Al ako ja nekoga od suvozaca nateram da veze pojas dok sedi pozadi, casticu ceo forum pivom
Mislim, veca je verovatnoca da cu se naplacati kazni zbog toga, nego sto ce mi se neko pozadi vezati u kolima.. Ja se prvi ne bih vezao pozadi... Znam ja sve to bezbednost bla bla bla, al jbg... takvi smo...
da znas kakve sam ja rasprave imao oko toga, ne bi verovao... odavno insistiram da se veze onaj ko sedi iza mene, tu nema ovo-ono... zamisli udes i ****** mi slomi vrat.
"dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"
Ja imam problem da nateram ljude i na mestu suvozaca da se vezu, svi skoro gundjaju i gledaju me kao paranoika... al ajde njima kazem da ce ih rasturiti airbag u slucaju udesa...
a tek one pozadi ubediti, pa to je nemoguca misija...
i svi su skoro ubedjeni da "znaju znanje" i da nista ne moze da se desi...
kad ovaj zakon stupi na snagu onda cu da se vadim na onih 8000 din. kazne (3 vozacu i 5 nevezanoj osobi), to ce mi bar biti svima razumljiv argument
Ja retko kad vozim pozadi nekoga, mada sam reako da cu od ove godine da teram ljude i pozadi da se vezu, samo nazalost nisam bas bio te strece, jedino koga sam vozio je bila drugarica koja je operisana pa joj je nezgodno da se veze Ali sto se tice suvozaca, onaj ko se i neveze, posle 300-400m se bez pogovora slozi da treba ipak da se veze... Ne znam sto se ljudi tako ukenjaju kad das malo gas, pa slajfuje prva, slajfuje druga pa onda kasno kocenje i gas u krvini, i onda kroz krivnu 70km/h i da vidis, svi se vezu i vataju za rucku iznad vrata
E ja imam jos jedno pitanje, jel zna neko koje kriterijume treba da zadovoljavaju dnevna svetla? Posto imam druga koji bi da ih napravi od LEDova za Yuga
Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."
Ja sam imao problem da ubedim čoveka da se NE veže pozadi Bilo je nešto rano ujutru tipa pola 6, on onako pospan sedi iza suvozača i ja krenem na semaforu međutim projuri lik na crveno i ja ukočim naglo da me ne bi udario, a ovaj moj putnik opali nosem u suvozačko sedište posle smo stali na benzinsku pumpu i on je bio u fazonu ''ne vraćam se u auto dok mi ne izvučeš zadnji pojas da mogu da se vežem'' A kad krene ovaj zakon kod mene će biti kasa sa depozitom... nećeš da se vežeš? Ok calni 8000 ovde pa kad završimo vožnju dobijaš ih nazad
Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.
Naravno da znam da je usvojen
Nisam se lepo izrazio, ali ne vidim sto ne bi mogao da se jednostavno usvoji drugi? Mislim znam da nema sanse da se to dogodi ali se ipak nadam da ovaj zakon nece uci u primenu. Nada umire poslednja
Po predlogu zakona (ako sam dobro razumeo) vozac je duzan da upozori putnike u vozilu da treba da vezu pojas, a ne da ih natera da ga koriste. Tako da putnik placa svoj prekrsaj nevezivanja a ne vozac.
Član 30.
Vozač i putnici u motornom vozilu u kome su ugrađeni, odnosno postoje
mesta za ugradnju sigurnosnih pojaseva, dužni su da u saobraćaju na putu koriste
sigurnosni pojas na način koji je predvideo proizvođač vozila.
Kada vozilo učestvuje u saobraćaju na putu, u putničkom, teretnom vozilu i
autobusu se mora nalaziti odgovarajući svetloodbojni prsluk.
Vozač iz stava 1. ovog člana dužan je da upozori putnike na obavezno
korišćenje sigurnosnog pojasa.
Član 333.
Novčanom kaznom u iznosu od 5.000 kazniće se za prekršaj lice koji postupi
suprotno odredbama:
1) člana 21,
2) člana 22. stav 4,
3) člana 25. stav 1. i 2,
4) člana 26. stav 2. i 3, kazniće se vozač,
5) člana 27,
6) člana 28. stav 1. i 3,
7) člana 30. stav 1,
.........
Pise da ce kaznu platiti lice koje postupi suprotno odredbama, a ne vozac.
Po ono me što tamo piše trebalo bi svi da dobijaju poene i pešaci , pa kad zaglave robiju i moraju na kurs, mene je pre 20+ godina milicajac slao na "obuku i gledanje filmova" zato što sam nepropisno vozio mlađeg brata na biciklu...
Sad mi pade napamet, a taj deo nisam našao, kad pređeš npr. sa detetom na crveno pešački prelaz, ide naravno dupla kazna, a bilo je reči i o prijavi centru za socijalni rad zbog nebrige o detetu.
Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless." 11.04. 0:12 #2 Rule #51:Sometimes — You're Wrong!
Ne znam kako je to regulisano sa decom, al koliko bahatih roditelja ima, naplacivao bih ja njima rigorozne kazne...
Imao sam par puta situaciju da ni kriv ni duzan naletim na dete kolima, jer ga je cale pustio da trckara, ili majka sa bebom u kolicima prelazi ulicu van pesackog... debilizam...
U novinama i u ovoj temi se spominje da se za nevezivanje pojasa dobija 1 poen, ali u predlogu zakona to nisam nasao.
Član 335.
Za povrede odredbi iz sledećih članova izrećiće se kumulativno i kazneni
poeni:
1) člana 25. stav 3.- 2 kaznena poena,
2) člana 26. stav 1. - 2 kaznena poena,
3) člana 29. stav 1. - 3 kaznena poena ako se uređaj nalazi u vozilu,
4) člana 29. stav 1. - 6 kaznenih poena ako se uređaj koristi,- 141 -
5) člana 31. - 6 kaznenih poena vozaču ili licu koje sedi na sedištu u
prednjem redu i drži u krilu dete mlađe od 12 godina,
6) člana 35. stav 1. - 6 kaznenih poena,
7) člana 36. stav 1, 2. i 3. - 6 kaznenih poena,
..........