozis auto, i da pored toga moras da dokazujes cija je firma - to je vec druga prica, cista glupost.
                            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• lancia
                              CBC Veteran
                              • 03.10.2007
                              • 114
                              • Beograd
                              • Lancia kappa 5.20 t

Originally posted by kole24

Probaj da staviš 100.000 evra u kofer i da preneseš preko granice
                              zar ne mislis da si malo lupio

Originally posted by deki-ascona
                              Ta materija sigurno moze da se regulise nekim propisom, moze da kaznena politika prema nudjenju/primanju mita bude toliko ostra da nikom ne pada na pamet da pokusa nesto izokola. Uostalom, u celoj EU je skoro nemoguce podmititi policajca bas zbog toga sto se zakoni i propisi sprovode u praksi, a ne samo na papiru.
                              da naravno da moze jer u Evropi policajac ima najmanje 1500 do 2000 evramesecnu platu i njemu ne pada da uzme mito

a nasi policajci imaju u proseku oko 400 evra

pa o cemu dalje da se prica
                              mito i korupcija ce jos dugo da izjeda nase drustvo i gradjani ce samo tako moci da resavaju svoje egzistencijalne probleme i pitanja

Comment

• skyline
                                CBC Senator XXL
                                • 31.07.2007
                                • 3149
                                • Cacak

samo pitajte bilo koga iz BiH kako se tamo zivi sa isto ovako ostrim zakonom i bice vam jasnije da se nista bitnije sto se korupcije tice nece promeniti u odnosu na sadasnje stanje
                                Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

Working...
                                X